Az LMP arra szólította fel a kormányt, hogy ne újítsa meg a Mátrai Erőmű 2025 végén lejáró működési engedélyét.

Ungár Péter országgyűlési képviselő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányzat folyamatosan azzal érvel, hogy a jövőben részben megújuló forrásokra, részben atomenergiára akarja alapozni az ország energiaellátását.

Ebben az esetben azonban semmi oka nincsen annak, hogy meghosszabbítsák az "igazi klímagyilkos erőmű" engedélyét

- jelentette ki.

A politikus egyúttal arra szólította fel a kormányt, hogy mondja ki, 2030-ra szénsemlegessé válik az ország energiaellátása.

A Mátrai Erőmű dolgozóinak átképzését már most meg kell kezdeni, hogy az energiaipar más ágazataiban helyezkedhessenek el

- javasolta a képviselő.

Ungár Péter: "szellemi környezetszennyezés, amit Homonnay Gergely művel"

Más témában kérdezték arról, hogy Homonnay Gergely író, újságíró egy közösségi oldalon tett bejegyzésében párhuzamot vont a melegfelvonulás és az augusztus 20-i Szent Jobb körmenet között.

Ungár Péter azt felelte, hogy

"szellemi környezetszennyezésnek" tartja, amit Homonnay Gergely művel, "nem tudom, miért csinálja és örülnék, ha abbahagyná".

A Demokratikus Koalíció egyik aktivistája tegnap a Facebook-oldalán vont párhuzamot a körmenet és a Budapest Pride között. Homonnay az államalapítás ünnepéhez közeledve azt írta közösségi oldalán, hogy

Közeledik augusztus 20., amikor a pesti belvárosban szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét (lapulevéllel valszeg, mert akkor még nem volt WC-papír).

Imádjátok!

Még mielőtt valaki azt feltételezné, hogy bajom van a körmenettel, annak elmondom, hogy semmi bajom nincs. Egyszerűen nem megyek oda.

Forrás: MTI, Origo

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Azoknak a szentekhez, akik ott lesznek, pontosan ez a szöveg illik
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Azoknak a szentekhez, akik ott lesznek, pontosan ez a szöveg illik
Eladott Ország
LMP mióta ellenzéki párt? Lemaradtam valamiről? A mama főztje azért mégiscsak a legjobb a világon! Már Marx is megmondta, hogy a lét határozza meg a tudatot. Nem lehet egyszerre kint és bent is lenni.
p.coldline.hu/2018/04/05/2807102-20180405-XlbopG.jpg
uploads.disquscdn.com/images/328cea109282cb7a0e8a63eeac6fee70fb91720d21cc0a35089a15b328d004eb.jpg?w=600&h=280
tudode
Ami a Mátrai Erőművet illeti, azt a Jóistennek, és a SZOTYISNAK köszönheti:
.
----- Féldisznót kapnak Mészárostól az erőmű dolgozói 19-02-23
.
www.youtube.com/watch?v=Rk7_DYlipoA
.
Annyian vannak már mint az oroszok, egyáltalán ki ez a HOMONAY aki lepipálja még Lölö disznait is!
.
Ezeknél a dissőségeSS "uraknak" már semmit sem szent!
namihami
Ha egy Bayer nevű igazmagyar megengedheti azt a szöveget magának, amit megenged, akkor katolikus ""testvéreink"", pusztán a szólásszabadság okán, ami viszont mindkét oldalra igaz kell, hogy legyen, tűrni kötelesek a sok, nekik nem tetszők álláspontját.
Vagy ez csak ott jogos?
justhpeter
@namihami: Az elemi logika alapján teljesen igazad van, de a legalább négy elemivel rendelkező ember nem ebből indulhat ki.Homonnay Gergely esetében is ostoba provokációról van szó, ahogy Bayer Zsolt ostoba mondatai esetében is.
namihami
@justhpeter: Egy kétkarú mérleg-elvet próbáltam felvetni.
Persze, a Homonnay ugyanúgy provokálni próbált, mint a Bayer. Hogy helyes volt-e? Nyilván nem. De arra, ami a ,Bayer/FIdesz
troppauerhumer
@namihami: Dehogy provokál,őszintén és egyszrrűen kimondta véleményét,ráadásul,történelmi ,ténybeli igazsággal.
justhpeter
@troppauerhumer: Az igazságnak ehhez semmi köze. Lehet, hpgy egyházi személyek között is vannak nem megfelelő erkölcsiségű és viselkedésű egyedek, de ennek aalapján nem lehet az összes egyházi személyt megítélni.
jesz
Ungár mindenről beszél, csak a nagy elannal beígért országos légszennyezettség-mérésről nem...arról kussol, mert nagyon macerás meló lett volna, és úgysem tud mit tenni a füstölő kémények ellen. Faluhelyen vasvillával zavarják el a mérő embereket, vagy kutyafalkával. Inkább egy erőművet rohamoz meg, ami akár irodából is intézhető.
eretlen
@Pegero: De kiváncsi vagy ? A tiednek nem jó a márkája váltani akarsz ?
eretlen
@jesz: Érdekes - én falun élek Borsodban - még egy vasvillás vagy kutyás támadásról sem hallottam,viszont az utca elején van a légszennyezettség mérő vagy 10 éve.
eretlen
@durbincs: Esetleg valami mást is tudsz farok ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.