A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte az Indotek csoporthoz tartozó GSZ-Monument Kft.-nek, hogy megvásároljon több, a Klepierre csoport tulajdonában lévő társaságot – derül ki a GVH honlapján pénteken közzétett határozatból.

Eladták a Duna és a Corvin Plázát

A GSZ-Monument Kft. a versenyhivatal döntése szerint a következő cégek felett szerzi meg az irányítást: Klepierre Corvin Vagyonkezelő Kft., Duna Plaza Ingatlanfejlesztési Zrt., GYR 2002 Bevásárló, Szórakoztatóipari és Vagyonkezelő Kft., Miskolc 2002 Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Kft., Klepierre Management Magyarország Menedzselési és Ellenőrzési Kft. és Klepierre Trading Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Forbes magazin szerint ezek a cégek a Corvin Plazát, a Duna Plazát, a Győr Plazát és a Miskolc Plazát, valamint az ezek üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenységeket foglalják magukba, értékesítésükkel kivonul Magyarországról a francia tulajdonos. Idén év elején már megvett két plázát az Indotek a Klepierre-től: a székesfehérvári Alba Plazát és a nyíregyházi Nyír Plazát – írja a Forbes.

A GSZ-Monument Kft.-t az idén alapították 3 millió forint alaptőkével, saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása főtevékenységgel, a cég ügyvezetője Jellinek Dániel.

Az Indotek honlapja szerint a befektetés-kezeléssel foglalkozó magyar-amerikai tulajdonú cégcsoport a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és követelések megvásárlására fordítja.

Az Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2015. évi szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt, valamint az idén az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló hitelezői követeléseit, valamint a Gellért Hotelt a Danubius Hotelstől.

Az Indotek júniusban, a Gellért-tranzakció kapcsán közölte: a mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárépület, iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is. Az Indotek csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Mi ?!?? 3 milliós tőke? Akkor ez egy újabb NER lovag!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
Gondolom, hogy pártunk és kormányunkhoz közelálló egyén vagy csoport vette meg, hiszen másoknak ehhez nem lett volna elegendő tőkéje vagy nem akarták volna megvenni, ámbár a baloldalon is vannak pénzes emberek és csoportok ! Itt nincs titok semmi, egész Magyarország a gazdaságilag és politikailag is a FIDESZ. kezében van és ennek annyi az előnye, hogy nincsenek szétaprózva a dolgok ! Na és ha a FIDESZ. valóban 2042. -ig tervez, akkor ez így jó ! Ez is mutatja azt, hogy nincs ellenzék, csak a szájkarate - a mutogatás - a bohóckodás és balodalon is olyan balhék vannak amik példanélküliek ! Lásd. Szili katalin régebbi távozása a fideszhez , most Szanyi Tibor "kicsinálása" vagy Tóbiás József -be való belekötés - de Szegeden is lesz harc és még sok-sok más , ja és nagyon jót tett a fidesznek Volner János átúlése a jobbikból hozzájuk ! A többi kis pártocskák meg nevetségesek, szétaprózzák az ellenzéket és megosszák a szavazó állampolgárokat ! Na akor így lesz ez 2042. -ig -- Kormányon a FIDESZ. !!!
Eladott Ország
GVH: Igenis főnök ! Erről jutott eszembe, hogy Berecz elvtárs a 80-as évek második felében kesergett, hogy övék az összes tv, rádió, újság, mégsem hisz a kutya sem nekik. Lásd, KESMA. Szerintem erre a "kisgömböc" vállalatra is ez fog várni.
tudode
Magam részéről fel tudok nézni azokra, akik nem O1G és a Jóistennek köszönhetik szerencséjüket, hanem SAJÁT TEHETSÉGÜKNEK.
.
Jellinek már gimnazista korában kezdte el PÁLYAFUTÁSÁT:
.
--- Korrekt fiú, de nem tartoznék neki egy forinttal sem
.
index.hu/gazdasag/2019/05/28/jellinek_daniel_indotek_portre_ingatlan/
.
Kirí a NER gyerekek közül, mert
.
""""Gyerekként kezdte
Többen is hallották az első milliókról szóló történeteket, ahogy ezekről Jellinek szórványos nyilvános fellépései során is beszélt.

Eszerint egyszerű környezetből érkezett, nem voltak üzletember felmenői. A legenda szerint később volt olyan időszak, amikor az Indoteknél négy Jellinek-generáció is dolgozott, az idős nagymama borítékokat címzett, az édesapa kézbesített, de még Jellinek Dániel gyerekei (az üzletembernek négy gyermeke van) is kaptak kisebb feladatokat a puritán, Kerepesi úti főhadiszálláson."""

Visszaugorva a kilencvenes évekre, amikor a rendszerváltás idején kinyílt a világ Magyarországon is, a jó üzleti vénával megáldott, 14-15 éves Jellinek Dániel azonnal seftelni kezdett. Ausztriában magnókazettákat vett, a Balatonnál kínai papucsokkal házalt, állítólag az üzlet annyira bejött, hogy a fiatal fiú olykor bérelt Daciával és sofőrrel fordult Budapest és a Balaton között, ezért papucskirályként emlegették."""
.
Csoda, hogy a NER hiénák még nem kezdték el kóstolgatni!!!
Eladott Ország
@tudode: Jellinek Dániel is a olyan kuporgatós fajta, NER tag, a saját láb csoportból.
www.portfolio.hu/img/upload/2018/05/napi_v3-20180510.png
Gauntlet
@Eladott Ország: 42 milliárd!!! Wáó! Menten lefordulok a székről! Komplett tömegek meg a hónap harmadik hetén éheznek, pedig becsületesebben dolgoznak mint ez a tag !
De leginkább azt nem tudom, honnan szabadultak elő ennyien, ez a sok korrupt s***nyaló. Ki tanította őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.