Sikeresen szétválasztották a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket – közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

Sikeresen szétválasztották a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket – fotó

Az agyak és a koponyák sikeres végső szétválasztása után az orvosok kettétolták a műtőasztalokat is, hogy két csapatot alkotva lássanak neki a műtéti területek fedésének 2019. augusztus 2-án. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Táborosi András

A közleményben azt írták, a végső szétválasztó műtétet – az agyak és a koponyák szétválasztását jelentő rizikós, több mint 30 órás beavatkozást – a dakkai központi katonai kórházban (CMH) helyi idő szerint csütörtök hajnalban kezdték el a 35 fős magyar orvos-egészségügyi csapat vezetésével.

Az ikrek állapota stabil, de szövődmények lehetségesek

- tudatták.

Kiemelték,

amellett, hogy a két hároméves kislánynak megteremtették a jobb élet lehetőségét, a lépések külön is tudományos jelentőséggel bírnak, mert új kezelési lehetőségek előtt nyitják meg az utat.

Sikeresen szétválasztották a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket – fotó

Az ikrek szétválasztásuk után, magyar aneszteziológusokkal. 2019. augusztus 2-án. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány/Táborosi András 

Az alapítvány magyar orvoscsapatát 2017-ben 15 évnyi hazai és 7 évnyi missziós tevékenység után kérték fel az akkor másfél éves Rabeya és Rukaya szétválasztására.

A teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű "Operation Freedom"-nak (Szabadság hadművelet) elnevezett műtétsorozat első fázisában 2018-ban szintén Dakkában Hudák István vezetésével endovaszkuláris módszerrel szétválasztották a közös agyi fő szállítóér-szakaszt.

A második – plasztikai sebészeti – fázis, amelynek során beültették és fél évig fokozatosan tágították a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszert, Budapesten Pataki Gergely vezetésével történt meg. A műtétsorozat harmadik fázisa a végső szétválasztás volt Csókay András vezetésével – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Csak elismerés illeti a magyar orvoscsapatot!!! Elképesztő, hogy mire képesek.
Remélni lehet, hogy az ikrek külön-külön is felépülnek idővel!!!
görbetükör
Becsüljük meg azokat a magyarokat, akik még tudnak valamit.
Mert a mostani generáció az oktatási rendszer hibája miatt fasorba sem fog jönni a nagyokhoz.
Olyanok lesznek a gyerekeink, mint az oroszok arca a borotválkozó gép után.
rokker33
Indiában elég gyakori a rendellenességgel született babák és nem véletlen!Ez lesz az eredmény,ha az apa és anya testvérek rokonok sajnos ott ez megszokott dolog! Abba nem gondolnak bele, hogy a megszületett gyerekek nyomorékok vérfertőzöttek lesznek!!
Dr plágium
Nagyszerű orvosok ingyen végezték el ezt a hatalmas műtétet. Gratula nekik. Remélem a gyerekek felépülnek és normális életet tudnak élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.