Összekeverte valakivel, és nem a korrumpálható ügyintézőnek tett ajánlatot a férfi, vádat emeltek ellene. Az ellen, akivel a férfi összekeverte a megszólított ügyintézőt, az ügyészség már vádat emelt májusban. A 31 éves nő mintegy kétszáz hamis útlevelet és személyazonosító igazolványt állított ki nem uniós polgároknak.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki megpróbált megvesztegetni egy okmányirodai ügyintézőt, mert azt hitte, korrumpálható, de összekeverte egy másik emberrel

- tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-t.

Üveges Andrea közleményében azt írta: a 33 éves férfi 2016 márciusában egy XXIII. kerületi buszmegállóban megszólított egy nőt, a XX. kerületi okmányiroda egyik ügyintézőjét.

A férfi azt hitte, hogy a nő egy másik okmányirodai ügyintéző, aki valótlan tartalmú közokiratok kiállításában vesz részt.

A férfi a megszólított hatósági ügyintézőtől azt kérte, hogy olyan külföldi állampolgároknak állítson ki útlevelet, akik nem beszélnek magyarul, illetve az igénylő okiratoktól eltér a személyazonosságuk. A vádlott az ügyintézőnek dokumentumonként 300 ezer forintot ígért, azzal, hogy naponta öt-tíz embert tudna hozzá vinni.

A hatósági ügyintéző a felkérést elutasította, és jelezte felettesének a történteket.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Az ellen, akivel a férfi összekeverte a megszólított ügyintézőt, az ügyészség már vádat emelt májusban.

A 31 éves nő 2015 júniusa és 2016 decembere között mintegy kétszáz hamis útlevelet és személyazonosító igazolványt állított ki nem uniós – többek között ukrán, orosz, azeri, iráni és albán – polgároknak.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az aki most lebukott RONTOTTA A GÜLÜSZEMŰ BIZNISZÉT ENNYI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok