Teljes a káosz az Európai Ügyészség körül, amelynek eddig sem a jogköre, sem pedig a hatásköre nem tisztázott – értékelt ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Alkotmányjogász: teljes a káosz az Európai Ügyészség körül
Fotó: MTI/Marjai János

Hozzátette: nem lehet látni, hogy a szuverenitási kérdések hogyan alakulnak, illetve a büntető igazságszolgáltatás érintetlen marad-e az Európai Ügyészség felállításánál. Alapvetően ezért csatlakozott a 28 uniós tagállamból csak 22 az Európai Ügyészséghez – jegyezte meg.

Rámutatott: egy 2017-es tanácsi rendelet szerint

az ügyészség vizsgálatokat és nyomozásokat folytathat, illetve vádemelési jogkörrel bír az uniós pénzekkel való visszaélések tekintetében, ugyanakkor már létezik két olyan intézmény, amely azokat a feladatokat látja el, amelyek a tervek szerint az Európai Ügyészség hatáskörébe tartoznak majd.

Lomnici Zoltán hangsúlyozta: a jelenlegi információk alapján az alá-fölérendeltségi viszony az Európai Ügyészség javára érvényesülhet a nemzeti ügyészségekkel szemben.

(MTI)

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
alkotmányjogász??? ez az ócska tetű??? ez egy gátlástalan párt-bohóc
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@Sámannus: 1. Mégis működik. Hiába értékelte alul az MNB!
2. Nem kötelező közmunkásnak állni! Keresik a munkaerőt, szabad dolgozni is!
3. És? Ezt hívjuk közteher viselésnek!
4. A családi kedvezmények és támogatások jövedelemhez kötése nagyon helyes. Azokat támogatja az állam, akik a hasznos tagjai és nem rajta élősködnek!
5. Mi fizetjük az ingyen tankönyvet, de a "mélyszegényeknek" ez kitörési pont. Tanulhatnak. Éljenek vele!
6. Mit építettek a szoci kormányok, Semmit! Csak loptak, de azt pofátlanul!

Még csak jósolgatnom sem kell. Nézd meg az őszi választásokat! Az ellenzék sehol nem lesz! A Fidesz egyszerűen leiskolázza őket! Magyarország nem szereti a demagóg élősködőket és nem is engedi hatalomra jutni őket!

Örömmel fogom olvasni az őszi választások után a magyarázkodásod!
papa.49
Akárki aki beáll a cöffögők közé a számomra teljesen HITELTELENNÉ VÁLIK, LEHET BÁRKI IS !!!
Sámannus
Onnan tudom, hogy idegen vagy, mert a felszínes propagandát nyomatod. az ország lakóinak gondjait nem ismered . Nem értékeled a minimálbér, és a milliós jövedelem különbségét, ezt nevezed te igazságos közteher viselésnek.
Közönséges ruszki duma ez megy minden médiában.
Igen népszerű érv, hogy az előző kormányoknál nem épült semmi. Az infrastruktúra fejlesztése nagyon is sokba került, és az eladósodást is éppen a fidesz ösztönözte ebben az időben, a z önkormányzatain keresztül. Nem ócskavasat vásároltunk, hanem modern metrót.
Bocsi de a kormány média nyomulása rendszeresen elhallgatja a mélyebb problémákat és demagóg módon a migránsozással hülyít mindenkit, és egy két látszat intézkedést fúj hatalmasra.
Te is hamar kiejted a szádon, hogy élősködő. Tulajdonképpen mindenki élősködő emberek vagyunk. Ne szégyelld magadat is közéjük sorolni.
A demagóg élősködők éppen a hatalmon lévők. nem kell a rizsa.
Aki Én
@reagens: ...mondod ezt ostoba és érvtelen propagandistaként.
Ti még a csillagokatvis letagadjátok az égről. Veletek vitázni olyan, mint egy lepkével. Tényeket tagadtok el, hazudtok, ostobák vagytok... ezzel nem lehet vizázni, így csak néha elmondom, hogy buta vagy, vagy aljas hazaáruló. ...vagy mindkettő.
Buta propagandistákat nem lehet meggyőtni, mert a sarokból csak azt mondjátok minden cáfolatra, hogy hazugság. Meg persze azt, hogy nincs cáfolat. Dehogy is nincs...
reagens
@Aki Én: Semmit nem cáfoltál, semmi tényt nem írtál, nem érveltél, csak feljöttél ide és megugattál!
Hát ezt csak úgy tudom felfogni, mint egy tipikusan ellenzéki, érvtelen, vitaképtelen, ostoba megnyilvánulást!
Kb összesen is csak ennyit vagytok képesek kiizzadni!
Eladott Ország
Nem jogász ez, csak egy szánalmas csinovnyik. Ahogy Hofi mondta, szopok, nyalok, gombot varrok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.