A sétára várnak mindenkit, "aki kirekesztettnek érzi magát és aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk".

A séta vasárnap délután 4-kor indul a Clark Ádám térről, a Lánchíd, a Széchenyi tér, a József Attila utca és a Sas utca érintésével a Szent István téren, a Bazilika előtt ér véget, ahol egy közös fotó készül a tömegről.

A séta apropóját a Coca-Cola érzékenyítő plakátjai miatti botrány adja. A Facebookon vasárnapra meghirdetett eseménynél azt írják:

Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíjbiztosításunknak vagy egy utazásnak. Egy ideális világban nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Egy ideális világban azért szerepelnénk a plakátokon, mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más, abban az ideális világban legalábbis ugyanúgy megtehetnénk mindezeket, mint a többiek.

Egy pár órára mutassuk meg, hogy milyen is lenne ez a világ. Vonuljunk fel közösen és szerepeljünk egy képen. Mindenféle ember, akiket „csupán” egy dolog köt össze: egymás tisztelete.

Tarts velünk vasárnap délután! Vonuljunk együtt: mozgássérültek és épek, bármiféle kapcsolatban élők és szerelmet érzők, bárki, aki kirekesztettnek érzi magát és mindenki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk.

Forduljunk egymás felé, tartsunk össze, így vagyunk képesek cselekedni.

Forrás: HVG, 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.