Egy iraki férfit és egy szír nőt gyanúsít a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság embercsempészéssel és közokirat-hamisítással, mert két fiút és két lányt más nevére kiállított útlevéllel utaztattak. Őrizetbe vételük mellett gyorsított eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Embercsempészek buktak le a 2/A terminálon, a négy gyermeket Fótra viszik

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A termináljában intézkedtek a rendőrök azzal a hat személlyel szemben, akik az Athénból érkezett gépről szálltak le 2019. augusztus 13-án késő este. Az ellenőrzés során kiderült, hogy egy férfi két kisfiúval, míg egy nő két kislánnyal akart hazánk területére belépni. Az iraki állampolgárságú férfin kívül mind a nő, mind a négy gyerek más nevére kiállított görög útlevéllel, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkezett.

Az intézkedés során a rendőrök azt is kiderítették, hogy a 49 éves férfi társaságában lévő 10 éves afgán és 9 éves iraki kisfiút Ausztriában akarták átadni rokonainak. Míg a 28 éves szír nő saját 6 és 4 éves kislányát akarta szintén egy osztrák városba eljuttatni.

A járőrök mind a férfit, mind a nőt előállították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság épületébe, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozók gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezik az ügy lefolytatását. Így kettejük ügyében akár napokon belül ítélet is születhet.

A négy gyermeket ideiglenesen Fótra, a gyermekotthonba viszik, idegenrendészeti eljárás keretében döntenek sorsukról.

(police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Nehany evvel ezelött az ilyesmi nem voilt problema, Sinter Sanya tizezreket buszoztatott az osztrak hatarra, mindenfele ellenörzes es regisztracio nelkül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.