Gyurcsányék újra válságba sodornák az egészségügyet és az országot is – közölte kedden a Fidesz.

A Fidesz még mindig Gyurcsánnyal riogat

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy László Imre (DK) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján azt követelte a kormánytól, hogy hirdesse ki az országos egészségügyi válsághelyzetet, valamint hajtson végre nagyarányú átcsoportosítást a költségvetésben az egészségügy javára.

A Fidesz azt írta, a Gyurcsány-korszak bűne, hogy hagyták leépülni a betegellátást, folyamatosan csak elvettek az egészségügytől, ráadásul még fizetőssé is akarták tenni az ellátást. Emellett bezárták az egészségügyi szakképző iskolákat, kiszámíthatatlanná tették az egészségügyi életpályát, hihetetlenül alacsony bérekért dolgoztatták a dolgozókat, utcára tettek több ezer ápolót és háziorvos nélkül hagytak több száz települést.

Most ott folytatnák ahol abbahagyták, a Fidesz szerint ugyanis az elmúlt években sem támogatták azokat a költségvetési többletforrásokat, amelyeket a kormány az egészségügyre és az ápolói béremelésre adott. Ugyanígy nem támogatták a jövő évi költségvetést sem, ami szintén több pénzt biztosít egészségügyi célokra.

A Fidesz-KDNP kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, országszerte zajlanak a kórházfejlesztések és átfogó béremelési program indult – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Idióta fideszesek!!! Lehet még ennél nagyobb válságba sorolni az egészségügyet??? Ha igen, akkor azt ti megteszitek!!!
szaboria1
Lali király te már nagyon leszerepeltél miattad lett ilyen magas az Euro. 9 év után nem vissza fele kell beszélni .
Commenter
Ki mással riogatnának? Gyurcsány alatt legalább volt külön eü minisztérium és több kevesebb sikerrel az akkori kormány megpróbálta meglépni az elodázhatatlant: a magyar eü átfogó átalakítását (nem reformját, mert ami nem működik és amihez negyven év óta nem vagy alig nyúltak azt megreformálni nem lehet. Nincs olyan hogy ingyen egészségügy, nem azért fizették az emberek a TB-t hogy egyre rosszabb ellátást kapjanak. A vízitdíjjal elkezdődhetett volna valami, ma már egy doboz generikus fájdalomcsillapítót sem lehet kapni 1000 Ft alatt, és a gyógyszerek ára csak a közgyógyellátásban részesülők számára alacsony.
A Fidesz kamu minden ingyen lesz, eü, oktatás stb. népszavazásának eredményét ismerjük, hatalomra jutásuknak a levét most isszuk. A betegek is, sajnos, mert már nincs olyan nap hogy ne olvasnánk hogy X, Y, Z kórházban tarthatatlan állapotok vannak, és a betegek élete forog kockán. Kósa az anyja sertéstelepén ossza az észt, vagy menjen legalább tanúskodni a csengeri ex-ismerőse ügyében.
advocat
A Microsoft balhé után, még nem volt idejük új célpontot találni. Vagy csak ennyire futja. Mert azért 10 év az azért 10 év!
advocat
Lajos! te nagyon szerény képességű. Az ellenzéknek - különösen kétharmadnál - mi lenne a dolga?
Jozefina
Idióta fideszesek!!! Lehet még ennél nagyobb válságba sorolni az egészségügyet??? Ha igen, akkor azt ti megteszitek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.