Párbeszéd Szegedért 2019 címmel konzultációs programot indít Nemesi Pál, a kormánypártok által támogatott független polgármester-jelölt.

Lenyúlta a kormány ötletét, konzultációt indít Szegeden a Fidesz független jelöltje
Nemesi Pál független polgármesterjelölt Párbeszéd Szegedért 2019 címmel induló konzultációs programjáról tartott sajtótájékoztatótján Szegeden 2019. augusztus 15-én. MTI/Rosta Tibor

A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta:

felelős városvezető csak úgy lehet eredményes, ha kíváncsi az emberek véleményére, és az alulról érkező kezdeményezéseket be tudja fogadni.

Hozzátette: a szegediek az utóbbi években híján voltak ennek.

Nemesi Pál az önkormányzati választásokon való indulásának bejelentése óta eltelt másfél hónap tapasztalatairól elmondta, a szegediek aktívak és tettre készek, tenni akarnak városukért. Több mint ötezer emberrel került kapcsolatba a közösségi médián keresztül, nagyon sok információt, kérdést kapott – mondta.

Az egyeztetések kiszélesítése érdekében konzultáció indul, amelyben készülő programjának elemeiről és a közösségi médiában leggyakrabban visszatérő témákról kéri ki a szegediek véleményét – mondta a polgármester-jelölt.

Ezek közül a közlekedést kiemelve kifejtette, a problémák megoldásának csak egyik eleme a harmadik híd építése, foglalkozni kell a más településekhez képest túlzottan drága parkolási rendszer átalakításával, a járdák, az utak minőségével és a tömegközlekedéssel, különösen a külvárosokban.

A népjóléti kérdések között említette Nemesi Pál

az iskoláskorú gyermekek családjainak és a nyugdíjasoknak minden évben nyújtandó 13 500 forintos önkormányzati támogatást.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő vállalkozó a gazdaság területéről egy zöldmezős ipari park kialakítását emelte ki.

A kérdőívek a világhálón, majd augusztus végétől papíralapon szeptember 13-áig tölthetők ki, a válaszokat beépíti programjába – mondta Nemesi Pál.

A polgármester-jelölt leszögezte, a közös jövő építésének a folyamatos kommunikáció fontos része, ezért a párbeszédet nem egyszeri alkalomnak szánja, amennyiben megkapja a szegediek támogatását, fajsúlyos kérdésekben évente többször is kikéri majd az emberek véleményét, és azok alapján hoz döntéseket.

A szegediekkel közvetlenül kommunikálva, véleményét figyelembe véve a pártpolitikai kérdéseken is sikerülhet felülemelkedni – tette hozzá.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nem értem, ez a 70+ Tarlós-korosztály miért nem nyugszik már a seggén? Eddig nem dolgozta ki magát, pont most akarja megváltani a világot??
Commenter
Nyugodhatna már az 50-60+ fideszes korosztály is, nyilván nem erre gondolt a vezér amikor kijelentette hogy a 69-es nemzedéknek vége, és most ők jönnek, mint "fiatalok" és "demokraták"...ez is csak illiberáliában létezik hogy egy párt annyira homogén lehet mint a fidesz, egy a párt egy a vezér, (már 30 éve, ilyen egy demokratikus pártban nemigen fordulhatna elő, inkább szétválasztják a miniszterelnöki-pártelnöki funkciót)sőt a párt is már csak biodíszlet igazából mindent orbán irányít.
Macskaszem
Ez már nem FIDESZ, hanem KÖFASZ. Középkorú Fasiszták. Szövetsége.
Eladott Ország
"...ők nyerték meg Lezsák Sándor Lakitelki Népfőiskoláján épülő termálfürdő építésére kiírt 4,5 milliárdos közbeszerzést is."
A fideszes csodafegyver: független! Nincs több kérdésem:
uploads.disquscdn.com/images/57b27f349b9694ddd0b95b2a623033554b1a551ce3d9f6cd4faaccd38c2bacad.jpg?w=600&h=363

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.