Zivatarveszély és a várható sok eső miatt adtak ki figyelmeztetést.

Keddről szerdára virradóan az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat-északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 millimétert meghaladó csapadék, sőt az Északi-középhegység térségében ennél jóval nagyobb mennyiség is hullhat.

Az éjfél után visszaerősödő északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros térségében gyakran erős, időnként viharos, szerda délutántól Sátoraljaújhely térségében az északi szelet 70 kilométer/óra fölötti lökések kísérhetik.

Zivatarok és sok eső miatt figyelmeztettek

A sok eső miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak Heves és Nógrád megyére. Budapestre, Pest Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére szintén a sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kora délutántól nyugat felől már fokozatosan

felszakadozik a felhőzet, a csapadékzóna is kelet felé helyeződik, mögötte azonban ismét kialakulhat helyenként zápor, zivatar.

Az északnyugati, északi szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 20 és 25 fok között valószínű, de keleten már délelőtt beáll a maximum. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(met.hu, MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.