Hamis tanúzás és hamis vád miatt újabb feljelentés tettek a Hableány sétahajóval ütköző Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya, Jurij C. ellen.

Az ATV szerint az egyik magyar sértetti képviselő, Gulyás Krisztián ügyvéd fordult most a rendőrséghez, miután megkapta az összesített nautikai és műszaki szakértői véleményt. Ebben szerinte olyan információk vannak, amelyek alátámasztják az ukrán kapitány elleni újabb feljelentést, mert szerinte valótlan dolgokat állított a vallomásában.

A Viking Sigyn kapitányának a tanúvallomása során tett állításai nem igazak, ugyanis a Viking Sigyng kapitánya azt mondta, hogy őt előzte meg a Hableány, és gyakorlatilag az egészet úgy interpretálta a hatóság felé, mintha a Hableány mozgásából, manőverezéséből, következett volna be a baleset. És itt fordulunk át a hamis vád kategóriájába

– tette hozzá Gulyás.

Újabb feljelentést tettek a Viking ügyében

A 64 éves ukrán férfi jogi képviselője, Tóth M. Gábor levélben válaszolt a csatornának, amelyben azt írta, egyelőre nem értesítették a két új feljelentésről, de azt is a sajtóból tudta meg, hogy újabb gyanúsítást akarnak védencével közölni és, hogy kezdeményezik újból a letartóztatását. Szerinte mivel ügyfele az eljárásban gyanúsított, önmagában kizárja a hamis tanúzás miatti felelősségre vonhatóságát. Továbbá szerinte Jurij C. a hamis vád egyetlen elkövetési magatartását sem valósította meg az eddigi vallomástételei során.

Az ügyvéd emellett egy másik hajóskapitányt is feljelentett szegítségnyújtás elmulasztása miatt:

a baleset idején a közelben ugyanis elhaladt egy másik szállodahajó is, az ügyvéd szerint ennek a kapitánya is felelős azért, hogy nem sikerült mindenkit kimenteni.

Akkor már tudta, hogy ember van a vízben, azt is tudta, hogy hol, neki félre kellett volna állnia és azonnal meg kellett volna kezdenie a mentést. Ehhez képest nem így tett, sőt bele gázolt gyakorlatilag, a baleset helyszínébe, ahol már emberek voltak a vízben – fejtette ki Gulyás Krisztián.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(atv.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mikor jelentik már fel a föváros illetékesét/illetékeseit, akik felelősek a Budapesti Duna-szakasz hajózási szabályozásáért. Ugyanis ha nem közlekedik a megengedhetőnél több vizijármű, akkor a balesetek elkerülhetőek lennének!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
a jutubra feltett valaki egy perdöntő felvételt ahogy a viking eltapossa a kishajót,, de pár óra múlva törölték..

(újsághír)
Macskaszem
Csomó felvétel van, meg sok szemtanú, de nincs kizárva, hogy az történik, ami a veronai buszbalesettel, mai napig nincs felelős, nem büntettek meg senkit. Ha az érdekek azt diktálják, évekig elnyammog rajta a bíróság.
papa.49
Az igazság az, ha nem az államnak lenne benne résztulajdona, KI SE ENGEDTÉK VOLNA, MÉG LEVEGŐZNI SE !!!
fekete
Ukran e'pp olyan mint a Roman es Alban.
Sámannus
Egy feljelentés sem kéne, ha aszügyészségnél tudnák a dolgukat. Hát mi a lópisztolynak vannak ezek a munkakerülők.
Jozefina
Mikor jelentik már fel a föváros illetékesét/illetékeseit, akik felelősek a Budapesti Duna-szakasz hajózási szabályozásáért. Ugyanis ha nem közlekedik a megengedhetőnél több vizijármű, akkor a balesetek elkerülhetőek lennének!!!
Sámannus
@durbincs: menjé te a tajgádba tüzet oltani te munkakerülő.
maci0427
Nagy simlisség és gazemberség folyik itt ebben az ügyben is ! Mintha valakik időhúzásra játsznának akár csak a Verona -i buszbalesetnél ! Az sincs még lezárva és kártérítés sincs ! Csak eléget és eltemetett emberek és a marandandó sérülések és rémisztő emlékek ! Ez így embertelenség

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.