Előjegyzést vezetünk be, időpontra érkeznek majd a betegek – közölte Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Interjút adott a Népszavának az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Polgár Csaba, amelyben elismerte, hogy nem működött a rendszer, de a a káoszról beszámoló médiumokat vádolja hangulatkeltéssel. 

Megszólalt az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója

A főorvos közölte, hogy augusztus elsejétől él az elektronikus előjegyzési rendszer a kemoterápiára váró pácienseknek. Így nem kell órákkal a kezelések előtt várniuk a daganatos betegeknek, hogy bejussanak a kezelésre. Igaz, a kórház szerint korábban sem kellet volna, most valamiért mégis változtatnak a renden. Megszüntetik például a sorszámhúzást, ami felett teljesen elveszítette a kontrollt a kórház, és már a sorszámért is kézműves sorszámot kellet szerezni korábban, mint az a fent linkelt riportunkból kiderül.

A várótermek ajtaját 7 órakor kinyitjuk. Augusztus 1. után is megnyitjuk a kapukat a betegek előtt, de ettől nem fog hamarabb elkezdődni a betegellátás. Visszautasítom azokat a vádakat, hogy embertelen intézkedéseket és körülményeket teremtenénk. Mindent megteszünk a daganatos betegek gyógyulásáért

– mondta az igazgató, aki szerint a betegeknek nem is feltétlenül kellene Budapestre utazniuk az ellátásért.

Az orvos arról is beszélt, hogy szerinte lapunk , és más médiumok újságírói is csak zaklatták a betegeket, és „szükséges jogi lépéseket ” megtették. Emellett a közvélemény dezinformálását is emlegette Polgár Csaba.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az igazság az könnyebb az újságírókat szidni, mint a létező problémát megoldani, azt hogy nincs a vidéki ,,centrumokban,, kapacitás, nincs orvos, nővér, műszer stb. !!!
Elhiszem, hogy a ,,tökéletes ellátásról,, szóló GYŐZELMI JELENTÉSEK mellett szarul néz ki egy ilyen riport, de talán mégse az újságíró a hibás !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Tény az, és igaza van abban az igazgatónak , hogy valóban érdekes dolog az, hogy Magyarország összes részéről jönnek betegek Budapestre az Onkológiai centrumokba , amiből van egy jó pár, ismerem őket ..., de Budapest kettő milliós főváros és kell ennyi centrum ! De megkérdezem , hogy Debrecen - Miskolc - Bésécsaba - Szolnok - Pécs - Szombarhely - Zalaegerszeg - Szekszárd - éa más nagyob városok miért nem fogadnak a körzetükből daganatos betegeket , miért kell 100 -200 kilómétert utazni azért , hogy kezeljék a rákos emberekeket ! Ez förtelmesen rémes és elfogadhatatlan ! És ez így van más betegségeknél is, hipp - hopp felmegyünk Budapestre egy orvoshoz - egy kórházba mert a közelünkben nincs más jelszóva l!!! Alakítsanak ki vagy fejlesszék ott az onkológiai centrumokot hiszen nem egy sürgösségi műtésről beszélünk, hanem vizsgálatokról - konzultációról - vérvételről - véradás és kemóterápia hellyszínen történő egy napos beadásáról - URH - CT - MRI. - RTG. beutalók és gyógyszerek felírásáról ! A Műtéteket a kórházak sebészeti oszálya végzi és nem az Onkológia ! Ha CSAK Budapest és közvetlen környezetének a betegeinek a kezelését - vizsgálatát végeznék , nem lenne annyi beteg és nem kellene annyit várakozni ! Tehát a szervezéssel és a vidéki onkológiai centrumok nem megfelelő kialakításról van szó , ezt meg a kormánynak simán kellene tudnia kezelni !!!
tudode
Na ez az!
.
Inkább meg kellene köszönnie a főigazgatónak azt, hogy felhívták az orgánumok a figyelmét arra, hogy EMBERTELEN súlyos betegeket kitenni fél napos várakozásnak, neki "is" kiszolgáltatva az ÉLETÜKÉRT küzdenek!
maci0427
@tudode: Voltam már onkológián, sok beteggel beszélgettem és beszélek , rengetegen jönnek fel vidékről volt aki 150 kilóméterről, miközben Debrecen tőlük 50 kilóméterre van ! DE sőeciel Debrecenből Budapestre a Bajcsy kórházba is jönnek fel példáúl, igaz nem az onkológiára ! Ez a helyzet ! Budapestre rengeteg ember - beteg - hozzátartozó jön fel orvoshoz - kórházba persze államiba ! Ebbe az is közrejátszik , hogy sok orvos vidéken is rendel , Budapesten egy kórházban is és hozza fel magához a betegeit főleg műteni , de más vizsgálatokra is ! Amit fentebb írtam azt kellene kivizsgálni !
papa.49
Az igazság az könnyebb az újságírókat szidni, mint a létező problémát megoldani, azt hogy nincs a vidéki ,,centrumokban,, kapacitás, nincs orvos, nővér, műszer stb. !!!
Elhiszem, hogy a ,,tökéletes ellátásról,, szóló GYŐZELMI JELENTÉSEK mellett szarul néz ki egy ilyen riport, de talán mégse az újságíró a hibás !!!
tudode
@maci0427:
.
Ezt az antagonisztikus BETEGÚT problémát a cvirundcvandig orvosi szakszervezeteknek, és a kamarának kellene kezdeményeznie a FŐIGAZGATÓK noszogatására, amelyek ezek szerint csak VÍZFEJKÉNT vannak, mint a befőtt kellene nem csak szóban kierőszakolni annál az EÜ KORMÁNYZATNÁL, amely valójában szakbarbárok gyülekezete.
.
Ebben a témában SZÉGYEN az, hogy Kásler miniszter az onkológiából érkezett ÁLLAMIGAZGATÁSI szakbarbárként, abban a hiszemben, hogy tízparancsolattal is lehet gyógyítani, miközben
.
----- Kásler bevallotta: egy év alatt 24 ezren haltak meg csak amiatt, mert nem kezdték el jókor kezelni őket
.
444.hu/2019/02/28/kasler-bevallotta-egy-ev-alatt-24-ezren-haltak-meg-csak-amiatt-mert-nem-kezdtek-el-jokor-kezelni-oket
.
Arról nem is szólva, hogy
.
------ Itt a vége Orbán ámokfutásának – Előkerült a grazi diliház számlája! (Kép a cikkben)
.
olkt.hu/itt-a-vege-orban-amokfutasanak-elokerult-a-grazi-dilihaz-szamlaja-kep-a-cikkben/
.
A megoldás az lehetne, ha EZEKNEK a szakbarbároknak meg kellene köszönni a szolgálatukat, elzavarva őket úgy, hogy a lábuk ne érje a földet!
görbetükör
Eddig is előjegyzés volt, a sorszámért álltak sorba. Most majd az utcán.
De a főmufti visszautasít mindent, ami jobbá tehetné a helyzetet.
Pusztul a magyar. :(
Cincinntatus
"Az orvos arról is beszélt, hogy szerinte lapunk , és más médiumok újságírói is csak zaklatták a betegeket".

A munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje értelmetlen, nem róható fel az intézetnek.
Eladott Ország
@Cincinntatus: Akkor kinek róható fel "extra várakozási idő" ? A dalai lámának?!
Cincinntatus
@Eladott Ország: Azoknak, akik a munkakezdés előtt órákkal érkeznek.
szaboria1
@maci0427: Sajnos saját tapasztalat, hogy nem csak magyar országiak hanem a honosítottak is ide jönnek.
szaboria1
@Eladott Ország: Amikor a menyemmel jártunk oda hiába volt időpontunk volt amikor mégis több mint 3 órát vártunk egy vizsgálatra.
papa.49
@tudode: Kösz, ez is ment a gyűjteménybe !!!
görbetükör
@Cincinntatus: Ezt most komolyan is gondolod?
Ha te egy pénztárnál több órát állsz sorba, mert nincs elég pénztáros, meg működő pénztárgép, kit okolsz?
A sorban állókat? Minek zaklatják szegény boltot?
Peller Anikó
@maci0427: nahát milyen egyszerű, igazad van, Ha CSAK Budapest Kékgolyó utca és közvetlen környezetének a betegeinek a kezelését - vizsgálatát végeznék, nem lenne annyi beteg.

Baszki maci azt hittem ennél értelmesebb vagy. Tudod mi az intézet neve? Országos Onkológiai Intézet.
F_Viktor
@maci0427: Ugye nem azt akarod írni, hogy a betegek hasraütésszerűen eldöntik, hogy hol akarják kezeltetni magukat? Ezért sajnálnunk kell ezt a Polgár Csabát, meg a Káslert, meg az egész rendszert, hogy a hülye betegek miatt nem működik az egészségügy? Hogy a kórházak vágóhidakká alakultak?
maci0427
@Peller Anikó: Budapeströl írtam ! Sajnálom ha nem értetted meg azt, hogy 200 kilóméterről miért kell Budapestre jönni orvoshoz amikor pl. Pécset vagy Debrecenben is van nagyon nagy és jó kórház ! Ez a lényeg !!!
maci0427
@F_Viktor: -- Már kettő helyen részleteztem ! Mit nem lehet ezen érteni ?
maci0427
@papa.49: --- Papa kedves erről van szó amit te is írtál és itt képetelen ezt megérteni ! Mi a lótúróért kell feljönni pl. Pécsről - Debrecenből - vagy Zalaegerszegről vagy máshonnan Budapestre orvoshoz , igaz ?! Ezen változtassanak, ez a járható út !!!
F_Viktor
@maci0427: Írod:
"...Pécset vagy Debrecenben is van nagyon nagy és jó kórház ! Ez a lényeg !!!"

Igen, nem értem, mert életszerűtlen, hogy Debrecen annak ellenére, hogy jól felszerelt kórházzal, megfelelően képzett személyzettel rendelkezik kong az ürességtől, mert a mazochista betegei Budapesten szeretnének fél napot sorba állni.
papa.49
@maci0427: Én értem, de ha helyben a körzetben nincs kezelés csak el kell jönnie Pestre ...
Én csak a magam példáját tudom elmondani, tavaly aug. 19. én bevérzett a szemem, annyit én is megtudtam mondani az itteni infók birtokában ,,üvegtest bevérzésem,, van ORVOSI ELLÁTÁS SZÜKSÉGES !!!
Szolnok kórház szombaton délután NINCS ORVOS, az egyik fiam lejött értünk Pest a Mária utcai klinika, megállapították AZ A BAJ. de majd felszívódik, jöjjek vissza 1 hónap múlva !!! 3 hét múlva már sokkal rosszabb volt megint Pest ugyanoda, megnézték jöjjek 1 hónap múlva !!! Szolnokon már nem is próbálkoztam, a Bajcsy kórház szemészetén fogadtak pár nap múlva már meg is műtötték a szemem, persze tudom lehet másutt is megcsinálják, hát pl. ezért kell néha a bpi. intézményekbe járni !!!
maci0427
@F_Viktor: Már megint félreértesz ezzel a "mazochista" beírásoddal ! Én arra akaorom a figylemtdet neked is felhívni, hogy 1990.- től kezdve lexarták a vidéki - megyei kórházak pl. onkológiai részlegeinek kialakítását . Az meg , hogy egy vidéki beteg Budapestre megy az orvosához, szintén leírtam, hogy miért mehet ! ---- 1. / Az orvos ott rendelt ahol ő lakik, de Budapsten is rendel és a betegét Budapestre rendeli abba kórházba ahol épen van akkor ! Ismerem tudom ! -- 2. / Szabad orvos választás van és TB. -re is feljöhet egy beteg Budapastre ha keres és talál magának olyan orvost aki neki jó ! Szintén ismerem ezt ! -- Most komolyan, mit nem lehet ezen érten ? Szarok a Megyei nagy kórházak és Budapestre az jön aki éppen akar ha tud ! A beteg biztos nem élvezetből jön Budapestre , de nem jönne ha a lakóhelyéhez közeli kórház ahová amúgy is tartozna jó felszereltségü lenne !
maci0427
@papa.49: -- Pont erről beszélek ! 1990. -től nem tudják megoldani ! Pécset is jó kórjáz van ott is dolgoztak példáúl kitúnő szívsebészek nem csak Pesten ! Debrecenben is van onkológia az miért nem jó annyira, hogy Budapestre kell jönni ! Tessék már rendet tenni az egészségügyben ! Én nem a FIDESZT meg az igazgatót védem, hanem tényeket írok és csak kérdezek ! Ámbár Gyurcsányra marhára haragszok , hogy anno bezáratta az OPNI Hárshegyi intézményét, a "diliházat", azóta az őrültek össze vissza szaladgálnak !
Peller Anikó
@maci0427: Rendben maci, semmiképpen nem releváns az elképzelésed mert most központosítás folyik, államosítás, karcsúsítás, spórolás az egészségügyön, kell a pénz stadionokra, külföldi szavazatvásárlásra.

Szegeden is van onkológia, de nem tudnak olyan kezelést adni amit estleg a Golyó utcában tudnak. Nincs vegyszerellátás (olyan), nincs az a speciális szakértelem amit ott, a központban megszerezhetnek az ott dolgozó orvosok az esetek nagy száma miatt.

A budai intézet azért Országos, hogy bizonyos esetek kaphassanak megfelelő ellátást. Nem mindenki. Mert sokan a regionális klinikákon is gyógyulhatnak és gyógyulnak.

Nem várható a vidéki városok olyan szintű felturbózása mint egy központi kórházé, a zígó éráben meg végképp nem. Sokmindenre képes a szegedi onkológia is, térségi központként jelentős fejlesztéseket kapott az utóbbi években, pl besugárzó gépeket, de nem mindenható.
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 12:19; Lóf@szt! Nincs orvos, nővér, az egészségügy szétb@szva stb.!
papa.49
@maci0427: Az OPNI esetében egyetértek, az előzőhöz még annyit mivel azelőtt a lakhely szerint is odatartoztunk, ott is operáltak engem tehát evidens volt a választás !!!
Cincinntatus
@görbetükör: De ha éjszaka be van zárva mondjuk az Auchan, nem kell odaállni este 22 órakor a másnapi vásárlásra várva.
görbetükör
@Cincinntatus: De ha a sorszámot érkezési sorrendben adják, akkor bizony már oda kell állni jóval a nyitás előtt!
Te tényleg azt hiszed, (vagy el akarod hitetni) hogy minden rendben, csak a halálos betegek kekeckednek fergeteges jókedvükben, meg zaklatják szegény Intézetet hajnalban, nyitás előtt?
Persze, brancstagoknak nem kell sorban állni, azok bármikor mehetnek soron kívül.
De a többi magyar pusztulhat!
Cincinntatus
Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) közleményben írja: EGYETLEN BETEG KEZELÉSE SEM MARAD EL.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.