Az Allianz Nyugdíjpénztár tagjai 2019. első fél évében 3 milliárd 719 millió forinttal gyarapították egyéni megtakarításaikat, mely 200 millió forinttal haladta meg a 2018. első félévi befizetéseket. A önkéntes nyugdíjpénztár közölte: a pénztártagok teljes megtakarítása 9 százalékkal 203 milliárd 500 millió forintra emelkedett az idei első fél évben, átlépve ezzel a 200 milliárd forintos határt. Tavaly az első fél év végén a nyugdíjpénztár 186 milliárd 462 millió forint megtakarítással rendelkezett, 2018 végére 198 milliárd 341 millió forintra emelkedtek a tagi megtakarítások. Az idén az Allianz Nyugdíjpénztár 177 947 tagja közül 46 471 személy igényelt vissza befizetései után adókedvezményt, ami 5,75 százalékos növekedés az előző évhez képest. A NAV 1 milliárd 451 millió forintot utalt át a pénztártagok számlájára, a visszaigényelt összeg 10,2 százalékkal haladta meg a 2018. évi értéket - áll az Allianz Nyugdíjpénztár közleményében.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az eredeti terv az volt a magánpénztárak létrehozásával, hogy a jelenlegi egylábú kirovó-kiosztó nyugdíjrendszer helyett létrehozzanak egy háromlábú rendszert. Az egyik láb az állami nyugdíjalapba történő befizetés, a másik a kötelező nyugdíjpénztár, a harmadik pedig az önkéntes nyugdíjpénztár lett volna (ez most is működik, ide mindenki előtakarékoskodhat a majdani nyugdíja kiegészítésére). Azt talán még egy meggyőződéses hívő is elismeri, hogy egy szék is stabilabb, ha három lába van, mint ha egy. Jelenleg 100 aktív korú munkavállalóra 37 nyugdíjas jut. Negyven év múlva 81 nyugdíjas fog jutni ugyanerre a 100 munkavállalóra. Az Orbán-rezsim által visszahozott nyugdíjrendszerben nem lesz finanszírozható a nyugdíj. Csalók, gazemberek vagytok, akik elvették a rokkantak nyugdíját, megadóztatták a minimálbért és kiutáltatok közel félmillió fiatal magyart, akik már idegenben adóznak. Közben szét-kurtátok az egészségi ellátást, az oktatást és ennek a két létfontosságú ágazatnak még minisztériumot se biztosítottatok, kórházi fertőzésekben hullanak betegeink és kórház mellékhelyiségében hal meg a beteg, akit napokig nem találnak. Államosított iskoláitokban meg hülyítitek gyermekeinket, unokáinkat. Keresztényeknek tartjátok magatokat, pedig csak piti, kisstílű csaló, tolvaj gazemberek vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.