A fóti gyermekotthon igazgatója szerint nincs ebben semmi rendkívüli, nyáron mindig nagy a mozgás az intézményben. Információink szerint hét speciális szükségletű gyereket helyeztek át Fótról: másik otthonba vagy családjukhoz kerültek. Szakemberek szerint nem tiszta, mi indokolta a változást.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
" Szakemberek szerint nem tiszta, mi indokolta a változást."- tényleg nem? Majd megtudják, ha kiderül, hogy végül is kié lesz a fóti kastély+park. Szakmai indoka nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
És? Utcára tették őket talán? Ha nem, akkor mi a probléma?
kereső
" Szakemberek szerint nem tiszta, mi indokolta a változást."- tényleg nem? Majd megtudják, ha kiderül, hogy végül is kié lesz a fóti kastély+park. Szakmai indoka nincs.
görbetükör
@Málna: Az, hogy ők problémás, pszichés betegek. Legalább egy év állandóság kell az életükben.
És azért vitték el, mert lassan bezár az otthon, a gyerekeket meg szétszórják. Pedig az ő életükben ez a közeg a család.
Ugye nem érted?
Vagy nem akarod érteni?
Ezért történik annyi baj, tragédia, nyomorúság ebben az országban, mert a többség vagy közönyös, vagy talpnyaló, vagy gonosz.
Málna
Gondoskodnak róluk, ez a lényeg. Lehetetlen minden egyes ellátásra szoruló ember minden igényéhez alkalmazkodni. Velünk sem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy az ideális lenne.
Szóval nincs itt semmi baj, tragédia, nyomorúság. Ez csak egy költözés.
Málna
@Horizont: Jaj, hagyjatok már az emberséggel...Ti is csak messziről vagytok azok, amikor számotokra nincs tétje a dolognak.
MIt tudsz róluk? Melyik gyereket nem kellett volna áthelyezni a háromból? Miből gondolod, hogy volt itt valami kötődésük? De szeretem a saját munkámban is, amikor hozzá nem értők kívülről okoskodnak...
Csizmás Kond
És ebben mi az amiért a nagyközönség véleményét ki kéne kérni ?
görbetükör
@Csizmás Kond: Elég lenne a szakemberekét, akik pontosan tudják, hogy ennek milyen káros következményei vannak!
görbetükör
@Málna: Szerinted egy gyereknek egy közösségből idegen helyre kerülni "csak költözés"?
Tudod, nem bútorokról van szó, hanem veszélyeztetett gyerekekről!
Bár az ilyen nem a családbarát kormány kedvence, ez igaz. Ennél fontosabb nekik az ingatlan, amire rátenyerelnek!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...és ki mondta hogy azokét nem kérték ki ?
Csizmás Kond
@görbetükör: ...tetteik...mert szerinted itt kéne érdeklődjenek, hogy mi a teendőjük ?
görbetükör
@Csizmás Kond: Magas lóról beszélsz, a gyerekekkel meg nem törődik senki. Az ő érdekeik mindenkor alá vannak vetve a nagyobb érdekeknek.
Nektek ez a természetes. Senki ne szóljon bele, bármilyen korrupció is derül ki.
Pedig bizony, a vezetőknek mindenkor be kell számolni mit, miért tesznek, miből mire költenek - mert nem a sajátjukkal, hanem az országgal gazdálkodnak.
Nem a saját gyerekeik sorsáról döntenek, hanem az állami gondozottakéról, azaz azokról, akiket az állam tart el. Nem a vezetők, az állam, az ország.
Dereng? Vagy kened tovább a trutyit?
dr. prédikátor
Na !! Előkerült a mindíg okos savas vén fityma nyugger girhes! Aki mindig tudja a tutit!!!
Csizmás Kond
@görbetükör: Nem lovagolok. A gyerekek elhelyezése mindig is törvényes úton történik, és az itteni esetre is, még igy látatlanba is meg mernék esküdni, hogy ne egy két ember döntése volt. Az, hogy ide kiteszik és bárki leírhatja véleményét abból csak az derül ki, hogy ki mennyire járatlan és buta. Ami meg a nevelésüket illeti, volt olyan munkatársam aki ilyen otthonban nőtt fel és magas beosztásig vitte, szóval előbb ismerni kéne néhányat és azután beszélni.
görbetükör
@Csizmás Kond: Te akkor is ilyen törvénytisztelő voltál, mikor Gyurcsány volt a miniszterelnök? Vagy Horn?
Csizmás Kond
@görbetükör: Akkor is...és aki akkor itt volt tudja, hogy a Gyurcsány menesztésekor is azon voltam, hogy maradjon és hozza helyre ő amit elrontott...Gyulát nem állhattam...
görbetükör
@Csizmás Kond: - egyébként ne aggódj. Most sem tisztelik a törvényt, akiknek kellene. Mert törvény szerint pszichésen sérült gyereket legalább egy évig nem mozdíthatják el a közösségéből. És erre is magasan tojtak, mert kell az épület.
De csak védd őket, rád is jut a mocsokból!
görbetükör
@Csizmás Kond: egy szavadat sem hiszem, mert folyamatosan hazudsz. Amit meg Gyurcsány felépített, azt teljesen lerombolták. A vizitdíj ha marad, ma jobban áll az egészségügy. Ha a magánnyugdíjpénztárat nem robbantják, ma kevesebb gond lenne a nyugdíjfizetésekkel.
De csak védd őket, a mocsokból rád is ragad bőven!
Csizmás Kond
@görbetükör: Nem érdekel senki fanatizmusa...sőt neked is csak ajánlani tudom, hogy inkább a cikkel foglalkozz mintsem a rám jutó akármivel...
Málna
@görbetükör: Ha azt nézzük, honnan jönnek ezek a gyerekek és mi várna rájuk, ha nem kapnának állami segítséget - ahhoz képest igen, ez csak egy költözés. Mivel nem ismerem sem őket, sem a körülményeket, így megítélni sem tudom, hogy ez melyiküknél mennyire ideális, vagy szükségszerű.
görbetükör
@Csizmás Kond: A cikkel foglalkozom és azzal, hogy helytelen amit tesznek és helytelen ezt védeni.
Nem mosod le magadról te sem a mocskot!
görbetükör
@Málna: és ahhoz képest, hogy stadionok helyett az ilyen intézményeket fejlesztenék, szakemberekkel az élen, hogy a gyerekek gyógyuljanak és biztonságban éljenek felnőtt korukig - gyalázatos a helyzetük!
Az államnak meg kötelessége ilyen esetben gondoskodni a gyerekekről. Mert ezért vannak és nem azért, hogy az adókat elnyeljék!!!
Csizmás Kond
@görbetükör: Vélemény lehet úgy is írni, hogy a vitapartnert nem keverjük bele sehogy, sőt úgy illene...mert ez nem az én vagy a te hibád vagy mocskod hanem másé, és mi csak belekotyogunk hogy jobban teljen az idő.
Málna
@görbetükör: Gondoskodnak is róluk, és tudtommal biztonságban élnek itt a gyerekek. Miért gondolod, hogy gyalázatos a helyzetük?
görbetükör
@Csizmás Kond: No, álljon meg a menet!
Először is, aki rosszat véd, az vállalja, hogy rosszat gondolnak róla!
Másodszor, te voltál, aki elsőre belekeverted az egyént, aki ide kommentel, mert azt írtad:
"Az, hogy ide kiteszik és bárki leírhatja véleményét abból csak az derül ki, hogy ki mennyire járatlan és buta."
Tehát neked maga a cikk sem tetszik, mert megírja a hibákat és akit felháborít a hiba, azt is leszólod.
Szóval jobb, ha nem kioktatni akarsz, hanem elismered, hogy bepiszkolódtál és inkább azon legyél, hogy letöröld magadról. De úgy látszik te még jobban belehemperegsz!
görbetükör
@Málna: Vaknak nem tudom és nem is akarom elmagyarázni, hogy milyen színe van az égnek!
görbetükör
@Málna: Azért még annyit megjegyeznék, hogy az nem elegendő gondoskodás, hogy nem hal éhen, vagy nem fagy meg.Ha érzelmileg még rontanak rajta, ha szerencsétlenné teszik, mert kiszakítják egy eddig megszokott környezetből, azt megsínyli.
Remélem, neked nincs gyereked! De ha mégis van, gondolom annak nem okozna semmiféle tragédiát tőled elszakadni, ha közben van enni és inni valója és nem fagy meg.
Csizmás Kond
@görbetükör: Először is itt nem a tárgyalóteremben vagyunk...nem védelmet látunk el, legalábbis én nem és a vélemények szabadok, tehát ki mit akar azt vélekedik. A leírt véleményeket is lehet kommentálni úgy, hogy annak íróját nem említed név szerint, A leírt butaságokat pedig nincs amiért szépíteni...
görbetükör
@Csizmás Kond: Belezavarodtál, semmi kétség. Rád lett bizonyítva. Szánalmas vagy.
Málna
@görbetükör: A hét gyerekből négy visszakerült a családjához. Szerinted nem kellett volna visszaengedni őket, nem kellett volna kiszakítani őket a már megszokott intézményi keretek közül? A többiekről honnan tudod, hogy milyen kötődéseik voltak? Hogy egyáltalán sikerült-e itt beilleszkedniük? Hogy ezzel rosszat tettek velük, szükségtelenül? Nem tudsz semmi konkrétumot, csak általánosságokat mondogatsz minden alap nélkül, ennek így semmi értelme.
görbetükör
@Málna: Gondolom, nem véletlenül vették el a családtól!
Az nyilvánvaló, hogy azért lettek elmozdítva, mert kell az épület. A gyerekek sorsa nem számít.
Mint ahogy az embereké sem.
Szerecsenmosdató vagy te is, de szintén bemocskolódsz!
görbetükör
@Málna: Még valami. Minden ilyesmit suba alatt csinálnak, senkit nem tájékoztatnak, még a közvetlen gondozókat sem. Aztán jössz azzal, hogy nem tudok konkrétumot.
A tettek magukért beszélnek és egyszer felelni kell minden ocsmányságért.
Igazi keresztény hívő ezt vallja. Aki meg nem, az csak abban bízhat, hogy nincs Isten, Mert ha van, neki annyi!
Jozefina
Korábbi hírdásokból tudni lehet, hogy a híres és jól működő gyermekváros megszűnik!!! Valakinek, valakiknek kell a terület!!! A bentlakókat pedig akarva, akaratlanul bárhova, de kirakják a jól megszokott környezetből!!! Valószínűleg a gyerekeknek ez semmiféleképp nem jó!!!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...szerintem a tükör a hibás...amit nézel.
Nálad a propaganda a fontos nem a gondolkodás,,, ezért is gondolkodol ferdén mint a tükröd.
görbetükör
@Csizmás Kond: A propaganda hazug és ez bizony fontos. A hazugságot ha ferde tükörből nézed, akkor az igazságot látod.
Ennyi.
Csizmás Kond
@görbetükör: . a görbe tükör mindent görbén mutat és a görbét még görbébbnek...ezt a látásmódot igaz ember sosem szerette..
görbetükör
@Csizmás Kond: Erőlködj csak, de vigyázz, nehogy a nadrágodba sikeredjen! :D
Málna
@görbetükör: Persze hogy nem véletlenül vették el őket a családjuktól. Te mégsem azokat szidod, akik nem gondoskodtak megfelelően a saját gyerekükről, hanem az államot, aki átvette ezt a szerepet.
Abban pedig semmi rosszat nem látok, hogy értékesíteni kívánnak egy épületet, ha a gyerekekről továbbra is gondoskodnak máshol.
Csizmás Kond
@görbetükör: ...téged ismét a témától teljesen eltérő dolog foglalkoztat...te csak annyit tudsz koncentrálni egy dologra amíg azt összefüggésbe tudod hozni a rendszerrel és agitálni tudsz ellene...tovább elfogy a mondanivaló és kezded azzal aki még írt valamit...
görbetükör
@Málna: Aki rosszul gondoskodik a gyerekekről, azt mind szidom. Akár szülő, akár az állam részéről bárki.
Te nem így vagy vele?
A pénzéhség ellepte az agyatokat!
görbetükör
@Csizmás Kond: Erőlködj, csak nehogy a nadrágodba sikeredjen nagy buzgalmadban! :D
görbetükör
@Málna: Te semmi rosszat nem látsz abban, hogy a gyerekek feje felől értékesítik az épületet?
A kádár-rendszer gondot fordított arra,hogy a gyerekek jó, szép és biztonságos körülmények között éljenek.
A "családbarát kormány" meg eladja a gyerekek feje felől az épületet.
Igaz, nem lesznek hajléktalanok, de kiszakítva vannak a környezetükből, elszigetelve az élettől. És nem az ő érdekükben, hanem a kapzsi, harácsoló brancs miatt!
És te ebben semmi rosszat nem látsz.
Lelked rajta! Gondolom, te sem hiszed Istent!
human
@Málna: Ez az egész ügy a telekspekulációról szól. Te ezt véded.
Csizmás Kond
@görbetükör:...Először is az az épület, ugymond kastély nem a gyerekeknek épült, vagyis volt valakié...tehát a Kádár is máséból gazdálkodott...továbbá, ma épp a zunió az aki megköveteli, hogy az árván maradt gyerekeket családi körülmények között neveljék fel ne intézetekben, mint az általad oly áldva emlegetett kádárkotban, tehát a kapzsiság nem ujkeletű és nem mai szokás. ...és hiszek abban, hogy a gyerekeknek jót akarnak, jobbat mint amit te erőltetsz, hogy hagyják tovább is a kádárkori intézetrendszeben.
görbetükör
@Csizmás Kond: Kádár a gyerekeknek adta, nem pénzért. Neki nem volt semmilyen vagyona, sőt strómanja sem.
Erőlködj csak és válts fehérneműt! :D
görbetükör
@Csizmás Kond: @Málna: -- többet nem válaszolok nektek. Befejeztem.
Málna
@görbetükör: Ideje lenne már túllépni a Kádár - korszakon. Most minden piaci alapon működik, ezt tudomásul kell venni. Honnan tudod, hogy rosszabb körülmények közé kerültek a gyerekek? És az mit jelent, hogy elszigetelik őket az élettől?
Málna
@görbetükör: Tudom, mindig meghátráltok, ha konkrétan kellene érvelni. Nem baj, már megszoktam.
Málna
@human: Nem. Én valami teljesen mást védik.
Egyébként konkrétan mi fog történni az épülettel? Mit tudsz?
Csizmás Kond
@görbetükör: ...csak azt nem tudom, hogy eddig is ki kért meg rá ?
Qqberci
Settenkedve lopják el a gyermekvárost...
man at work
Gyermekrablásért nem kéne nyomoznia rendőrségnek?
Szerintem, de.
De kilóra megvett rendőrség nem fog - most sem.
man at work
Nulla tisztelet, rendőrség !!!
Meg se próbálj megállítani, mert leöllek, mint a disznót - vágod, te buta magyar pornó primitív paraszt?

Majd pont te állítasz meg engem...
Ezt felejtsd el - MOST !!!

AZ VAN, HOGY GYŰLÖLLEK, MERT KURVÁRA BUTA VAGY, ÉS ÉN NEM BÍROM A BUTÁKAT.
man at work
Gondolom akarsz valamiféle elégtételt, de nem kapod meg - mint üveggolyót.
Engem arra tanított a történelem tanárom, hogy öljem meg az olyanokat, mint amilyenek ti vagytok.
Én elhittem a történelem tanáromnak, hogy igaza van, ezért megöllek.
Köszönd a történelem tanáromnak.
Ez gáz!
(ha ezt a történelem tanárom tudná...)
man at work
Milyen jogon vittek e több gyereket a gyermekotthonból?

MJelentsd már fel ezeket, geci ekllenzék!

Mki a fastztól vagytok ti egyébként ellenzék?
man at work
Ti tényleg cak akkor vagytok támfó hangulatban, ha vakélakik fölspanol titeket?
Nincs egy kibaszott önálló érzésetek, gondolototok sem?

MENJETEK A PICSÁBA CSICSKÁK, AKIKK A MÁSIKRA VÁRTOK.

MAJD ÉN EGYEDÜL LERENDEZEM A DISZNÓT, TI MEG MENJETEK A PICSÁBA!
man at work
Dudits mondja: menjetek a picsába mind, ti béna géz semmirevalók
HARC VELETEK?
NULLÁK VAGYTOK!

Nem gondolod, hogy valaha is harcolni fogok veletek - együtt egy oldalon a gonosz ellen?
man at work
Rossz vagyok.
Jó vagyok.
Mindig is rossz voltam.
Mindig is jó voltam.
I Duddits
man at work
Öltem, haltam - én Duddits.
Majd megváltozóm, pont most, mert te így látod helyesnek.
Anyád!!!
Óntörvényű vagyok - mindig. nem te mondod meg, hogy miként érezzek - vágod?
Dueretlek, mert nincs más, aki szerethetne?
Rz-rt nem szeretlek.
maradj egyedül, baszd meg - sorvadj el!!!
man at work
(te faszopó, direkt hagytam benne a hibákat - amennyire nem érdekel, hogy mit gondolsz jól vagy rosszul.)
Dögölj meg - és ennyi !!!
man at work
Beszűkült a világod.
Érzed már a különbséget?
TE CSAK SZERETNÉD, ÉN MEG TUDOM.

Szarügy.

Miért is írsz ide?
Mert többet remélsz.
Énb vagyolk a több, I Duddits. (direkt leszarom a magyar helyesírást - köcsög)
Kevés neked?
Legyen így.
Döntöttél valahogy..
És elbuktál sokadszorra - ahogy minjdig.
man at work
Emberrablók
Pedofilok.
Gecik.

Milyen a varázslat?
Nem ilyen!
man at work
Pán ki-bebaszott Péter vitte el őket?
Talán. Talán nem..
man at work
Egy állat vagyok.
Ez teljességgel ellentmond az evolúciónak.
Az a sok hiába való fejlődés a semmibe..., a semmiért...

Sajnálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.