Az első félévben 35,1 százalékkal emelkedett az építőipar termelése az előző év azonos időszakához viszonyítva a tavalyi 21,3 százalékos növekedés után – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Űrsebeséggel lőtt ki az építőioar

Júniusban az építőipari termelés 20,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A májusihoz mérten 1,7 százalékkal nőtt az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése – jelentette a KSH.

Az előző hónaphoz mért növekedés mutatja, hogy a bázishatás miatt lassult az éves növekedés a májusi 26,9 százalékosról.

A féléves adat az építőipar teljesítményének második negyedévi lassulását jelzi az első negyedévi kiugró 54,7 százalékos emelkedés után.

Az épületek építése júniusban 23,5 százalékkal, az egyéb építményeké 16,5 százalékkal nőtt. Az épületeknél az ipari és raktárépületek építése, az egyéb építményeknél pedig az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést. Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 20,3, az egyéb építmények építésében 15,6, a speciális szaképítésben 23,5 százalékos volt az éves összevetésű növekedés júniusban.

Az építőipari vállalkozások június végi szerződésállománya 11,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 31,7 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 21,2 százalékkal kisebb volt, mint tavaly június végén. A júniusban kötött új szerződések volumene két hónap csökkenés után ismét emelkedett, bár csak szerény 0,9 százalékkal. A magasépítési munkákra júniusban kötött új szerződések volumene 27,4 százalékkal nőtt, a mélyépítési szerződéseké 12,6 százalékkal csökkent.

A második negyedévben az építőipar termelői árai 10,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva, az előző negyedévinél 2,2 százalékkal voltak magasabbak. Az épületek építésében 11,8, az egyéb építmények építése területén 8,7, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 10,0 százalékkal nőttek az árak a tavalyi második negyedévhez viszonyítva.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Az ,,űrsebesség,, csigatempónak is KURVA KEVÉS !!!
Ezt megint az mti közölte a khh ra hivatkozva ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
RÖHÖGNE A VAKBELEM HA LENNE, DE MÁR NINCS ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
man at work
Űrsebeséggel lőtt ki az építőioar - noar.

Dugig vagyunk helyesírási hibákkal.
Talán erre gondolt Kövér parazita magyar latens buta náci, amikor arra utaLt HOGY NEM AZ A MAGYAR AKI TUD MAGYARUL?

Vagy 4, meg 16, spanyol, Akkor magyar vagy?
man at work
Most már az a kérdés, hogy minden magyar hülye, vagy csak néhányan.
Ez valójában egy eldöntendő kérdés.
Igen vagy Nem.
man at work
Az építő dark noir.
Építsünk együtt valamit - dark noir
simmering73
Anyátok picsáját, azt a langyos kokakólásat.
Eladott Ország
Űrsebességgel lőtt ki az építőipar, mert a bázis az ánuszrózsa alatt volt. Nem mindegy, hogy volt 100 dióm, vagy 1 dióm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.