Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a magyar kormány és a Microsoft közötti korrupciós ügy kivizsgálásának érdekében az MSZP – jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten.

MSZP: Orbán neve is előkerüt egy korrupciós ügyben

Harangozó Tamás a sajtótájékoztatón emlékeztetett: egy amerikai vizsgálat derítette ki, hogy 2013 és 2015 között a Microsoft indokolatlanul nagy kedvezményekkel adott el licenceket és szervizszerződéseket olyan közvetítő cégeknek Magyarországon, amelyek ezeket már piaci áron értékesítették tovább kormányzati intézményeknek, többek között a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak és az Országos Rendőr-főkapitányságnak. E-mailek is előkerültek, amelyek szerint a cég magyar vezetői és a kormány tagjai egyeztettek ezekről az üzletekről, így a kormányzati összefonódás és háttér egyértelmű ebben az ügyben – mondta az ellenzéki politikus.

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, valamint tíz kormányzati szerv, hivatal, hatóság és minisztérium vezetőjéhez is fordult közérdekű bejelentéssel annak érdekében, hogy a közbeszerzési döntőbizottság vizsgálja felül a "nyilvánvalóan elcsalt" közbeszerzést – jelentette be Harangozó Tamás. Közölte, a megkeresést elküldték az Állami Számvevőszék elnökének, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság vezetőjének, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének, az innovációs miniszternek, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökének, a Közbeszerzési Hatóság elnökének, a legfőbb ügyésznek, a Magyar Államkincstár elnökének, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek.

Harangozó Tamás mindemellett felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt is, hogy szólaljon meg az ügyben, ha már "felmerült a neve egy nemzetközi korrupciós botrányban".

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Úgy rémlik az ügyben érintett magyar vezetőket elbocsátotta a Microsoft miután kiderült az ügy. És állítólag a kormány azonnal adott nekik egy-egy posztot a NER-ben. Na ezért duzzad és duzzad Orbán bürokratikus rendszere. Mindig ki kell valakit fizetni egy-egy állással, hogy hallgasson.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Hol van már nem a tavaszi, a 14 év előtti hó, amikor még GAZDAGODÁSI BIZOTTSÁG tárgyalhatta bármely KÖZSZOLGA vagyonosodását:
.
https://www.parlament.hu/irom37/18470/18470.p...
.
Ma már a rendszerbe szervezett korrupció világát éljük, nem is akármilyen módon, törvényesítetten!
human
Úgy rémlik az ügyben érintett magyar vezetőket elbocsátotta a Microsoft miután kiderült az ügy. És állítólag a kormány azonnal adott nekik egy-egy posztot a NER-ben. Na ezért duzzad és duzzad Orbán bürokratikus rendszere. Mindig ki kell valakit fizetni egy-egy állással, hogy hallgasson.
namihami
Ha (mondom HA) egyáltalán eljuthatna egy vizsgálat a nagyobb Fideszes halak bármely ügyében, akkor a teljes vezérkar, portásig lemenően, kegyelem nélküli életfogytot jelentene nekik.
De Pintyér, Polt és Szájermami...van az a bomba, ami ezen a betonbiztos bunkeren átjuthat?
kokopelli
@CsipkeRózsa: ...nem tudom elképzelni! Az Orbán Viktor nem olyan ember,hiszen ő vezeti az országot! (;-))
..és nemsokára az EU-t is! (;-))...(grazi hír!)
human
@namihami: Szerintem a NER jelenleg olyan, mint egy hatalmas erős gát, amin csak annyi víz jut át amennyit engednek. A valóság az, hogy mikrorepedések folyamatosan keletkeznek és egy napon az egész át fog szakadni.
Eladott Ország
Szólaljon fel orbán1g - "boldog karácsonyt". Pont az összes intézmény amit felsorolt már rég a fidesz túsza. Sima ügy, lenne egy működő demokráciában, ugyebár.
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: ahogy mondod!
s mi az, hogy felmerült??? Az FBI nem szokott blöffölni! =))
CsipkeRózsa
@luiz: Ha humorosan nézed, akkor igen.
terlasz
" Orbán neve is előkerüt egy korrupciós ügyben"
Tényleg? Az ő engedélye nélkül nincs korrupció.
Ha mégis van, akkor nincs kegyelem annak, aki őt meglopja. Maffiapolitika!
nezelodo
@Commenter: Majd megmondja a Viktor a tutit, akármit mond is "Aranka, nem volt aznap közgyűlés"! (Csak negyven millás állami támogatás a tisztakezű illiberális családnak. Bill Gates meg ne ugráljon, mert ha a fb-os manót übereli tudta a Lölö, akkor ezt a szoftvergründoló nagy arcot is zsebre vágja.
papa.49
Nyugi! Az összes itthoni bizottság megállapítja az az Orbán akiről szó van a FBI. jelentésben NEM AZONOS EZZEL A POHOS ORBÁNNAL !!!
luiz
@CsipkeRózsa: Az FBI is Soros kottájából játszik
Commenter
@nezelodo: tudjuk: "soha nem volt vagyonos ember"...így korrupt sem...ez csak egy a sok sok cinikus kijelentése közül.
Commenter
@papa.49: Á, piszkos EU tagságnak köszönhetően itt nincs ilyen. Maximum kitiltják őt és köreit az USA-ból.
evacica
Miért is kéne csodálkozni ezen? Mibe nincs benne az Orbán család, ahol pénzt lehet szerezni!!!
Eladott Ország
Amíg a csúti bűnöző cigányt áristomba nem zárják addig nem lesz változás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.