A Coca Cola nagy indulatokat kavart kampánya kapcsán példálóztak a mozgássérültekkel.

Beperlik a tolószékeseket sértegető Pesti Srácokat
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A napokban jelent meg egy cikk a kormányközeli Pesti Srácok hírportálon a Coca-Cola reklámjaival kapcsolatban, ahol a szerző az egymást szerető azonos nemű párokat a mozgássérületekkel állította párhuzamba.

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet.

- írták.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége közleményében azt írja, visszautasítanak minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti. 

Tiltakozunk a közösségünket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen. Mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a pestisracok.hu „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” c. írást.

- olvasható az egyesület közleményében. A szövetség bírósághoz fordul.

A Mérce megjegyzi, Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője még mindig nem kért bocsánatot, csupán egyetlen mondatot törölt a kifogásolt cikkből, valamint „A MEOSZ úgy érzi, megaláztuk a mozgáskorlátozottakat” címmel közölték eredeti tiltakozásukat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Hát igen!
.
Azzal együtt, hogy az alaptörvény 2012. január 1-je óta közjogilag érvénytelen, de a Pesti Pacákok nem tudják, legalább nem olvasták, hogy
.
„XV. cikk (1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.”
.
„XV. cikk […] (2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.”""
.
Intő példa: Az írott, és íratlan törvény szerint is VILÁGÉGÉS LETT a nemzetieskedésból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.