Még több levél válik követhetővé a posta szeptember elsejétől induló elektronikus kézbesítési rendszere által – közölte a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hamarosan indul a posta elektronikus kézbesítési rendszere
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A postások ipari mobiltelefonok segítségével adnak majd jelzést a levél státuszára vonatkozóan – magyarázta Panulin Ildikó.

Mint mondta, az országban 2900 olyan kézbesítőjárás van, ahol viszonylag nagy a küldeményszám, az újítás révén pedig az itt dolgozó postások a küldemények átvételekor nem kézzel, hanem egy mobil nyomtató segítségével töltetik majd ki a formanyomtatványokat.

Hozzátette: az ajánlott és a hivatalos levelek már év eleje óta követhetőek.

Panulin Ildikó kitért a posta várható fejlesztéseire, azt mondta pár éven belül a címzettek már automatikus online értesítést kapnak arról, ha könyvelt levelet adnak fel nekik.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Akkor tehát kibővíti a Magyar Posta a Kormányzati Érkeztető Rendszerét a Lakossági Érkeztető Rendszerrel, a LÉR-el is, könyvel küldemények esetén
.
Ami eddig volt, és elég döcögösen indult be
.
KÉR - Az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető rendszere
.
nisz.hu/hu/ker
.
ifo.naik.hu/files/ker/A_kormanyzati_erkezteto_rendszer_bemutatasa.pdf
.
Arra azét fel kell készülniük, hogy AKINEK nincs kütyüje milyen módon kap értesítést a könyvelt küldeménye érkezéséről!
szegfue
Nálunk is volt már a postásnak "kütyüje", de még 1 hónapig sem tartott ki... most ujra iven kell aláirni a levelek átvételét. Szóval, ha tényleg bevezetnek valamit, akkor legalább minőségi szerkezeteket vegyenek, különben az egész nem ér semmit.
papa.49
@szegfue: @tudode: Egy kis adalék a Magyar Posta működéséhez, történt, hogy a lányomék elmentek júniusban a Balcsihoz, küldött egy lapot onnan ,,elsőbbségivel,, MÉG AZÓTA SE ÉRT IDE !!!
Most mikor megint elmentek pár napra a Balcsihoz újra küldött lapot de már AJÁNLOTT küldeményként a postás kérdezte is miért, mondtuk neki miért, HÁT EZ A MAGYAR POSTA csak az árak emelkednek !!!
szegfue
@papa.49: Valóban, az ilyenek nem a helyi postásokon mulnak... nem ők dobálják szét a leveleket, hanem a posta központjában lehet hiba. Sőt az sem normális, hogy a posta felvállalja a szórólapok kézbesitését is külön pénzért és ebből a postásoknak egy fitying sem jut! Nem 1x eldőlt már a mi postásunk bringája a rengeteg szórólaptól:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.