A Népszava szedte össze, hogy melyek azok a kormánypárti képviselők, akik az előző választás óta még egyszer sem szólaltak fel az Országgyűlésben.

Milliós fizetést visz haza a magyar képviselő, aki 9 éve néma a parlamentben
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A lap hét olyan kormánypárti politikust talált, aki a tavalyi megválasztása óta egyszer sem szólalt meg az üléseken.

A kormánypárti

Bíró Márk kilenc éve képviselő, de még nem szólalt fel.

Farkas Flórián utoljára öt éve mondott beszédet. A Fidesz alelnöke, az FTC elnöke Kubatov Gábor utoljára a 2010-ben szólalt meg a parlamentben. A költségvetési csalással vádolt Simonka György 2014 óta tartja némasági fogadalmát.

A szekszárdi Horváth István, a Hajdú-Bihar megyei listáról bejutott Tiba István, valamint az országos listáról mandátumot szerzett Kerényi János sem szólalt még fel a 2018-as választás óta.

Mindannyian jóval egymillió forintot fölötti fizetést visznek haza parlamenti munkájáért.

A felszólalási rekorder szintén kormánypárti, Rétvári Bence, az Emmi államtitkára 364-szer mondott beszédet, míg Orbán Viktor miniszterelnök 85-ször kért szót.

Ami az ellenzéki képviselőket illeti, a szocialista rekorder Mesterházy Attila, aki 1719 önálló indítványt adott be 2018 óta; a DK-s Gyurcsány Ferenc nevéhez 11 felszólalás mellett 14 indítvány fűződik, párttársa, Arató Gergely pedig 75 felszólalást és 129 indítványt jegyez. 

A Párbeszédnél Tordai Bence parlamenti jegyző a rekorder: 152 felszólalás, 134 indítvány. A Jobbiknál ugyanez a cím Z.Kárpát Dánielt illeti meg, 243 felszólalás és 51 indítvány miatt.

Az LMP-s rekorder Ungár Péter lett, aki 356 önálló indítvány mellett 117-szer szólalt fel.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Lopni, csalni felszólalás nélkül is lehet. Kubatov lista gyártáshoz sem kell felszólalni.
colibri
Ebben az esetben a gombnyomogatást fizetik meg, van más, aki helyettük is beszél.
jesz
@Macskaszem: Kubatovnak rengetteg dolga van, nem csak az FTC, ő talán nem sunnyog...most is polgármester-választásra készíti fel a reménybeli szavazókat...ha már Lázár nem igazán aktív...
Dr plágium
Kizárólag azért vannak ott, hogy nyomják a gombot, ahogy parancsba kapják.
evacica
Nagy dolog, Orbán évekig nem járt be a parlamentbe, de a fizetését felvette! Pedig neki az a munkahelye lett volna!!! Próbálná most egy ellenzéki ezt megtenni, Kövér elvtárs rögtön intézkedne!!!
csipetke
Hát persze.Mi eltartjuk az összes ingyenélőt,ezek úgy elvannak ott a padsorokban,tetriszeznek a tabletjeiken,vagy szundikálnak egyet-egyet,busásan fizetjük őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.