Önkéntes munka keretében az augusztus 20-ai virágkarneválon felvonuló virágkocsikat díszítettek a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei szerdán Debrecenben.

Tavaly a debreceni polgárok, idén a képviselőjelöltek díszítették a virágkocsikat
Fotó: Fidesz Debrecen/Facebook

"Debrecen a természet évről évre megújuló csodáival, a virágokkal teszi emelkedettebbé Szent István ünnepét"

- mondta Papp László polgármester, a pártszövetség polgármesterjelöltje az MTI-nek, miközben feltűzte az első virágot a szorgalmas várost jelképező szorgalmas méhecskét szimbolizáló kompozícióra.

A polgármester azt mondta, az 50. debreceni virágkarnevált a teljes körű összefogás jellemzi:

a helyi vállalatok jelentős része indít virágkocsit, de ott lesznek a fesztiváli menetben a testvérvárosok, Padernborn és Nagyvárad kompozíciói is.

Papp László emlékeztetett arra, hogy

tavaly debreceni polgárok díszíthették a kocsik egy részét a város különböző pontjain, most a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei vállalkoztak az önkéntes munkára.

A kocsikat egyébként közelről is megtekinthetik, megérinthetik majd az érdeklődők: augusztus 21-én néhány kocsi partiumi településeken áthaladva érkezik meg Nagyváradra, a többi kompozíciót Debrecen különböző terein mutatják be a közönségnek, majd este ismét felvonulnak a belvárosban.

Az önkéntes virágfeltűzés alkalmából Bódor Edit, a karnevál főszervezője az MTI-nek elmondta: a 18 virágkocsi elkészítéséhez több millió természetes anyagot, szárazvirágokat, bogyókat, illetve egymillió szál friss dáliát használnak fel. Utóbbiak a karnevált közvetlenül megelőző napokban érkeznek meg Hollandiából Debrecenbe – fűzte hozzá.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Igen ,,díszítették,, PONTOSAN 5 PERCIG ))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: Kár a virágokért, botanikus kertben több értelmük lenne, mint virágkarneválokon, hogy aztán komposztként végezzék.
papa.49
@Commenter: Nekem is döbbenetes élmény volt mikor még a cocilizmus végén megnéztük a Erfurt i a virág kiállítást, 2 napig tartott mire bejártuk ..
Commenter
@papa.49: én ha a virágokra gondolok a holland Keukenhof jut az eszembe. Legendásan szép, méltán világhírű.
papa.49
Egy, egy kocsi napokig készül ki hiszi el, hogy ezek a bávatag majom fütyiszek csinálják meg, ÉN NEM HISZEM !!!
Desischado
@papa.49: Persze hogy nem. Csak amíg fotózták őket. Én egyébként akkor sem szavazok rájuk, hiába vigyorognak itt. És a karnevál sem érdekel, ezek után főleg nem!
Commenter
@papa.49: profi virágkötők csinálják, ezek csak beálltak "biodíszletnek".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.