Felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos a K-híd, amelyen keresztül a Sziget fesztivál megközelíthető – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Ilyen állapotban van a BKK szerint a K-híd, amelyen át lehet jutni a Szigetre

A 27. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2019. augusztus 6-án. Az idei fesztivált augusztus 7. és 13. között rendezik meg. MTI/Mónus Márton

A társaság álláspontja szerint az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát, a rajta egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció.

Hangsúlyozták:

a hídon annak megépítése óta nem volt jelentős beavatkozás, így a műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására.

A BKK a Sziget fesztiváltól függetlenül korábban elkészíttette a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik.

A híd állapotát az üzemeltető rendszeresen ellenőrzi és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik. Idén megvizsgálták a járdakonzolokat, ennek eredménye alapján a szervezők a Budapesti Közút Zrt. felügyelete mellett elvégezték a szükséges javításokat – olvasható a közleményben.

Az Index írta meg, hogy a Sziget első napján többen arról számoltak be, hogy amikor a tömeg Ed Sheeran koncertje után megpróbált kijutni, a szervezők egy idő után csak szakaszosan engedték át az embereket a K-hídon, ami mintha nem bírta volna a terhelést.

Forrás: Index, MTI, BKK

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
vitézidávidka kisasszony bosszúja a fiatalok ellen...
volvós
vitézidávidka kisasszony bosszúja a fiatalok ellen...
Málna
Az nem lehet, hogy egyszerűen csak nem akarták, hogy egy szűk hídon egyszerre több ezer ember zsúfolódjon össze?
Jozefina
Addig szarakodnak a felújítással, amíg valami tragédia be nem következik!!! Hallatlan felelőtlenség!!!
Cincinntatus
Az Index firkásza megint megpróbált lufit fújni a semmiből.
Málna
@Jozefina: Dehát azt írják, hogy rendszeresen ellenőrzik a hidat, és az alkalmas a gyalogos közlekedésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.