Az amerikai igazságszolgáltatás elmarasztalta a magyar korrupciós ügyben a vállalatot, miközben idehaza semmi nem történt.

Feljelentést tesz a DK a Microsoft-ügy miatt

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint: "A Fidesz által megszállt ügyészség elmondása szerint azért nem tett eddig semmit a Microsoft-botránnyal kapcsolatban, mert “az ügyészség sem az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumától, sem más amerikai hatóságtól nem kapott feljelentést vagy olyan jelzést, amely az említett ügyletekkel kapcsolatos korrupciós bűncselekményre utalna”. Ha csak a feljelentés hiányzik, ezen ne múljon, mi megtettük – még ha tudjuk is, hogy ha nem egy “volt” fideszes vezetné a Legfőbb Ügyészséget, már embereket vezettek volna el vezetőszáron.

A Demokratikus Koalíció a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést az Amerikában és Európában már felgöngyölített korrupciós üggyel kapcsolatban. Ideje, hogy a legfőbb ügyész ne leghűbb ügyészként viselkedjen, a vádhatóság ne védhatóságként működjön, hanem tegyék a dolgukat a törvény betűje szerint. Felhívjuk a Központi Nyomozó Főügyészség és Polt Péter szíves figyelmét arra, hogy a bűnpártolást a törvény súlyosan bünteti. Az ügyész hivatalos személy, így az általa elkövetett bűnpártolás büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés, és nem évül el 2022 tavaszáig. Nem az a kérdés, hogy az elkövetőkre előbb-utóbb bilincs kerül-e, hanem az, hogy lesznek-e cellatársaik azok közül, akik most megpróbálják őket futni hagyni."

Forrás: DK

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hogy tennének bármit ők is benne voltak DERÉKIG !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: Hagyd ez a ,,heppje,, az elmehiányosnak, mert fej nélkül ész sem lehet))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.