Az egészség nem üzlet, a profit nem lehet fontosabb az emberek egészségénél - ezzel magyarázta Rétvári Bence, hogy miért egységárasította és csökkentette nagymértékben a vérplazmaadásért fizethető összeget a kormány. Az Emmi államtitkára egy szocialista politikus írásbeli kérdésére adott válaszában visszautasította, hogy 2017-ben azért korlátozta volna a plazmaadóknak adható összeget, mert Tiborcz István, a miniszterelnök veje épp akkor szállt be az üzletbe. A vérplazma gyűjtése üzleti alapon megy, a cégek gyógyszergyáraknak adják el a donoroktól begyűjtött alapanyagot. Rétvári Bence az a politikus, aki még kilenc évnyi kormányzás után sem rest elmútnyócévezni, a vérplazmáért adható összeggel kapcsolatban még a határon túli magyarság és Gyurcsány Ferenc ügyét és a rabszolgatüntetések utáni, MTVA-nál tartott ellenzéki demonstrációt is képes volt felhozni.

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Azért kell kevesebbet fizetni, mert a nemzet veje benne van a bizniszben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Csökkent a vérplazma adási kedv, miután megérkezett Tiborcz üzleti köre Tavaly egy egészségügyi saláta-rendeletben maximalizálták mennyi pénzt kaphatnak a vérplazma donorok. Így növekedett a haszon a vérplazma gyűjtésével és gyógyszeripari értékesítésével foglalkozó cégeknél. Ez egy szűk, gyakorlatilag hat szereplős piac. Az egyik új belépő a Tiborcz István üzleti körébe tartozó, dinamikusan fejlődő Plasma Expert Kft.
blog.atlatszo.hu/2017/03/korrupcioinfo-tiborcz-istvan-uzleti-kore-szivja-a-verunket-allami-segitseggel/
Eladott Ország
@Klubtag: ma, 12:11 ; Állami "vérszívó piócabrigád." A minisztérium egy rendeletben 3500 forintra maximalizálta az adható költségtérítés összegét, amit később azzal indokolt, hogy szeretnék, ha a donáció önkéntes lenne, és mentes a külső kényszertől, anyagi ösztönzőktől. Érdekes módon a minisztérium arra nem gondolt, hogy a donorok mellett a cégek üzleti motivációját is visszafogja. Egy egység plazma 10-20 ezer forintért adható el, a donoroknak fizetendő összeg csökkentésével a haszon rögtön sokkal nagyobb lesz.
Nessy
Annak idején is az önkéntes véradás mellett sokan adtak plazmát pénzért.
Akkoriban a nagyobb üzemekben, gyárakban évente volt véradás, amiért az a napjuk szabad volt, a véradás után kajáltak, és mentek haza.
Nem lehetett akkor sem ebből "megélni", mert szigorú nyilvántartási rendszer volt, és nem lehetett nyakra,főre vért adni!
Azt a mesét, hogy az egészségügyet nem lehet piaci alapokra helyezni, egy demens otthonban add elő Bence fiam! Hiszen, itt van feketén, fehéren, hogy a közvetítő cég sokszoros haszonra tesz szert a donáció árának csökkentésével!
advocat
Ennyiért? Nem! Ilyen egyszerű. Majd a "közeliek" kiugranak Bécsbe. És miért kell mindenbe belpofázni. Ez az ember vlaha értelmesnek tűnt. Ja! Most meg megfizetik.
Desischado
Ezért sem adnék ma plazmát, semmiért sem, ha tehetném se. Ezek a vérsazívó paraziták mindenre ráteszik a mocskos mancsukat. mészáros is vastagon benne van. És sajnos, mennek az emberek, mert még erre a száalmas alamizsnára is szükségük van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.