A testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből a városi belviszály miatt. A kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja. 

A Nógrád megyei Szécsény önkormányzata csütörtökön közleményt adott ki arról, hogy a képviselőt testület fideszes tagjai és maga Stayer László polgármester is kilép a Fideszből a megyei KDNP-vel kialakult vita miatt. Mivel kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárta a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados kormánypárti többség lenullázódik.

A közleményükben azt írták:

A KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő szervezetet.

Hozzáteszik:

Köztiszteletben álló szécsényi embereket hurcoltak meg, akik hosszú évek óta élvezik a város lakosságának bizalmát, a Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke pedig, ha bizonyíthatóan nem is, de szemmel láthatóan asszisztál ehhez. A KDNP Nógrád megyei elnöke és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke az építkezés helyett a rombolás pártjára álltak, és szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő szövetséget.

A 24.hu úgy tudja, az ügy előzménye, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután ők saját elnöküket, Varga Bélát jelölték – fogalmaz a lap.

A kilépők nyilatkozatuk szerint

elítélik, hogy a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget.

Forrás: 24.hu, 444.hu, HVG

Címlapi kép: MTI / Komka Péter

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ezek szerint vannak még becsületes emberek a fideszen belül!! Nincsenek sokan a két kezemen biztos megtudnámv számolni hogy mennyien vannak!!
Desischado
@Jozefina: Énis ebben reménykedem. Hátha végre megindul a korrózió a fidesznél! Mindenesetre nagyon meglepődtem, és kellemesen, hogy ezek szerint vannak még tisztességes tagok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.