Bár az Európai Bizottság szerint nincs bizonyíték arra, hogy kelet-nyugat megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében. Időről-időre mégis előbukkan egy-egy csontváz a szekrényből. Mi most egy élelmiszerlánc Ausztriában és Magyarországon is ugyanazon a néven forgalmazott Csirke Nuggets-ét (csirkefalatkáit) hasonlítottuk össze, nevezetesen, hogy beltartalmuk mennyiben tér el egymástól; mekkora közöttük forintosítva az árkülönbség; valamint kiszámoltuk azt is, hogy a helyi átlagos nettó keresetből hány darab termékre futná a helyi lakosoknak. A különbségek megdöbbentőek voltak, az osztrák, több mint kétszer annyi csirkehúst tartalmazó élelmiszer alig 196 forinttal került többe, mint a Magyarországon kapható, miközben egy átlagos osztrák 2,5-szer annyi darabot tudna megvásárolni a termékből, mint egy magyar.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És hogyan lehet olcsóbb Németországban a Pick szalámi, mint Szegeden, ahol gyártják?! És nem, nem a multik, meg a gyártó miatt...Hogy a francba legyünk egyenlőek ,ha hagyjuk szétrabolni az országot , ha nincs jogbiztonság , demokrácia ,média és folytathatnám. Nem elég állandóan megsértődni irigykedni, meg nyafogni. Ez a komplett egész , ami számít. MINDEN lehetőségünk megvolt! Magyar embernek, magyar rohadt kaját... uploads.disquscdn.com/images/44539ddd329319fd081125da469c19d2e384490b001badcf448d3886118b8d10.jpg?w=600&h=402
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Nem a csirkében, nem az áruban van a hiba, hanem a magyar jövedelmekben.
kokopelli
@görbetükör: ...és az (MwSt) különbségben,(mint a németeknél!) pl. 7% és 19%!
csak úgy....
@durbincs: családbarát országban emelni köll az árakat,hogy fussa az orbán családnak,erre meg arra...
Eladott Ország
És hogyan lehet olcsóbb Németországban a Pick szalámi, mint Szegeden, ahol gyártják?! És nem, nem a multik, meg a gyártó miatt...Hogy a francba legyünk egyenlőek ,ha hagyjuk szétrabolni az országot , ha nincs jogbiztonság , demokrácia ,média és folytathatnám. Nem elég állandóan megsértődni irigykedni, meg nyafogni. Ez a komplett egész , ami számít. MINDEN lehetőségünk megvolt! Magyar embernek, magyar rohadt kaját... uploads.disquscdn.com/images/44539ddd329319fd081125da469c19d2e384490b001badcf448d3886118b8d10.jpg?w=600&h=402
man at work
Állítólag ezt a harcot is megnyerte Magyarország (Orbán, a Geci Géniusz -- mert Orbán mindig nyer, még akkor is amikor veszít), és kimutatták, hogy nincs különbség a minőségben.

Ami nem öl meg, az megerősít, kiscsíra!
Alkalmazkodni tudni kell - ne nézd a sportot, hanem csináld, baszki!

Persze mindig vannak áldozatok.
A mi gyomrunk csak szokja a mikroműanyagot, a gyerekeink már úgy születnek, hogy ezt is bírják.

Az ember nem tud olyan járművet csinálni, mint amennyi szeméttel elmegy/működik az ember.
Cincinntatus
@Eladott Ország: Mese, mese meskete.
Frankfurter Allgemeine Zeitung írja:
OST- UND WESTDEUTSCHLAND :
Vereint und doch geteilt (Kelet- és Nyugatnémetország; Egyesítve mégis megosztva)
VON JULIA LÖHR -AKTUALISIERT AM 03.08.2019-08:18

"Kevesebb fizetés, kevesebb nyugdíj - sok kelet-német második osztályú állampolgárnak érzi magát."
Nessy
Talán ebben benne van a 27% ÁFA, a drága szállítási költségek, a sokféle adó miatti magas elvonások, ami áremelést indukál, a hatékonyabb munka, az alapanyag magasabb költsége. Sok minden lehet az ok! Miután ezt a terméket itthon gyártják, itthoni alapanyagokból, itthoni munkával és hatékonysággal, meg kellene kérdezni az osztrákokat, náluk miből tevődik össze a fogyasztói ár, a jobb minőség mellett.
Clavigo
@Cincinntatus: Keveset jársz a " szomszédoknál "... Te még fitymasz-trollnak is kibaszott sötét vagy,,,ember.
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 16:41; És a sok kelet-német állampolgár idejön dolgozni, hogy jobban éljenek?! B@zdmeg már a Hajdú-Bihar megyei polgárok is Romániába járnak át dolgozni, mert már ők is jobban teljesítenek, te fideszes seggfej! Mint ismeretes már csak Bulgária van mögöttünk, úgyhogy befoghatod a fideszes f@szszopó pofádat, te szarházi majom!
Jozefina
Azért ez elgondokodtató:
"az osztrák, több mint kétszer annyi csirkehúst tartalmazó élelmiszer alig 196 forinttal került többe, mint a Magyarországon kapható,"
Az osztrák kétszer annyi csirkehúst tartalmaz!!! Vajon nálunk mivel pótolják a hiányzó csirkehúst??? Ki a felelős?? Gyártó??? Importőr??? Vagy csak simán a kormány illetékes minisztere???
csak úgy....
@Cincinntatus: a keletnémetek verjék a seggüket örömükben a földhöz,hogy azt a szar semmit érö DDR es márkájukat 1az 1 ben váltotta nekik a Helmut Kohl kormány!
az meg nem igaz,hogy a volt DDRes kevesebb nyugdijat kap ,a bérekrekre van bérminimum,persze jobb volna ha visszacsinálnák azt a falat,mert kb. ugyan olyanok mint egy magyar tanyasi paraszt...
tegyük föl,hogy orbánnak sikerülne :) erdélyt visszacsatolni magyarországhoz és a te nyugdijadat csökkentenék,mert az ottani nyugdijasok nem a magyar nyugdíj kasszába fizettek de nekik is köll a nyögdíj,...te kevesebbet kapnál mert több a nyugdíjjogosult,pedig ök nem fizettek semmit,de az évek után,stb. többet kapnának mint te?
Nessy
@Jozefina: Nincs importőr! Hazai gyártók , hazai termékeiről van szó.
Cincinntatus
@Eladott Ország: Menj te is Romániába dolgozni! Mire vársz?
csak úgy....
@Cincinntatus: te munkaeröt verbúválsz romániába vagy elégedettséget akarsz szítani a magyarok között ? fogadok,hogy kettös állampógár vagy,kívánom néked,hogy találj egy olcsó albérletet Budapesten és onnan kezd tervezni a jövöd és nem ám mint most a hargitáról okoskodsz,abba mirü fingod sincs...
Eladott Ország
@Cincinntatus: tegnap, 18:35; Akkor minek jár a pofátok állandóan a jobban teljesítésről, ha az országból Európa koldusházát csináltatok, szétbasztátok a jogállamot, és kiépítettétek a diktatúra, már csak a fekete autó hiányzik. Sokan elmentek az országból? Mi nem fogunk soha a büdös életben. Ameddig a jobbágy a cipőjét sem tudja négyévente cserélni, mi meg évente az autónkat, mi a faszért mennénk el? Hiszen azt akarják, hogy maradjunk. Ők akarják. Mi meg maradunk. Ilyen jó dolgunk sehol nem lenne. Maradunk és maradnak a gyerekeink, az unokáink is és majd rájuk száll ez a különleges, bátor, okos, szabadságszerető ország. A hülyék országa.
kokopelli
@Eladott Ország: Nem érdemes vitatakozni! A volt NDK ipara egyszerűen meghalt!A "VEB" munkahelyek
már az NDK-ban inrentábilisek voltak!Egy kis expot az NSzk-nak,oszt annyi volt! Én még ft-ért vettem a '70-es
években egy PrakticaLTL-t 6000Ft-ért,ami a nyugatnémeteknél A 80-as évek elején 150DM lett volna!Az egyesí-
tés után nem éltek meg a VEB üzemek,ergó eltüntek,ugyanis a rothadás szélén álltak!Évekig csináltuk a rekon-
strukciós terveket a VEB Chemikombinát Bitterfeldnek,de abból sem lehetett semmi!Az "oszik" is jajgatnak,hogy
jó volt akkor,de az első tevékenységük az volt,hogy milyen új nyugati autót vegyenekaz egybesülés után!!
Jozefina
@Nessy: ugyanazon termékről van szó!
"Mi most egy élelmiszerlánc Ausztriában és Magyarországon is ugyanazon a néven forgalmazott Csirke Nuggets-ét (csirkefalatkáit) hasonlítottuk össze, "
kokopelli
@csak úgy.(17:29)...: neked akartam írni (08:38)-at !!! Egy-két DDR-le verte a mellét (átszivárgott az egyesítés
után),hogy milyen olcsón vett autót,mivel az összegyüjtött puhamárkát,a Trabi előleget,a takarékkönyveket átválva
a DM-re és Begrüßung-geldeket összeadva könnyen vettek autót!Az én scheggem alól a Ford-eladó kitépte az Es-
cort-ot,mert a keletnémeteknél nagy a piac!Három hónapig láttam az üzlet parkolóbjában,mert inkább újat akartak
venni a "Kamerádok"!Legalább én kaptam jó árat érte! (;-))
1magyar
A gyarmatosítók mindig jobban éltek mint a gyarmatokon.
kokopelli
@Nessy: Már írtam régebben,hogy a "Norma" már évekkel ezelőtt próbálkozott a Pick eladásával!Sajnos (?)
senki sem vette,és egy ídő után a "turkáló-asztalon" talát helyet ősszeszáradva kőkeményen!Ugyanez volt az
"Unicum"-mal is, ami a "Jägermeister" kapott helyet a polcon!
kokopelli
"..Jägermeister mellett kapott helyet.".(bocs)
papa.49
Az árak kicsivel magasabbak, de a bérek meg 3, 4, x többek, a minőség meg olyan, hogy osztrákiába a kutyának se adnák oda !!!
Eladott Ország
@papa.49: Ausztriában a kollektív szerződés vagy üzemi megállapodás alapján egy évben 14-szer fizetnek a munkáltatók, a 12 havi fizetés mellé, karácsonyi és nyaralási bónusz is jár. Nálunk meg süket duma jár a jobban teljesítésről, agyonadóztatott cafeteria, és nyugdíjprémium, hogy vakuljon a paraszt, választáskor meg öt kiló krumpli vagy 10 db tojás.
lusta
@Eladott Ország: Valóban elgondolkoztató, hogy a magyar Pick szalámi egyharmaddal olcsóbb a németeknél, mint idehaza. Azon meg még inkább el lehetne gondolkozni, hogy a lengyel Krakowska vastagkolbász egyharmaddal drágább a németeknél, mint Lengyelországban.
Eladott Ország
@lusta: Azért állnak a lengyelek is előrébb, mint a magyarok, mert mi még a vant is elb@sszuk.
Málna
@Jozefina: Az a felelős, aki ezt megveszi. Akinek mindegy az összetétel, csak minél olcsóbb legyen.
Eladott Ország
@Málna: A szükség sajnos nagy úr. A cigány konyha egyik legismertebb étele, vakaró, illetve cigány pizza. ( A lisztet összeszitálják a szódabikarbónával, hozzáadják a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjanak, majd lepényeket formálnak, megszórják liszttel. A ’ tepsi hátán’ sütik, de platnin az igazi. Ők is ennének francia bagettet, felvágottal...stb. Az egészséges táplálkozást a szegényeknél, legfeljebb, a tészta és a krumpli egészíti, néha hússal, ha futja.
Málna
@Eladott Ország: Félkész termék vásárlása nem szükség, hanem kényelem, lustaság. Az a szükség, amikor akciós farhátat veszel és te magad készíted el otthon.
Azt látom, hogy egyre több cigány dolgozik, így már sokan megengedhetik maguknak a francia bagettet felvágottal.
lusta
@Eladott Ország: Az egyik barátom őstermelő. Füstölt termékeket készít. Kiváló, még Szlovákiából is speciel miatta jártak nagyon sokan át a piacra. Nem mellesleg ők voltak az elsők, akik a piacon ezzel a termékkörrel megjelentek, úgy ezer évvel ezelőtt. Feladták. Ma már nagy ott a konkurencia, vannak vagy tízen is. Ezt még elbírták, de amikor a fő kérdés van ez, meg az, de óccsó legyen. Na ez már nem ment az utolsó szök az ottani árusítási koporsójukba az volt, amikor megjelent a nagy konkurens mozgóárus és a füstölt kolbászt 850 forintért árulta. A többi terméke is hasonló áron volt. Ha csak az alapanyagnak való hús árát nézzük, akkor már fel kellene a vásárló agyában gyulladnia a figyelmeztető lámpának. De nem, ÓCCSÓ!!! Sajnos a magyarok nagyon igénytelenek. Ezt nekem senki ne magyarázzák a szegénységgel, mert jártam én már nagyon szegények között is külföldön, de még az ő körükben sem volt meg az ekkora igénytelenség.
Málna
@Eladott Ország: Nem azt írtad feljebb, hogy Románia már jobban teljesít, mint mi?
lusta
@Eladott Ország: Tegyünk hozzá még egy apróságot, amiről mélyen hallgatnak és sajnos az ellenzék is. A rendszeres győzelmi jelentések mellé, miszerint az átlag nettó megint hiogy és mennyire emelkedett és ez milyen f@asza, mindenki azon hülledezik, hogy az ővé messze nem éri mindezt el.
Illene hozzátenni, hogy a minimálbér, amelyre a foglalkoztatottak 85%-a van bejelentve, a mostani átlagnak a 41%-a. Még a felét sem éri el. Mire legyen akkor büszke a melós?
Persze a melós is ül a fűben, mint a sz@r és meg is érdemli, mint megérdemlik a többiek is, akik aszisztálnak ehhez a rezsimhez. A váléasztásokon is. Amiből következik, hogy szeretik a gyenge minőségű és drága ételt - a béréhez vinyonyítva - az elvett járulékokat, az alacsony fizetéseket.
emerencia
@kokopelli: tegnap 8:38 2011-ben még rendszeresen utaztam Nyíregyházán a rendszerváltás után használtan megvásárolt, a volt NDK-ból leselejtezett, leharcolt Ikarus buszokkal. (Még látszottak az utastérben a kopott német feliratok.) Szegény buszok, hazajöttek öregen, betegen vagyis rossz műszaki állapotban dolgozni a végkimerülésig. Fura volt ugyanakkor évekig arról olvasni, hogy Németország keleti tartományai milyen szegények...
kokopelli
@emerencia: Akkor már megtörtént az "egybesülés",és természetesen az "oszik" is MAN-t és Mercedest akar-
tak a scheggük alá! A szegénységet úgy értsd,gogy a VEB-t (Volks Eigene Betriebe) bezárták,mert azok csak
vesztességgel dolgoztak.Azért nem volt munkanélküli a DDR-be '89-ig!Az okosabbak pedig rögtön "átáramlot-
tak" nyugatra és ott kerestek melót!Amennyiben rokonság is volt nyugaton,akkor még gyorsabban ment!
( ..egyébként nyugatnémet távolsági buszok,már a '80-as években WC-vel voltak ellátva!)
Eladott Ország
@Málna: ma, 11:05; A grafikon 2018-ban készült, amellyel arra kívántam többek között célozni, hogy a románok honnan jöttek fel, míg a fidesz a hazug pofázáson kívül, csak az ország kirablásával foglalatoskodik. Továbbá a grafikonról az is kiolvasható, hogy az összes keleti blokkot anúszrózsán csókolhatjuk. Erre bazdmeg lehet büszkének lenni, ennek a tróger bűnöző szarházi bandának. Remélem, mielőbb börtönben rohadnak meg! Azóta remélem neked is tudomásod van róla, hogy a románok is megelőztek, az EUROSTAT legfrissebb jelentése alapján. Egyébként meg további fideszes seggnyalást kívánok neked! Egyébként a hülyét a fideszes barmaid között játsszad seggef! Bazd szájba a csúti anyádat, te barom!
man at work
Már minden műanyag.
Én kimondottan örülnék, ha kifejlesztenék, hogy csak bekapok egy zselékockát naponta háromszor, amiben minden tápanyag benne van, aszt jóécakát!
Az a sok energia, idő, ami a főzéssel elmegy, az a sok föld ami a termesztéshez, az állattartáshoz kell kell, a kivágott erdők...
Az ember szó szerint mindenevő, és mindenből ki tud vonni energiát a működéséhez...
Igazából a fényevés is megoldható lenne napelemekkel, katalizátorokkal, átalakítókkal.

Két óráig főződ, öt perc alatt belapátolod, és a végén még nem is ízlett...
Zselékockát akarok készen - MOST !!!
Málna
@Eladott Ország: Ne rám legyél mérges azért, mert a posztjaid ellentmondanak egymásnak. És moderáld magad, ha hozzám szólsz. Ha képtelen vagy uralkodni magadon, akkor pedig kérj orvosi segítséget.
Eladott Ország
@Málna: Nem mondanak ellent a posztjaim, ugyanis a Románia megelőzte hazánkat ez a szomorú valóság. Nézd meg a legújabb EUROSTAT jelentést. Attól , hogy a fidesz felvásárolta az összes megyei lapokat és a médiát az attól létezik. Orvosi segítséget, meg az elmebeteg cigány bűnöző főnököddel és a többi fideszes szarházival együtt kérjél. Börtönben rohadtok meg! www.erdon.ro/eurostat-romania-megelozi-magyarorszagot-a-fogyasztasban/4230790
www.szeretlekmagyarorszag.hu/megelozte-a-roman-minimalber-a-magyart/
www.atv.hu/belfold/20140903-versenykepessegben-mar-romania-is-megelozte-magyarorszagot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.