Döbbenetes esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat.

Majdnem meghalt egy nő Budapesten, mert a kollégáit nem izgatta, hogy rosszul vanFotó: Országos Mentőszolgálat

Már a reggeli munkakezdéskor is mellkasi fájdalmat panaszolt az a 40 év körüli nő,

akihez csak órákkal később hívtak segítséget munkatársai, amikor az ájultan esett össze az iroda közepén

- olvasható a mentők Facebook-oldalán.

A mentősök talán az utolsó pillanatban érkezhettek a helyszínre, ahol hamar kiderült, hogy a betegnek szívinfarktusa van.

Kollégái a mentőknek elmondták, ugyan sejtették, hogy a nő nem tréfál, de arra nem gondoltak, hogy tétlenségük akár kolléganőjük életébe is kerülhet!

- írják.

A nő életmentő műtéten esett át.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
@szaboria1: Miért? A nő teljesen magánál volt, órákon keresztül dolgozott még. Én sem hívtam volna mentőt, ha ő maga nem kéri azt. Végül is neki kellett tudni, hogy mennyire komoly a fájdalom, amit érez. Miért másnak kellett volna eldönteni helyette, hogy szükség van-e mentőre?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
Az elsősegély oktató szerint a mellkasi fájdalmak kilencven százaléka banális okból következik be mégis komolyan kell venni mert az az egy százalék a beteg életébe kerülhet. Minket viszont már gyerekkorunkban arra tanítottak, hogy mindenféle fájdalommal nem szabad orvoshoz fordulni mert az lógásnak számít. Komoly bonyodalmakat okozhat, ha valaki elmegy a munkából mert valami baja van, később pedig kiderül, hogy nem kellett volna... Dolgoztam már sokszor fájdalmakkal, törött bokával, vérrel elborult szemmel, stb. Az ember csak akkor mer a munkahelyről elmenni, ha már tényleg nagy a baj és még rosszul sem tudja elvégzeni a munkáját. Az adott esetben én nem hibáztatnám a beteget és a munkatársait sem. Magyar viszonyok között nem mer az ember addig segítséghez folyamodni míg bír valahogy dolgozni!

Amíg aktív korú beteg emberek kínlódnak munkaképtelenül nyomorúságos ínségsegélyből vagy abból sem, amíg a már lestrapált, hatvan felüli ember sem mehet nyugdíjba mert O1G fasisztoid mentalitása miatt nincs nemektől független rugalmas korhatár, lehet siránkozni azon, hogy Magyarországon jóval többen halnak meg 65 éves koruk előtt mint más hasonló fejlettségű országokban, hiszen nemcsak az elvándorlás miatt csökken a népesség.

Sajnálatos, de ha a hölgy még idejében elmegy az orvoshoz, nagy esélye lett volna arra, hogy hosszasan kell gyalogolnia míg megtalálja a megfelelő ajtót és a több órás várakozás közben esik össze egy egészségügyi intézet folyosóján vagy még útközben. Végül is szerencséje volt, jobbulást kívánok neki. A magyar egészségügyben szerencse nélkül könnyen odaveszhet az ember. A munkahelyeken pedig fiatalosnak, erősnek, egészségesnek valamint a szükségesnél rosszabb munkakörülmények között is terhelhetőnek kötelező mutatkozni a végkimerülésig mert ellenkező esetben a munkavállaló könnyen elveszítheti az állását vagy még a kevesebbtől is kevesebb bérrel kell beérnie.
emerencia
@szaboria1: Kolléganőm hevesen, egyértelműen produkálta a tüneteket, nem kellett gondolkoznia a mellette levő kollégának azon, hogy merje-e hívni azonnal a mentőt. Én viszont már jártam úgy, hogy egy ismeretlen férfi leült és kérte, hogy hívjak mentőt. Egyáltalán nem látszott különösebben betegnek. Kicsit fájt a mellkasa és ha nem kéri, eszembe sem jutott volna, hogy emiatt a mentőket hívjam. Csak annyit mondtam a telefonba, hogy középkorú férfi és a mellkasát fájlalja. Nagyon hamar jöttek a mentősök, bevitték és csak később tudtuk meg, hogy infarktusa volt.
vacsi
@emerencia: Jó néhány éve egy ismerősöm ment el az orvoshoz. a bal karja fájt. Rövid vizsgálat után az orvos (!) elküldte a reumatológiára. Másnap elment, ott halt meg a folyosón!
emerencia
@vacsi: Milyen orvos az ilyen??? A kolléganőmnek is a bal karja kezdett el fájni mikor a másik kolléga azonnal hívta a mentőt. Egészségügyi dolgozók mesélték, hogy a fogfájós betegről derült ki még mielőtt fogorvoshoz ment, hogy infarktusa van de ez nagyon ritka.
emerencia
@vacsi: Manapság már csak hónapok múlva kapott volna időpontot a reumatológiára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.