Ahogy azt kedden mi is megírtuk, a Hit Gyülekezete kiakadt a Coca-Cola melegbarát plakátján és petíció aláírására buzdítanak. A támadások után most a Coca-Cola is megszólalt. „Számítottunk az eltérő véleményekre” – mondta a cég, de konkrét politikai felvetésekre, megnyilatkozásokra nem szeretnének reagálni.

A Hit Gyülekezete szerint a Coca-Cola plakátjaival és "melegpárti hitvallásával azt üzeni a magyar társadalomnak, hogy az alaptörvény jogellenes, és változásra van szükség". Azt szeretnék, ha eltűnnének Budapestről a plakátok. Ezért arra kérik azokat, akik hasonlóan gondolkoznak, mint ők, hogy írják alá a petíciót.

 A Hit Gyülekezete emellett hat kérdést is nekiszegezett kedd délután a Coca-Colának.

Magyarországon az alaptörvény kimondja minden ember egyenlőségét, de egyértelműen meghatározza a házasság és család fogalmát is. A Coca-Cola plakátjaival és melegpárti hitvallásával azt üzeni a magyar társadalomnak, hogy az alaptörvény jogellenes, és változásra van szükség. Sokan akarják ma kívülről megmondani azt, milyen legyen Magyarország. Ezt azonban kizárólag a magyar választóknak, és a magyar társadalomnak joga eldönteni. A magyarok harminc éve elutasították azt, hogy Moszkvából mondják meg nekik, mi a jó és mi a rossz. Miért akar most egy cég Atlantából kioktatni bennünket?

- fogalmazott a Hit Gyülekezete egyik kérdésében.

A Népszava megkereste a Coca-Colát a Hit Gyülekezete keddi  üzenete után, hogy reagáljanak rá.

Általános, emberi jogi elveink, szemléletünk van. Többek közt az, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Ezt több platformon is kifejezzük, de konkrét politikai felvetésekre, megnyilatkozásokra nem szeretnénk reagálni

– válaszolta a cég.

A kérdésre, hogy meglepetésként érte-e a kampány elleni tiltakozás, a Coca-Cola közölte:

számítottunk az eltérő véleményekre, és természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye ebben a kérdésben. Reméljük, a mi jogunkat a szabad véleményformáláshoz szintén tiszteletben tartják

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint éppen az lenne jogsértő, ha egy cégtől elvárnák, hogy csak heteroszexuálisokkal reklámozzanak egy terméket.

A Coca-Cola jogilag senkit nem kényszerített semmire

– mondta a Népszavának Dojcsák Dalma, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza, a szervezet politikai szabadságjogi projektjének vezetője. Dojcsák Dalma hangsúlyozta,

a plakátok esetében fel se merülhet, hogy jogsértés történt.

Forrás: Népszava, HVG

Címlapi kép: Pixabay CCo

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A Hit Gyülekezete is csak ettől keresztény, ahogy a fideSS-kdnp. A nép keresztényi kifosztása nem zavarja őket, csak a Coca Cola plakát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Sanyi bá már nagyon demens... No meg a fideszes pénzek is tompították az elméjét, a múltjával való kapcsolatát, erkölcsi morálját... Már nem szereti minden felebarátját a baksishuszár...
levarosbukta
Hehehe! Ez jó! A ruszkikra hivatkozik! Aztán most kinek a kottájából is játszik a nagyvezéred?
Eladott Ország
Szóljatok a (köpcösnek) Lázárnak! Csak kitalál valami önkényuralmi f@szságot erre is...mint a tengeri vörös csillag szedésre.
Macskaszem
Németh Sándor is a pénz híve, pont mint a csúti dagadék. Az isten számukra csak egy kellék a hülyék hatékonyabb fosztogatásához..
lampa laz
Szarjankó a te és az undorító szektád sokkal inkább elítélendő erkölcsileg.
justhpeter
A Hit Gyülekezete is csak ettől keresztény, ahogy a fideSS-kdnp. A nép keresztényi kifosztása nem zavarja őket, csak a Coca Cola plakát.
csipetke
A hit-gyüli csak egy szekta,és csodálkozom,hogy egy olyan világ-cég,mint a coca-cola,figyelembe veszi a hőbörgését.A hit-gyüli többszáz milliós támogatást kapott a mi közpénzünkből,amit nem is értek,hiszen nem történelmi egyház,hanem szekta,és ezért cserébe ugyanazt hőbörgik,mint a fidesz.Nagy valószínűséggel a hit-gyüliben is van egy rakás meleg,csakúgy,mint a fideszben,de sivalkodnak ezerrel.Ez az egész csak tolerancia kérdése,és annak belátása,hogy minden ember egyenlő,bár mint tudjuk,a fideszesek egyenlőbbek..(reméljük nem sokáig)
kereső
@csipetke: A hitgyüli megkapta a "bevett" egyházi státuszt- azóta támogatja orbánt/fidess-t. Jár neki az állami apapnázs. Nem úgy mint iványi Gábor egyházának- akik a nemzetközi birósági itélet ellenére sem akpják meg sem a megitélt kártalanitást, sem a támogatást, annak ellenére, hogy rászorulók ezreinek biztositanak fedelet, étkezést, a hajléktalan gyermekeknek óvodást,iskolát. Jézus elsőnként ezt a hit gyülis szektát takaritaná ki az egyházából- a milliárdos ripacsával együtt.
advocat
Az egész - ATV-vel együtt - csak a látszat, amit sokan bevesznek. Mert így lehet mondani, hogy van "ellenzéki" televízió is.
Eladott Ország
Az ATV mégis hogyan áll az ellenzék szolgálatában? Nem tudom, Kocsis tisztában van-e vele, de ha nem, akkor elmondom: annak tulajdonosa Németh S. Szilárd, aki a Hit Gyülekezet-féle szekta vezetőjének, Németh Sándornak a fia. Ezek után miről beszélnek a Fidesz frakcióban? Már a baromságokon kívül, amelyeket már természetesnek veszünk. De aki esetleg kételkedne abban, hogy Németh Sándor nem Orbán Viktor oldalán állna, annak csak a következő idézetet mutatnánk meg: "Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére." A hazai médiumok többsége igenis a kormányzat kezében van, az már egy másik kérdés, hogy a kutya sem kíváncsi arra a szemétre, amit létrehoznak. Ez pont őket minősíti, hiszen annak ellenére sem képesek uralmuk alá hajtani a hazai médiafogyasztókat, hogy minden eszközük megvan hozzá. Egy dolog hiányzik a sikerhez, a valódi újságírók és az igazság. Betanított szektásokkal és fizetésért hőbörgőkkel ugyanis nem lehet helyettesíteni sem a tehetséget, sem a valóságot. Az igénytelen hazudozásra nem mindenki vevő, még az agymosott Magyarországon sem.
csipetke
@kereső: tegnap 15:31 Pedig orbán gyerekeit Iványi Gábor keresztelte,csak amikor látta,hogy orbán mit művel,és szóvá is tette,akkor szűnt meg a barátság.Sőt,Iványi azt mondta,hogy orbán maga a sátán,és ezzel nem is vitatkozunk
man at work
A Coca-Cola, meg a Hit gyülekezete is menjen a büdös picsába!
Egyik sem érti, amiről beszél. - és ez alapján ütik egymást.

Nem az a baj Németh Sándorral, hogy taxisofőr volt (az a legkisebb baj vele), hanem az, hogy KIMONDOTTAN démoni erőket használ.
Isten és Jézus BIZTOS(!), hogy nem támogatna olyanokat, akik démoni erőket használnak.
Németh Sándor és a HIT gyülekezet DÉMONI erőket használ - és ez biztos !!!

Milyen a Duddits-módszer?
Olyat tolok az arcodba, hogy akkor is lehidalsz tőle, ha nincs, aki felavat.
Múlt?
Jelen?
Jövő?
Élet?
Halál?
Csak azon fogsz csodálkozni végül, hogy eddig ezt te miért nem tudtad.

Hát most majd meg tudod, de nem lesz benne semmi köszönet.
(a nagyok így tolják - harcolnak, élnek, ölnek, halnak, remélnek - és azért csak zengő ércek, mert nincs bennük szeretet - csak fújtatnak,... futtatva harcolnak, élnek, ölnek, halnak, remélnek, - a nagyok - a jobbra érdemes rosszak - így tolják... fújtatva)

Hát persze, hogy ez (nem) mese!
man at work
Nem a szeretet ment meg téged - amit vagy érzel, vagy nem érzel rosszul, hiábavalóan - hanem a tudás.
Bezony, az istenhit tudásalapú.
Hogy is szerethetnéd azt, akit nem ismersz?
Mi alapján?
Nonszensz az elvakult sötét ötletelős talán szeretlek valamiért idioma bullshit - mert valaki azt mondta nekem hogy szeressek valakit valamiért.

Bizony, győzött a tesztoszteron!
man at work
Akarsz értelmesen beszélgetni velem?
Én nem akarok!
Semmi értelme a te - szerinted - értelmes beszélgetésed alapjául szolgáló attitűdöknek.
(csak egy példa, hogy ne sértődj meg. Én megmondom neked, hogy éld túl a saját halálod. Te meg erre elkezdesz vitatkozni velem. Szerinted ez normális?)

I Duddits kemény lesz, mint a vídia - és ennyi
Én senkivel nem vitatkozom.
Megmondom a frankot, te meg eldöntöd, hogy ez kell neked - így ebben a formában - vagy nem,.
Élsz?
Halsz?
Ugye milyen sok lehetőséged van?
Van az összes kettő...
Hát élj vele!! - I Duddits
man at work
Bizony, amíg nem zárnak ki, ez egy blog lesz a blogban.
Szerintem nem zárnak kik (most mint régen oly sokszor), mert nőni fog a látogatottság, és ez által dől a lé.

De ők csak a pénzt gyűjtik, amiből megvehetnek minden szart,
Ferrarival menni a Balatonra?
Bullshit!
Imádok vonatozni, ezerszer inkább vonattal megyek a Balatonhoz, mint a Ferrárival.
Hiányzik a régi gőzmozdony...
Ezt az életérzést soha nem kapom vissza, míg az újak meg sem ismerhetik.
Valami örökre elveszett - és nincs az a pénz ami ezt visszahozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.