Az orvoshiány és a nyári szabadságolások különösen nehéz helyzetet teremthetnek a kórházakban. Miután nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni.

Az orvoshiány miatt rendkívüli intézkedést kell bevezetni a Szent Margit kórházban

Az Index birtokába jutott főigazgatói körlevél szerint miután a kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására. Ugyan a kórháznak alapesetben nem feladata a súlyos gyomor- és bélvérzéses betegek fogadása, de felmerülhetnek ilyen problémák a már bent fekvő betegeknél is.

Az ügyben egy héttel ezelőtt az Index megkereste a kórházat. Onnan azt a választ kapták, hogy kérdéseiket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fogja megválaszolni. Több napos várakozás után úgy döntöttek, közlik a cikket. 

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Amikor a János kórházhoz került a Margit kórház, annak rövid idő alatt sikerült tönkretenni egy 100 éves kőrházat, ahol generációk dolgoztak, ahol évtizedek alatt kialakult magas szintű ellátásokat vertek szét. Ami meg érték volt, azt nem adták vissza a kórházzal. Ennyi!
kokopelli
...Al Capone é.s.m. is világhírűek voltak!
staro2
Köszönjük fidesz!
Köszönjük viktor!
justhpeter
Harapós ló legyek, ha tudom kinek/kiknek rendeltek el ügyeletet ? A takarítónőnek vagy a portásnak ? Mert ugye orvos nincs.
Nessy
@justhpeter: Egy másik kórház orvosának. Hiszen már a rtg. leletre is órákat kell várni, mert "táv leletezik"!
vacsi
Gyerekeim annak idején a Margit kórházban születtek - akkoriban az egyik legjobb volt, jó orvosok, nővérek, egyéb személyzet, tisztaság mindenütt. Hogy sikerült így tönkretenni?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.