A jelek sze­rint min­dent meg­tett Jurij C., a Vi­king ka­pi­tá­nya, hogy a Vi­king Sigyn és a Hab­le­ány üt­kö­zé­sé­nek a nyo­mát, saját fe­le­lős­sé­gé­nek bi­zo­nyí­té­kait el­tün­tesse: nem csak több ezer be­szél­ge­tést tö­rölt ki a mo­bil­já­ról, köz­tük olya­no­kat, ame­lyek a bal­eset utáni ese­mé­nyek­ről szól­tak, de a Sigyn ka­me­ra­rend­sze­rébe is be­je­lent­ke­zett a lap­top­já­ról, hogy meg­nézze az üt­kö­zés­ről ké­szült vi­de­ó­fel­vé­telt.

Hajóbaleset: bizonyítékot semmisíthetett meg a Viking kapitánya, hogy megússza a börtönt

Egyre kínosabb részletek derülnek ki arról, mit tett Jurij. C., a Viking kapitánya a Hableánnyalvaló ütközés után. A 64 éves ukrán kapitánya jelek szerint megpróbált eltüntetni minden konkrétumot, ami a 28 ember életét követelő halálos tömegszerencsétlenségben való szerepére utalhat, felelősségét bizonyíthatja.

A kapitány ellen egyébként az egyik sértett ügyvédje feljelentést tett hamis vád és hamis tanúzás miatt, mert Jurij C. a tanúvallomásában azt állította: a Hableány okozta a katasztrófát, mert befordult elé.

Az igazságügyi informatikai szakértői véleményből világosan kiderül: több ezer beszélgetést törölt ki, melyeket angol, német, orosz és ukrán nyelven folytatott a balesetről és annak következményeiről.

A törlések egy része a baleset után és a készülék lefoglalás előtt történt. Annak ellenére, hogy nem található törlési időbejegyzés minden törölt állományhoz, a törlési időintervallum tényét alátámasztja a Viber applikáció törölt állományának azon része, melynek tartalma a baleset utáni eseményekről szól.

Ez pedig nem jelent mást, mint azt, hogy Jurij C. az ütközés után Viberen üzengetett a történtekről, majd a beszélgetéseket eltüntette.

Az informatikusoknak sikerült az adatok egy részét visszaállítaniuk, de vannak olyanok, melyeket már végleg felülírt a Motorola készülék Android rendszere. A telefonon tárolt adatok egy része orosz és ukrán applikációkon van, illetve titkosított, ezekhez nem tudnak hozzáférni a szakértők sem.

Tóth M. Gábor, a kapitány ügyvédje megmutatta azt a szakvéleményt, ami arról szól, hogy Jurij C. telefonját nem használták május 26. és 30. között. Erre alapozva állítja: védence nem tüntetett el ellene szóló bizonyítékokat.

Az ellentmondást feloldja az igazságügyi informatikai szakértő azon álláspontja, amit már a vizsgálat elején megemlít:Jurij C. telefonján el volt állítva a dátum és az idő. A június 6-i vizsgálatkor a készülék május 17-ét jelzett.Azt nem tudni, hogy ki és mi okból állította el az időt az okostelefonon, de az biztos, hogy nem volt véletlen, a modern készülékek ugyanis automatikusan lekérdezik ezeket az adatokat a világhálóról, a legtöbben nem is tudják, hol lehet manuálisan átállítani a készülékükön a dátumot és az időt.

A szakértő jelentéséből kiderül: nem csak Jurij C. telefonjával történtek érdekességek a baleset után. A kapitány laptopjáról valaki bejelentkezett a Viking Sigyn kültéri kameráinak képét rögzítő eszközre.

Forrás: Ripost

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Értsük ezt úgy, hogy nem azonnal vették el a telefonját?! Micsoda rendőri intézkedés volt ez? Ezek szerint a rendőrség segített eltussolni a bűncselekményt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
man at work
Erőből legázolta a kisebbet a buta ukrán paraszt.
Minden szabályt megszegett, ami létezik, és ezzel a cselekedetével tömeggyilkosságot valósított meg (ráadásul visszaesően szabályszegő).
Itt, ebben az esetben csak egy dologról lehet vitatkozni: egyszeres vagy kétszeres tényleges életfogytiglant kapjon a rohadék!.
man at work
@papa.49: "Gyerekek, k könyörgöm akasszuk fel." - ez másokra vonatkozik - máshogy másokra ma már

Viszont felettébb érdekes a cím, aminek most nagyobb jelentősége van most, mint akkor: Valahol Európában
man at work
Ukránok Európa része?
Vannak népek, akik megrekedtek a primitívség egyfajta szintjén.
Most nem a kőkorban élő néger népekről beszélek, hanem a 21. században is a vérbuta helyi paraszt csinovnyik faszopó szinten leledznek.
Az oroszok, az ukránok máshogy primitívek, mint a niggerek, de a vége mindegyikteknek ugyanaz lesz.
És ez qrvára nem antiszemitizmus, rasszizmus - hanem tény.
Egész fajok, egész népek bírnak primitív hülye gecik maradni a bármilyen irányú fejlődés ellenére - ÉS ENNYI!
man at work
Vagy képzeld, még visszafejlődni is tudnak.
Okosak voltak, szépek voltak, gazdagok voltak - de egész civilizációk nullázódtak le mégis.
A fejlődés néha furcsa irányt vesz...
terlasz
"ez qrvára nem antiszemitizmus, rasszizmus"
Ez tényleg nem az, mert más a jelentése, mint a sovinizmusnak, amit most éppen képviselsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.