Ki ne emlékezne az Orbán-kormány egyik "na, ezt már tényleg nem merik megtenni...! " intézkedésére rögtön 2010-ben, amikor egy tollvonással saját hatáskörbe vonták az  összekuporgatott magánnyugdíjpénztári megtakarításokat? A szégyenletes lopás arca Selmeczi Gabriella volt.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A kiflicsücsök nacsasszony egy mocsok fityma kurva!!!Patkány!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
A kiflicsücsök nacsasszony egy mocsok fityma kurva!!!Patkány!!!
papa.49
Az érdemei elismerése mellett ő is lógni fog a többivel !!!
Dr plágium
Mindkettő.
Ostoba mert azt hitte így biztosítja magának a helyet a sorban, becstelen mert tudta hogy azt a pénzt sosem adják vissza. Jól megszervezett pénzlopás volt az egész akció. Sajnos sokan be is dőltek a propagandának.
görbetükör
Azért ne felejtsük el azt se: parancsra tette!
papa.49
@görbetükör: Az nem mentesíti a felelősség alól !!!
Jozefina
Juszt igen enyhén fogalmaz!!! A kettő együtt = hpcs !!!
Jozefina
Juszt igen enyhén fogalmaz!!! A kettő együtt = hpcs !!!
solidedge
Aki nem lép vissza az nem fog kapni nyugdíjat. Ezzel riogatták az embereket. Micsoda alávaló népség.
görbetükör
@papa.49: Persze hogy nem, de az igazi felelős se ússza meg!
papa.49
@görbetükör: Egymás mellett szellőzködhetnek a lámpavason !!!
görbetükör
@papa.49: Én tökéletesen megelégszem, ha jó néhány évtizedig rács mögé kerül az egész brancs
papa.49
@görbetükör: Nem jó mert az is nekünk kerül pénzbe !!!
görbetükör
@papa.49: Még mindig kevesebbe, mint amikor szabadlábon vannak.
Különben is, azt a költséget szívesen állnám!:D
szaboria1
Nagy átverés volt az biztos. A kis emberek sajnos be vették mivel azzal riogattak aki nem lép ki a mnyp.-ból annak nem lesz nyugdíja. Soknak még 100000.-ft sem adtak vissza pedig soknak már milliós nagyságrendben volt a megtakarítása.
Eladott Ország
A Nemzet Szőkéje mindig akkor kerül elő, amikor valamilyen ordas hazugsággal kell etetni az embereket. A magánnyugdíjpénztár ügyet nem felejtjük. Úgy lopták el a 3 ezer milliárdot, hogy se híre, se hamva. Nem tudom, hogy Selmeczi felfogja-e, hogy ebből mennyi családot lehetett volna talpra állítani, már csak azért is, hogy szégyenteljesen ne kullogjunk a legszegényebb országok listáján az utolsó előtti helyen. Ma megint aktuálissá vált, hogy a parlamentben felolvassa az életbe lépő családtámogatási program nagyszerűségét. Egészen odáig ment Selmeczi Gabriella, hogy
“Magyarország a legcsaládbarátabb Európában.” Mi lenne velünk, ha nem lenne az? Ha lefordítják csak ezt az egy mondatot a svédeknek, norvégoknak, finneknek, németeknek, akkor ne csodálkozzunk, hogy fetrengenek a röhögéstől, és egy istennek sem cserélnének velünk. Ha csak nem akarnának Karas Monikák (kérem tisztelettel, így írja a nevét, rövid o-val) lenni. Az ő családjára gondolhatott Selmeczi is, hiszen 1,3 helyett 4 millió forintot kap augusztustól Karas Monika. Ez háromszoros fizetésemelés.
nusika
@nusika: ...elnézést...javítom...meghalgatni !!
desir62
Ez a ribanc sok mindent megígért, csak nem teljesült.
Na birkák bégesetek még, "még, még, még ennyi nem elég"
tudode
A MANYUP elrekvirálása "csak" csepp a tengerben ahhoz képest, amiitől/amelyektől MEGFOSZTOTTA a dicsőségeSS nagyúr a társadalom valójában minden rétegét.
.
Selmecitől kezdve Soltészon át, Lázárig kaptak egy feladatot ŐFŐMÉLTÓSÁGA helyett elvégezni a PISZKOS MELÓT!
.
Az talán a MANYUP elrekvirálásánál is aljasabb meló volt, amikor KOMPLEX FELÜLVIZSGÁLATRÓL a rokkantak egy részét úgy vágták át, mint a mellékterméket a palánkon.
.
Sőt a rokkant nyugdíj már nem nyugdíj, hanem ADHATÓ kegyelemkenyér!
.
A nyugdíjas nénik, bácsik csókolgatták annak a tapogatóját, aki MEGSZABADÍTOTTA őket egy havi nyugdíjtól is, csak úgy SIC, SIC, sőt többel a svájci indexálás megszüntetésével, alul méretve az INFLÁCIÓT akkor, amikor van olyan idény zöldség, amely EZERÖTSZÁZ froncsi!
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU&t=13s
.
Csak a tárgyilagosság kedvéért kénytelenek elvállalni a piszkos melót, különben "aki nem tisztességesen végzi el a piszkos melót, az megnézheti magát, ahogy kiűzeti a paradicsomból mindaz, aki NEM ÁLL BE a székháztolvaj utcájába. (Lásd: Simicska, a hegyvidéki pm., a fideszes környezetvédő, és sokan mások!
papa.49
@görbetükör: Viszont a másik esetben a ,,kötél,, többször felhasználható, és végleges megoldást ad !!!
görbetükör
@papa.49: Bűnhődni, konzekvenciát levonni a rács mögött jobban lehet. Meg aztán gyilkos lelkű sem vagyok.
Eriksson
A magánnyugdíj pénztárak vajon miből építettek ki maguknak infrastruktúrát, hogy hatalmas apparátussal működhessenek?
Tippeljünk:
1. Adományokból.
2. A működtetők magánvagyonából.
x. A tagok nyugdíjas éveikre félretett megtakarításaiból.
papa.49
@görbetükör: Én se vagyok az de ezektől ilyet NE VÁRJÁL, SOHA NEM FOGJÁK MEGÉRTENI AZT AMIT A NÉPPEL TETTEK, SE BEISMERNI BÁRMIT !!!
Ezek az emberszerű sejthalmazok, olyanok mint a DÚVADAK azokat meg irtani kell !!!
görbetükör
@papa.49: Én a börtönre teszem mégis a voksomat.
papa.49
@görbetükör: Kár rájuk az ország pénzét pazarolni, a másik meg az akik utánuk ilyesmibe agyalnak azok már tudják a bukta után jön a szellőzés !!!
Én azt nem hiszem, hogyha valaki tudja azt, hogy ilyen bünti vár rá mégis meglépi a bűncselekményt !!!
Macskaszem
@Eriksson: A fideszes "infrastrtuktúra" meg ellopta az összeset szőröstül, bőröstül te szerencsétlen, aki benne maradt, már 60%-ot fialt a pénze azóta, és az az övé. Orbánéknak is fialt a lenyúlt pénz, csak abból a csóri nyugdíjas nem lát egy huncut buznyákot se.
Commenter
@papa.49: a szenátorasszony hogy kiesett a pixisből, miért is? "Csak". Teljes vagyonelkobzás neki is és rács mögé vele. Minden nap kaphat egy darab több napos kiflicsücsköt és egy kanál vizet. Csak ennyit.
papa.49
@Commenter: Még ennyit SE SZABAD EZEKRE ÁLDOZNI !!!
Commenter
@papa.49: Mit lehet tenni. A hírklikk egyik cikkében írták, hogy ebbe a rendszerbe, csak beledöglünk mind. A Népszava azt írta hogy amíg a magyar gazdaságot lélegeztetőgépen tartja a Nyugat addig él az orbán rezsim. Húzzák már ki azt a zsinórt a konnektorból.Iványi Gáboréknál kikapcsolják a gázt, a tömény által védett egyházakhoz ömlik a pénz, családokat lakoltatnak ki betegek "sülnek meg" a klíma nélküli kórtermekben, az orvos a műtőben hogy operálhat felelősséggel +40 fokban? Nem sorolom mert ezek csak az elmúlt napok hírei. Annyi bűnt követtek már el, hogy bűnlajstromuk végtelen.
papa.49
@Commenter: Akkor ezekkel szemben legyünk mi lojálisak, emberségesek ???
Soha, ezek csak az erőből értenek, ugyanazokat a kínokat érjék meg mint mi !!!
Eriksson
@Macskaszem: Szóval az rendben van, hogy egy ki tudja kik által működtetett hálózat a tagok pénzén tartja fenn magát?
S vajon azok engedélyeztetői, fenntartói milyen érdekkörökhöz tartoznak? Az nem lopás? Azzal minden rendben?
Commenter
@papa.49: mert csak az erőszak nyelvén értenek ezért érnek majd erőszakos véget is. Sajnos hogy ez jutott nekünk. Mit is mondanak az István a királyban? "Kard által vész, mind, ki kardot ragad..." a posványosi beszédében már megint kardot ragadott, vakolókanalat is. Már bekerítette az országot most valami falat is építene? Kár fejtegetni a zagyválását a hatalomról a vallás és a demokrácia mögé rejtené posztkommunista-neofasiszta sovén nézeteit. Ezeknek nincsenek ám kínjaik, mert lelkiismeretük sincs.
papa.49
@Commenter: Az biztos LELKI KÍNJAIK LÉLEK HIÁNYÁBAN NINCSENEK, viszont ÉLVEZHETIK MAJD A FIZIKAI KÍNOKAT REMÉLEM SOKÁIG, A KÖTÉLVÉGÉN, MERT ÚGY KELL CSINÁLNI PIPISKEDVE NE FULLADJON MEG !!!
Commenter
@papa.49: Tudod, EU-s országban ezt nem lehet, de ha kitör a nem békés fordulat ott már csak farkastörvények vannak.Ha már az ideológiai középkort ránk valami középkori kínzást érdemelne mindazért amit tett.
De talán nagyobb büntetés nekik az életfogytiglan a rács mögött mert ha ennyire előre tervezett először csak 25 évre, most újabb 15 évre akkor min agyalna a rács mögött? Összeomolna és felkötné magát az elvesztett hatalom miatt. Csak le ne lépjen ha fordulnak az idők.
Sámannus
Az utóbbi megjegyzése helytálló "becstelen"
Pálinkafőző Rézüst
@dr. prédikátor: orr bán díványnak használja...
tulipan
“Mindenki visszakapja a saját pénze feletti rendelkezés szabadságát, s így mindenki maga rendelkezhet majd arról, hogy számláját az állami nyugdíjrendszer vehesse vissza” - mondta Selmeczi Gabriella (Fidesz) nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott 2010-ben.

Én már akkor megmondtam, hogy hogy a Rákosiék-féle Békekölcsön ezeknél a tolvaj, hazug senkiháziaknál jóval tisztességesebb volt
verőce21
@Commenter: (18:56) És aki vakolókanalat ragad, mi által vész el?
Csak nem befalazás által? :)
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 23:46; Úgy éltük meg az elmúlt kilenc-tíz évet, hogy az "egyik kezünkben ott volt a kőműveskanál, a másikban pedig a kard" – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn. Ez a gondolat már egyszer elhangzott a magyar politikában, mégpedig Rákosi Mátyástól 1948-ban.
uploads.disquscdn.com/images/8dc5e0663f72714885ecff98b05292cca4a4ed5f0f559a6710c2801aba05bf02.jpg?w=600&h=333
scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64898427_2434633586771130_8656465082819018752_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=4d216821d55469d2e7634bf44c09d1d0&oe=5DC641A3
görbetükör
@Eriksson: "Szóval az rendben van, hogy egy ki tudja kik által működtetett hálózat a tagok pénzén tartja fenn magát?"
Igen! Ha közben teljesíti, amit vállat.
Hol találsz olyan szolgáltatót, aki ingyen dolgozik? Te dolgoznál ingyen? Akkor miért várnád el, hogy más azt tegye?
Aztán meg az állam mit esz? Elveszi a nyugdíjra a pénzt, aztán meg siránkozik, hogy nem fog tudni fizetni semmit. Addig is ő határozza meg, hogy kinek mit ad vissza belőle nyugdíjas korában!
Commenter
@verőce21: nem tudom, mi vár rá.Majd kiderül, ha ráborul a rezsimje. Mert nem épít a vakolókanállal hanem agyagba döngölt.Elégetés, majd a hamvak befalazása a Budai Várba? Bármi is lesz a sorsa az országot már magával rántotta a vályogház-disznóól szintjére, mert ennyit tud.
De hagyjuk, mert a Kis Herceg kétszer is visszatért, nemcsak Saint Exupéry unokahúgának regényében. Yoram Selbst izraeli író is írt folytatást A kis herceg visszatér címmel. Ezt sem adták ki magyarul, ha már orbán legújabb ideológiai zagyvaságainak eredeti kiötlőjét Noval Yuram Harari-t így sztárolják a ducse miatt, a magyar gyerekek is megérdemelnék a világhírű mese folytatását. Helyette mit is kapnak? Például Rezsiszilárd-simicskó féle hazafias oktatást, azt igen.
Dr plágium
@solidedge: Így se biztos a nyugdíj... ki vették az alaptörvény nevezetű tákolmányból.
kereső
Nincs vagy. És mellette még hazug IS!, mint az egész fidess, élén orbánnal.
Eriksson
@görbetükör: Csakhogy minden szolgáltató szabott tarifáért dolgozik, egy bizonyos teljesített szolgáltatás fejében.
A manyup viszont a te pénzedet használja saját céljaira.
Próbáld csak meg visszakérni a befizetett megtakarításodat. Le fog esni az állad, mert nem lesz rá képes.
S hogy teljesít? Az éppen esedékes bevételből fizeti az esetleges nyugdíjakat. Éppen úgy, mint az állam.
görbetükör
@Eriksson: Boldog lenne az az állami nyugdíjas, aki manyup megtakarítással rendelkezne!
Hogy kinek mit kellene csinálni, azt elsősorban a kormánynál kellene firtatni!
görbetükör
@Eriksson: Még valami.
Elsősorban azt kellene firtatni, hogy hova lett az a sok milliárd, amit magánemberek gyújtotték a vörös iszap károsultaknak! Hova lett, ha az érintettek nem kaptak belőle fityiszt sem!
Kinek a pénzét is használják?
Azokét, akik voltak olyan bolondok és nem a közvetlen károsultaknak adakoztak, hanem az államnak hittek!!!
Próbáljuk meg az államtól visszakérni, amit adakoztunk, mert nem oda jutott, ahova szántuk!
Ezeket a szemétségeket nem nagyon tudja más cég, vagy szolgáltató űberolni!
Eriksson
@görbetükör: Ne fáraszd magad. Ha 1998-2012 között a nagy pazarlások, tőzsdézések közepette is volt még 3000 milliárd elvehető összeg, képzeld el mekkora tőkét forgathattak, miközben az állami nyugdíjkassza kiürült.
görbetükör
@Eriksson: Úgy látom, tényleg fölöslegesen fárasztom magam.
Ne más pénzére fájjon a foga az államnak, az adófizetők pénzével gazdálkodjon jobban!
Ja, hogy azt nem tudják? Akkor marad a törvényes rablás. :(
kereső
@Eriksson: eztet honna veszed, hogy a nyugdij kassza kiürült? Felosztó- kirovó rendszerben? Ne viccelj kérlek- amig van járulékfizető, a kassza nem lehet üres.
Eriksson
@görbetükör: Megint össze-vissza csapongsz ahelyett, hogy a lényegre figyelnél.
Böngészd át figyelmesen: hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r
görbetükör
@Eriksson: én a lényegről írtam - csak nem megy át. Te tudod, miért.
Eriksson
@kereső: Elvileg nem, de egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb a befizető, s ha még azok sem az állami nyugdíjkasszába fizetnek, bezárhat a bolt.
Eriksson
@görbetükör: Lehet, hogy nem egy rugóra jár az agyunk, de szerintem a manyup tündökléséről és bukásáról beszélünk. Nem vörösiszapról, nem adófizetők pénzéről és nem mindenféléről, ami éppen eszedbe jut.
görbetükör
@Eriksson: Nagyonis a lényegnél voltam.
Mert te azt firtatod, hogy egy szolgáltató hogy kanyaríthat magának sápot.
Mindegyik szolgáltató ezt teszi és van, amelyik sokkal pofátlanabbul. Élen, amiket felsoroltam.
csak úgy....
@Eriksson: egyre több a nyugdijas!,ebben igazad van de erre mivel és hogyan készült föl a kormány? építtetnek még pár stadiont és rendeznek pár sporteseményt ?
nagyon hosszú életet kívánok néked,hogy tapasztald és a börödön érezd ...
kereső
@Eriksson: Soha még ilyen "magas" nem volt a foglakoztatottság , mint az utóbbi 5 évben! A 2010 óta tartó orbán érában soha nem látott mértékben emelkedtek a bérek. A több bér = több járulék befizetése=nyugdij-(és eü ) kassza stabil!(???)- legalábbis az én hülye logikám szerint. De mivel orbanisztánban minden unortodox- igy ez is. A több járulékbefizetésből egyre kevesebb jut a nyugdijra, az eü.-re, a szociális ellátásokra. Hova a qrva életbe vándorol ez a "pántlikázott" pizecske mond?
Ja, kevesebb a nyugdijas létszám ,mint 2010 előtt volt. A rokkantsági járadékokat megvonták, megnyirbálták, a szolgálati járandóságok adóznak. Valami nagyon nem kerek ebben a történetben. Vagy vegyük elő a 2010 előtti orbán szöveget?- "van itt pénz, csak ellopják"- ...
Eriksson
@kereső: Jut a nyugdíjra, de csak annyi, mint azelőtt. Nekem pl. átlagon felüli volt a nyugdíjam, amikor megállapították. Most? Alig-alig átlag. S lesz ez még kevesebb is.
A dolgozók egy részének szintén, ha a bérek tovább emelkednek egyes szférákban.
kereső
@Eriksson: akkó, magyarázd már el nekem, ha több a járulék fizető, több a járulék alap,ennek következtében több folyik be kasszába, a nyugdijasok száma csökken(t), miért csak annyi!!! jut nyugdijra, mint azelőtt- és azelőtt , a járulék jó része a manyupba ment, nem is a kincstárhoz. Hogy van ez akkor???Mert én a csökött agyammal nem értem.
advocat
@durbincs: Hűha! Én egy panelproli vagyok. Ez a szöveg nekem már érthetetlen. Tudod két-három fröccs, és annyi.
Eriksson
@kereső: A mai divatos szófordulattal élve: ez jó kérdés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.