A kimagasló egyéni teljesítmények, ahogy a múltban, úgy a jövőben is hozzájárulnak a magyar nemzet fennmaradásához, ezért elengedhetetlen azok rendszeres elismerése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, az augusztus 20-i ünnep alkalmából tartott díjátadón.

Rétvári Bence beszólt a celebeknek és az influenszereknek
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond 2019. augusztus 16-án a Pesti Vigadóban, ahol az államalapítás ünnepe alkalmából kulturális kitüntetéseket adott át. MTI/Mónus Márton

Rétvári Bence a Pesti Vigadó épületében Áder János köztársasági elnök megbízásából adta át a Magyar Bronz Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatainak kitüntetéseit, valamint a Bánffy Miklós-, a Bessenyei György-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Gérecz Attila-, a Martin György-, a Móra Ferenc-, a Szinnyei József- és a Pauler Gyula-díjakat.

Az államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott,

a nemzeti ünnepek teremtenek alkalmat arra, hogy a közösség elismerje azokat, akik másokért tesznek, kiváló tehetséggel rendelkeznek vagy másoknál több szorgalommal végzik feladatukat.

Kiemelte, a "nemzet születésnapján" fontos felidézni, a ma kitüntetettekhez hasonló embereknek köszönhető, hogy a magyar nemzet egyben tudott maradni, sőt az évszázadok alatt gazdagabbá és többé vált.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: a kimagasló teljesítményt nyújtó emberek tették vonzóvá a magyarrá válást az elmúlt több mint ezer évben. Ezzel összefüggésben megjegyezte, a magyarokat nagy nemzeti büszkeséggel töltheti el, hogy az elmúlt évszázadokban sok százezer, sőt milliónyi ember akart magyarrá válni.

Hangsúlyozta, ők a magyarságot olyan erős nemzetnek, közösségnek és kultúrának tartották, hogy annak nevükben, nyelvükben, kultúrájukban és szokásaikban is részeseivé akartak válni.

Az államtitkár kitért arra is, a honfoglalás óta rengeteg birodalom bukott el a Kárpát-medencében, de a magyarok még mindig itt vannak, mert mindig voltak olyanok, akik teljesítményükkel megőrizték a magyarságot.

Rétvári Bence azt mondta, a ma kitüntetetteket nagy elismerés illeti, amiért hosszan el mertek köteleződni egy közösségnek fontos hivatás, kutatási téma vagy bármilyen más feladat mellett.

A kormánypárti politikus szerint azért is kiemelten fontos díjazni és példaként állítani a kitartó teljesítményt, mert ma már nem divatos az ilyen fajta hosszú elköteleződés,

a fiataloknak pedig sokszor vonzóbb a pillanatnyi haszonszerzésre törekvő "celebség" és "influenszerség".

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
"...a fiataloknak...sokszor vonzóbb a pillanatnyi haszonszerzésre törekvő "celebség" és "influenszerség"." - Ahelyett, hogy kitanulnának egy rendes szakmát, pl. gázszerelőnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mégis kié ez a cír.., akarom mondani: „nemzeti cirkuszművészeti központ”

Presser Piciék rossz kifejezést használtak és abban is tévedtek, hogy nem csak törpe ordibál

Mottó helyett:
youtu.be/HE30i49lux0

„borzolja a terézvárosiak kedélyeit a kormányzat által a kerület nyakába varrt Fővárosi Nagycirkusz gigaberuházása. Hassay Zsófia, Terézváros fideszes polgármestere szokása szerint mellébeszél és valótlanságot állít a témában.” – számol be a hangulatról és az eseményekről a 6ker.blog. „ÓRIÁSI FIDESZES KAMU A CIRKUSZ MELLÉ ÍGÉRGETETT KÖZPARK Mindenütt beton, nyoma sincs a dokumentumokban a parkosításnak” című bejegyzése.
papa.49
Én is beszólok neked retekbence HÚZZÁL A GECIBE BAROMARCÚ !!!
staro2
"nemzet születésnapján"
Mitől is aug. 20 a "nemzet születésnapja"??
maci0427
A rohadt életben , tessák már rendes magyar kifejezést használni a sok szar idegenszavak helyett ! Az influenszer - nek is van megfelelő magyar kifejezése amit sokan jobban megértenének mint ezt a xarságot és még a többit !!!
Macskaszem
"a pillanatnyi haszonszerzésre törekvő "celebség" és "influenszerség" pont olyan, mint a pillanatnyi haszonszerzésre törekvő politikusság, csak az előbbiek nem rabolják ki az országot, nem pusztítják le az egészségügyet, oktatást, nem értéktelenítik el a nyugdíjakat, nem tapossák tovább az elesetteket, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.