Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyike annak a tizenegy külföldi politikusnak, illetve közéleti személyiségnek, akinek munkáját a legjobbnak értékeli a cseh közvélemény – derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozta nyilvánosságra honlapján a prágai STEM közvélemény-kutató intézet.

Orbán Viktor 48 százalékos népszerűségnek örvend Csehországban
Orbán Viktor és Andrej Babis cseh elnök – fotó: MTI/Szecsődi Balázs

A júniusban készített országos felmérés szerint a külföldi személyiségek közül a csehek Zuzana Caputová június közepén hivatalba lépett szlovák államfő személyiségét és tevékenységét értékelik a legjobban. Őt Ferenc pápa és Orbán Viktor magyar miniszterelnök követi.

Caputová személyiségét és munkáját a megkérdezettek 71 százaléka, Ferenc pápáét 63 százaléka, míg

Orbánét 48 százaléka értékelte pozitívan.

A STEM három éve készített hasonló felmérésén Orbán Viktor a hatodik volt.

A mostani listán az első három helyezett után Theresa May volt brit kormányfő (a felmérés idején még hivatalban volt), Emmanuel Macron francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök következik a sorban 47, 40, illetve 36 százalékos pozitív értékeléssel.

A lista másik felében Jaroslaw Kaczynski volt lengyel kormányfő (35 százalék), Angela Merkel német kancellár (25), Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke (24), Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (24) és Hszi Csin-ping kínai elnök (18) van.

Az egyes politikusok, illetve közéleti személyiségek közül Zuzana Caputová tevékenységét a megkérdezettek 14 százaléka értékelte rossznak, Ferenc pápáét 27 százalékuk, Orbán Viktorét pedig 29 százalék. A lista többi szereplője ennél jóval kedvezőtlenebb értékelést kapott.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@reagens: Képzeld el, nem kellett izzadnom, csak spontán csatlakoznom az előttem szólóhoz, nehogy pénzt kérjen egy felesleges valamiért, inkább segítek neki. teszek a felesleges holira egy ezrest, hogy vállalja valaki az elszállítását.
Ennyi!
Egyébként annyit tudhatnál, hogy a kutya értelmes állat és nem ugat feleslegesen!
reagens
@bencemacska: A kutyák a szívem csücskei!
Ideje lenne megbarátkoznod a Fidesszel. Nagyon sokáig még ők maradnak ha zavar ez téged ha nem.
bencemacska
@reagens: Én meg a fidesz, ég és föld. Nem tudom elviselni, ha valaki homlokegyenest mást mond este, mint reggel mondott. Ilyen gyorsan nem változhat a véleménye, csak mindenkit hülyének néz! Azt hiszi, nem emlékszem???
A vezetőjük már annyit hazudott, hogy nálam egy életre elásta magát. Nélküle meg nincs fidesz sem!
reagens
@bencemacska: Fidesz nélkül pedig nincs kormány. A választók ismét rájuk szavaznak. Szóval mindegy mi a véleményed, ők maradnak.
Nem szorulnak rá az ellenzéki pártocskák ötleteire.
eretlen
Nincs semmi bajom a fidesszel A TAGJAI- val van !!!
eretlen
@durbincs: Én nem hiszem el rólad hogy egy szőröstalpú móc vagy. Azoknak több eszük van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.