A szervezők felkészültek a következő napok hőségére.

Brutális hőség vár a Szigeten fesztiválozókra – így készülnek a szerevezők

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Sziget szervezői felkészültek a következő három napban várható nagy hőségre, számos intézkedéssel segítik a fesztiválozókat a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet elviselésében – közölte Vető Viktória sajtófőnök pénteken.

Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást ad ki szombattól hétfő éjfélig.

"A bejáratnál, a K-hídnál hosszú évek óta működnek párakapuk, és ezekből többet felállítottunk a nagyobb befogadóképességű helyszíneken, színpadoknál is. A nagyszínpad előtti téren idén páraágyúk működnek az első nap óta" – mondta Vető Viktória.

Kitért arra, hogy a hőségnapokon feloldják azt a szabályt, ami korlátozza az ivóvíz bevitelét a fesztivál területére, most az ásványvizet nagyobb mennyiségben is magukkal vihetik a szigetelők.

További lépésként – évek óta bevált gyakorlatnak megfelelően – a Sziget járőrcsapatai igény szerint egész nap ballonos vizet osztanak.

A nagy forgalmú utakon fix vízosztó pontok létesülnek, ezek mellett mobil vízosztók tevékenykednek. A fesztiválozókat elsősegélynyújtó csapat is figyeli, felkeltik azokat, akik a tűző napon alszanak és beküldik hűs helyszínekre őket

- sorolta a sajtófőnök.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton 31 és 35 Celsius-fok között lesz a legmagasabb napi hőmérséklet, a helyzet a következő napokban sem változik jelentősen, hétfő akár 36-37 fok is lehet.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.