A 444.hu-nak adott interjút Balogh Krisztina, az MTVA egykori munkatársa.

Kitálalt az M1 volt híradósa: "Olyan bélyeg lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak”

A volt híradós egy ukrán határmenti szabolcsi faluból, Nagyarról küzdötte fel magát a közmédiába, ahol több évig dolgozott, majd megcsömörlött a propagandától.

A jelenleg Ausztriában, felszolgálóként dolgozó Balogh azt mondta, akkor lett végleg elege az egészből, amikor az MTVA-székháznál Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa a szemébe vágta, hogy hírhamisító. A bélyeg, amit közmédiás riporterként viselnie kellett, a legrosszabb gyerekkori emlékeit hozta felszínre a roma származású tévésben:

Az utolsó időszakban olyannyira kiközösítve éreztem magamat MTVA-riporterként, mint amikor kisiskolásként lecigányoztak. Másoknak tulajdonított rossz tettek miatt rám sütöttek egy bélyeget. Meg akartam ettől szabadulni.

- emlékezett vissza Balogh Krisztina.

Azt is elmondta, bár kerülte a politikát, végül az az általa gyártott színes, könnyedebb műsorokba is beszivárgott.

A könyvhétről forgattam, és nyilvánvalóvá tették számomra, hogy baloldali vagy liberális beállítottságú írókat nem szabad megszólítanom. Ott tanakodtunk Péterfy Gergellyel, a szervezővel, hogy vajon ki az, aki beleférhet, ki nem.

- mesélte.

Előfordult olyan is, hogy a lombikprogrammal kapcsolatban kerestek megszólalót, de az utolsó pillanatban letiltották az interjút, mivel az egy baloldali ismert ember rokona volt.

A baloldali politikusokat érintő blokkokban az elvárás az volt, hogy minél több szituációban állítsuk be nevetségesnek őket. Nekem alapvetően nem politikával kellett foglalkoznom, más viszont nem volt ilyen szerencsés. Akadt, aki szándékosan beemelt a riportjába olyan elemeket, amikről pontosan tudta, hogy ki fogják vágni onnét – csak azért, hogy így nyugtassa lelkiismeretét. A többség nem tud azonosulni a szerkesztési gyakorlattal, de megélhetés miatt kénytelen vállalni a kompromisszumokat.

- olvasható az interjúban.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Igaza van a riporternőnek el jön az idő mikor már nem akar az ember valamiért még MÉLYEBBRE MERÜLNI A MOCSÁRBA !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Béjla Sándór Lákátos,a fészbuk esze!
Csodálkoztam volna, ha a te eszeddel látnád ezt a nyílvánvalót.
Elképesztően buták vagytok, tényleg nagyon szomorú.
human
Eszembe jutott Hofi régi megállapítása "Pénzért? Szopok, nyalok, gombot varrok."
Ez az ami érdekes a történetben és a társadalomnak egy új arcát tárja fel ami eddig láthatatlan volt számomra. Bemutatta azt a furcsa magyar viselkedést, hogy a fizetésért bármit leírnak és bármit kamerába mondanak. Persze próbálják a lelkiismeretüket megnyugtatni azzal, hogy a saját megélhetésük fontosabb, mint annak az élete akit éppen lejáratnak vagy akik ellen éppen uszítanak. Milyen ember az ilyen???
Nem akarom én bántani a hölgyet, mer végül azért mégis győzött a lelkiismerete, de azért az nem volt magától értetődő számára, hogy mi a helyes döntés. Ehhez az kellett, hogy szembesítsék azzal amit csinál. Ha nem lett volna a tüntetés a fagyban a tv székháznál, akkor talán még ma is gyártaná a kormánypropagandát még akkor is ha este nehezen alszik el miatta. Mert havonta egyszer a számlán ott a pénz.
human
@Rockxy: Ezt fejtsd már ki móka miki! Így elsőre úgy tűnik, hogy te kevered a szezont a fazonnal.
Klubtag
Kedves Hisztike! Pincérkedjél csak az idők végezetéig, de legalább is addig, amíg fel nem fedezed az összefüggéseket, amit azért egy médiamunkásnak illene ismernie...
Szóval: hol is voltál te kedves, mikor a hülye Kövér - kitartóid egyike - például bizonyos kritikus hangot megütő újságírókat, TV riportereket kitiltott az ország házából...vagy amikor a kormány kedvenc kultúr-etalonja (BZS) a maga utánozhatatlan módján becsmérelgette kollégáidat, akik nem tartoznak a szekértáborhoz...és még sorolhatnám azokat a viselkedési hiányosságokat, elmulasztott gesztusokat, melyek egy "független" sajtómunkás jellemzője kellene, hogy legyen...
Gondolom az étterem vezetője tesz arra, hogy mi a politikai ars poeticád...most tehát nem megélhetési M1-es híradós vagy, hanem megélhetési pincér...hidd el ez utóbbi sokkal több szimpátiát fog kiváltani a tisztességes emberekből...
3dwhite
@Pegero: Ami ruha rólad eszembe jut, az a kènyszerzubbony. ès tènyleg csak szivessèg lenne nekünk rajtad.
Peller Anikó
Lyó, 380x10^72, most én vezetek. Naszóval óban, cigány dolog naponta odaállni a kamera elé és belemondani a pofánkba a nyilvánvaló hazugságokat. Csakhogy a cigányok nem tehetnek róla, hogy cigánynak születtek, ellentétben a kedves televízilós beondókkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.