Az adatok megvannak, de az előbányászásuk százezrekbe kerülhet – fejtegette az NVI. Hiába közérdekű információ, nem adja ki ingyen a Nemzeti Választási Iroda több millió választópolgár számának változásait bemutató táblázatokat. Az ügyben a szocialista Tóth Bertalan kért tájékoztatást – a politikus az önkormányzati választások kapcsán kért ki adatokat az NVI-től.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tartok tőle - sőt biztos vagyon benne -, hogy ez már a Lolo kezenyoma: "A választási iroda erre árajánlatot kért adatfeldolgozójától, a cég pedig öt munkanappal számolt, és 548 ezer forint+áfáért vállalta volna három nap adatainak kifejtését."
Nessy
@RonaGyuri: csak tudnám, hogy az informatika korában mit csinálnak az állami hivatalok! Mert ha csak PCR ( Papír, Ceruza, Radír) állna rendelkezésükre, és valóban komoly munka lenne három nap adatait összefésülni, és célirányosan feldolgozni, akkor talán érthető lenne ez az összeg! Azt hiszem, hogy ezeknél az intézményeknél informatikusok helyett csekély értelmű medvebocsok, vagy rokonok dolgoznak! Vagy ami a valószínűbb nem akarnak ellenőrizhető adatot kiadni, csak amit a kormány engedélyez, és nem ellenőrizhető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.