A vidéki utak felújítására és a falusi közösségi szolgáltatások javítására 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetésben, és a kormány szándéka szerint a következő években is hasonló összegeket biztosít erre a célra – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Zala megyei Kiskutason.

Gulyás Gergely a település napján tartott köszöntőjében arról beszélt, hogy a Magyar falu program célja a következő években a falusi létforma népszerűsítése. Ehhez pedig nemcsak arra van szükség, hogy az emberek megismerjék a vidéki életet, de arra is, hogy csökkentsék az infrastruktúrabeli különbségekből és a közszolgáltatások elérhetőségéből esetleg még adódó hátrányokat – jelezte a miniszter.

A következő évi költségvetésben ezért útfelújításra és a falusi közösségi szolgáltatások javítására is 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre, és az a cél, hogy hasonló összegeket biztosítsanak 2021-ben és 2022-ben is – tette hozzá.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ezt a kamuszöveget az utakról és azok építéséről, meg a magyar falufejlesztésről mindig előadják a sandáék, ha választás közeleg, aztán ugyanúgy törik a járművek tengelye és más alkatrészei, mint korábban a következő választási ígéretig az alsóbbrendű utakon, a falukban meg dőlnek össze a házak, hacsak nem tartja meg a tetején kinövő akácfa. Ezekből a pénzekből pedig hogy hogy nem újabb stadion lesz, vagy vadászkastély a Lázár féléknek. A kenetes duma ellenére még polgárnak sem tekintik a vidéki embert, ha pedig felhangzik a Tiborc panasza, már nem is magyar, hanem migráncssimogató, keresztényellenes.
Sámannus
Nap mint nap közlekedem. A kis falvak útjait tönkre teszik a behemót járművek, és a vidék nem kap elég forrást a helyreállításra.Ha néha meg is épül egy új szakasz, az szimpla föld út, vagy már szinte komikus, hogy a munkások talicskával, lapáttal toldozzák a kátyút, ami két három nap múlva még veszélyesebb, mint volt.
Ott tartunk hogy az útdíjat már csak lenyeli valaki úgy hogy kötelezettséget sem vállal érte, vagy még a köztudatból is kitörölték, hogy az arra lenne, hogy az alsóbbrendű utakat is rendesen felújítanák.
@nezelodo: A vidéki embereket csak uszítással traktálják, meg a populista migránsozással, és az ellenzéklejáratásáig jutnak el. Ezt a baromi csődtömeget nevezik ők kormányzásnak. Jellemzően a feladatok megoldását csak igérik, majd szépenelodázzák, elfelejtik, tegnap mit mondtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.