A főváros IV. kerületében található Farkaserdő beépítése ellen tiltakozott több ellenzéki párt képviselője, mert a városrész fideszes vezetése megállapodott a Magyar Íjász Szövetséggel, hogy az erdőn belül 2 hektáros területén íjászközpontot épülhet.

A szombati budapesti sajtótájékoztatón Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt azt mondta, meg kell védeni Budapest meglévő zöld felületeit, ugyanis az utóbbi időben több látványberuházás során – Kossuth tér, Városliget, Vörösmarty tér, József Nádor tér – fákat vágtak ki, ezzel tovább csökkentetve a zöld területek nagyságát. Szerinte mindez azért jelent problémát, mert Budapesten jelenleg nagyon alacsony az egy emberre jutó zöld területek aránya a nyugat-európai nagyvárosokhoz képest.

Beépíthetik Budapest egyik kedvenc erdejét

A politikus szerint szakítani kell a fővárosi kerületek fideszes polgármestereinek gyakorlatával, amely szerint zöld területeket minősítenek át beépítési területté.

A főpolgármester jelölt azt mondta, megválasztása esetén általános átsorolási tilalmat vezetne be, és megtiltanák az egyes kerületeknek és a fővárosi önkormányzatnak is, hogy a zöld területeket beépítési területté minősítsen át. A jövőben a rozsdaövezetek megtisztítására akarják helyezni a hangsúlyt, hogy így növeljék a zöld területek arányát. A városrendezésnél pedig előtérbe kerülnek a "zöld" szempontok, amelyek érvényesítését Karácsony Gergely a budapesti főépítészi intézmény mintájára felállítandó budapesti főkertészet intézményétől várja.

A politikus szerint Újpest, illetve Budapest egésze miatt is változtatásra van szükség, mert "itt van a klímakatasztrófa a nyakunkon."

Trippon Norbert (MSZP), a IV. kerületi képviselőjelölt azt mondta, a kerület fideszes polgármestere azon dolgozik, hogy a Magyar Íjász Szövetséggel együtt íjászközpontot és íjász pályákat hozzon létre a Farkasredőben. A polgármester a fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén azt javasolta, hogy az erdő területéből mintegy 2 hektárt, több mint 20 ezer négyzetmétert vonjanak ki az erdő művelési ágból, azért, hogy ezután ott íjász pályákat építhessenek és fákat vághassanak ki.

Hozzátette, hogy bár az önkormányzati választások miatt a közgyűlésen átmenetileg levették a napirendről a kérdést, az ellenzéki pártok most azért emeltek szót, hogy a kerület mondja fel az íjász szövetséggel kötött szerződést.

Trippon Norbert úgy fogalmazott: "a jelenlegi városvezetés lapításából arra következtetünk, hogy a szándékaikról nem tettek le".

A politikus azt hangoztatta, változásra van szükség, még pedig zöld párti polgármesterjelöltekre és egy zöld párti főpolgármesterre, Karácsony Gergelyre van szükség.

Varjú László (DK), a körzet országgyűlési képviselője kiemelte, mindezek miatt az október 13-ai önkormányzati választásnak óriási jelentősége van, az emberek mindennapjai szempontjából, azért, hogy élhető városban, élhető kerületben lakhassanak.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Íjász Központ. Igazgató:: John J. Rambo.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Megtehetik? Bármit,bárkivel,bármikor hiszen erre szavazott majd két millió szavazó,a
többi hat meg elhitte,hogy a nyolcmillió 2/3-a két millió,a maradék hat millió meg csak 1/3-a
a nyolc milliónak?
Yoda69
@verőce21: Akkor az íjász központot is oda kene vinni, nem pedig egy 20 ezer m2-es erdoreszt kiirtani miatta.
human
Magyarország államformája stadion. Stadionban meg vannak fák? Naugye!
Cincinntatus
A mellékelt térképen látható, hogy a Rex kutyaotthon alapítvány egy jelentős területet elvesz a Farkaserdő területéből.
Varjú László (DK), a körzet országgyűlési képviselője nem mer belekötni a Rex kutyaotthon alapítványba, csak az íjászokat izélgeti pedig "a közgyűlésen átmenetileg levették a napirendről a kérdést", ami az íjászokat illeti.

Most mégis kongatják a vészharangokat az íjászok kérése miatt.
Karácsony szerint "itt van a klímakatasztrófa a nyakunkon."
A Rex kutyaotthon alapítvány, mely egy jelentős területet elvesz a Farkaserdő területéből nem okoz klímakatasztrófát a sötétzöld Karácsony szerint.
A klímakatasztrófát kivált okok értelmezése Karácsonyék részéről, hamis alapokon nyugszik, miként az állatvásári kupecé:
"HA AKAROM VEMHES, HA AKAROM NEM VEMHES." Olyanra mondják, ki most igy, majd ugy beszél, mint az állatvásári kupec, ki szamarát egyszer vemhesnek, másszor nem vemhesnek állitá.
evacica
Igaz az, hohó Orbánék mihez hozzányúlnak, azt vagy ellopják, vagy tönkre teszik!!! Ezeknek a fák is az ellenségeik, ahol látják irtják! Őket kéne már irtani, mert túl sok van belőlük és kártékonyak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.