A fejtett babból készült ételek ilyenkor júliusban élik reneszánszukat. Fejtett babból készíthető leves, főzelék, egytálétel, vagy saláta is. A bab előnyei, hogy fehérjében gazdag, sok oldható rostot tartalmaz. Tartalmaz béta-karotint, vasat, niacint, C-és E-vitamint. Egy adag (10 dkg) biztosítja a napi foszforszükséglet negyedét. A foszfor többek között hozzájárul a csontozat és a fogak épségének megőrzéséhez. A fejtett bab nagy rosttartalma miatt koleszterinszint-csökkentő hatású. Nem megfelelő főzési mód esetén azonban puffadást is okozhat. (A megfelelő főzési mód, ha az első főzővizet leöntjük róla és a készre főzés előtt friss vízzel engedjük fel a babot). További gyógy-és fűszernövényekkel kombinálva (pl.: gyömbér, édeskömény, babérlevél, kömény) a puffadásérzetet tovább csökkenthetjük.

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.