A Magyar Közlönyben este megjelent kormányhatározat Nemzeti Cirkuszművészeti Központnak nevezi azt a beruházást, amelyet a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel tér és a Podmaniczky utca, illetve a Ferdinánd híd és a vasúti pálya közti területen kívánnak megvalósítani.

A főváros közepére tervezik az új cirkuszt

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek kell gondoskodnia az önálló telkek kialakításáról és a rajtuk található vasútüzemi elemek kiváltásáról. A kormány arról is döntött, hogy egyes kiszolgáló funkciók továbbra is a célra jelenleg használt helyeken működjenek, továbbá hogy korszerűsítsék az egész beruházást lebonyolító és majdan üzemeltető Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. kezelésében lévő cinkotai és zuglói ingatlant is.

A határozat a Liget Projektre hivatkozik, mert bár az új helyszín nem a Városligetben van, a mostani Fővárosi Nagycirkusz ott működik, és két évvel ezelőtt a Liget átalakításával összefüggésben döntötték el, hogy új helyre kerüljön. Igaz, akkor a ma már nem létező Fejlesztési Minisztériumnak és az EMMI-nek (Seszták Miklós és Balog Zoltán akkori minisztereknek) 2017. november 15-i határidőt adtak a javaslattételre.

Egyelőre nincs szó arról, hogy mindez mibe fog kerülni, hanem Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének ezután kell javaslatot tennie a beruházásnak a Beruházás Előkészítési Alap terhére történő előkészítési feladatairól, az előkészítés forrásigényéről és ütemezéséről. A határidő szokatlan: azonnal! Azt azonban kimondták, hogy mivel a cirkusz bevétele csökkenni fog a változások miatt, működését a Liget Projekt költségvetéséből is lehet finanszírozni.

A kormány mindig a saját tagjainak osztja ki a feladatokat, de mivel Kásler Miklós nemrég cirkuszművészeti miniszteri biztossá nevezte ki Fekete Péter kulturális államtitkárt, a munka zömét bizonyára neki kell elvégeznie.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hamarabb meg lesz, mint a szuperkórház?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Valamikor hajdanán nem véletlenül odatették ahol most van, és nem a belvárosba !!!
Dr plágium
@papa.49: Az állatkert vajon hová kerül? A Parlamentbe? Mondjuk ott már most is sok állat van:)
kereső
@Dr plágium: azért, mert alacsony a kerités,Isten állatkertjében.
balos
Hát ezt meghagynám a Duna parton,mert ott közel a hűtő közeg!
vacsi
" Kásler Miklós nemrég cirkuszművészeti miniszteri biztossá nevezte ki Fekete Péter kulturális államtitkárt"
Mi a fene az a cirkuszművészeti miniszteri biztos?! Ezért valaki pénzt kap?! Vajon mennyit?
Jozefina
Albertfalvától Százhalombattáig eszméletlen nagy területek vannak. Kíválóan alkalmasak egy hatalmas szórakoztató centrum létrehozására. (Cirkusz, Vidámpark, Állatkert, stb) A Budapest centrumból kishajókkal megközelíthető, vasúton szintén, buszjáratok is vannak. A Metrót Kelenföldről oda kellene vezetni!!! Akár a 1-es villamost is!!!. Az MO-ról bármely irányból elérhető!!! Gondolkodni kéne, de Tarlós erre már nem alkalmas!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok