A NAV munkatársai július közepe óta csaknem 3000 ellenőrzést végeztek.

Csaknem minden negyedik vállalkozásnál talált valami szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) balatoni ellenőrzéssorozatán,

a kiszabott mulasztási bírság pedig megközelíti a 115 millió forintot.

A NAV keddi közleménye szerint a hivatal idén is fokozottan ellenőrzi a Balatonon és környékén működő vendéglátóhelyeket, a strandokon, piacokon és vásáscsarnokokban értékesítőket, valamint a fesztiválokra, rendezvényekre kitelepült árusokat.

Az ellenőrök július közepe óta csaknem 3000 ellenőrzést végeztek, elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályos használatát és a készpénzkészlet kezelését vizsgálták jellemzően az esti órákban vagy a hétvégi időszakokban.

NAV: minden negyedik balatoni vendéglátóhelynél baj volt

Kiemelték, hogy a NAV munkatársai az ellenőrzések több mint 25 százalékánál tapasztaltak alapvető mulasztást annak ellenére, hogy Adótraffipax rovatában a hivatal előre jelezte a balatoni akciót. Volt, ahol a nyugtaadás maradt el, delebukott olyan vállalkozó is, aki feketén foglalkoztatta alkalmazottait. A súlyosan mulasztók utólagos adóellenőrzésekre is számíthatnak – tették hozzá.

A NAV közölte:

kiugróan sok volt az online pénztárgépekkel és a készpénzkészlettel kapcsolatos szabálytalanság, az ellenőrök tízből hét esetben bukkantak valamilyen hibára, leggyakrabban kasszahiányt vagy -többletet találtak az árusoknál.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Egyszerű a megoldás.
Mind legyen a Mészárosé, vagy Tiborcé és akkor soha többet semmi probléma/panasz nem lesz.
Legfeljebb a kukában.
ila51
@görbetükör: egész jól behatároltad :D
Eladott Ország
@görbetükör: Már így is a Balaton Mészárosé és Tiborczé. Csak ott ellenőriztek, ami még nem az övék.
olkt.hu/ovek-az-egesz-balaton/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.