Az állami vállalatok rendre bepróbálkoznak azzal, hogy a szerződéseikről szóló adatokat, ha már meg kell osszák a közzel, az egyszerű olvasó semmit se tudjon kezdeni. Az MTVA is ezzel próbálkozott, ám a hvg.hu megunhatta és kereshető adatbázist készített.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Gratula a HVG-nek, nem kis munka lehetett, de ezt felhasználva sokkal könnyebb lesz bizonyítania a poltot váltó ügyészségnek a hűtlen kezelést, s az ellopott pénzeket is egyszerűbb és gyorsabb lesz visszajuttatni a költségvetésbe.
papa.49
Vajon a ,,vonalkódos gatyáját,, értékelték ennyire ???
papa.49
@F_Viktor: Kösz, egyébként ő saját maga dicsekedett ezzel ))))))))))))))))))
Peller Anikó
Az 1.000 millió az pontosan 1 millió. Különbenis 4 számjegyig egybeírandó a 4 számjegy, így 1000 millió.

Aki kitalálta ezt a tizedespontos - tizedesvesszős elválasztást az elmebeteg. Ez itt nem banki adat. Az 1 000 millió is tökéletesen érthető, de akár tizedespont, akár tizedesvessző szerepeltetése tökéletesen összezavarja a képet.

Gondolom azért találták ki ezeket az elválasztójeleket a bankárok, hogy ne lehessen beszúrni utólag egy számot. De ilyen helyen mint itt csak összezavar. Én mindenesetre rosszul leszek tőle.

Tehát 1 milliárd az = 1000 millió. Angolul billion. Hülye angolok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.