Minden népnek azonos joga van, és a jogokat nem kilóra mérik.

A magyarok mindig megfizették annak árát, amikor elfeledkeztek István király döntéseinek erkölcsi megfontolásairól, arról, hogy első helyen a magyarok vannak; nem mások ellenében, nem Európán kívül, nem gőggel és elfordulással, de önbecsüléssel és kellő eréllyel ahhoz, hogy érdekeiket érvényesítsék – hangsúlyozta augusztus 20-i ünnepi beszédében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton Palicson.

Ennek a magyarok mindig megfizették az árát

Hozzátette: az érdekérvényesítéshez a magyaroknak ugyanannyi joguk van, mint bármely más népnek, nem kevesebb és nem több, ugyanis a jog nem kilóra és nem a nemzeteket kitevő emberek számában mér.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ünnepi beszédében kiemelte: a magyarok ezer éve tudják, mi a dolguk és mi a küldetésük.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Na, Pásztor NERtárs! Fusson neki még egyszer István király intelmeinek, melyeket Imre hercegnek írt! Hátha kevesebb zöldséget hord össze!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
"" Első helyen a magyarok vannak...""
Hát igen, a szerénység. A vajdaságiaknak az a második legjobb tulajdonsága. A harmadik, szorosan ezek után, az éleslátás.
papa.49
A magyar nép mindig arra fizetett rá mikor ÖNJELÖLT majmok mondták meg mi legyen, vagy ne legyen !!!
Sámannus
Sok hülyeség elhangzik ilyenkor. "Női ruhákba bújnak, és unalmas dalokat énekelve kerigenek valaki levágott kezével"
No ez elég újszerű kijelentés, még emészteni kell miért mondta, mert elég szellemesnek is tűnik.
Nessy
Na, Pásztor NERtárs! Fusson neki még egyszer István király intelmeinek, melyeket Imre hercegnek írt! Hátha kevesebb zöldséget hord össze!
reagens
Nem toleranciában és önfeladásban kell jeleskednünk hanem önérvényesítésben. Toleránsak voltunk a betelepülökkel ezért lett Trianon.
Sámannus
@reagens: Ha te olvastál korabeli cikkeket, amik a hadviselésről szóltak nem beszélnél zöldséget. Az I.vh nem a dicső harcokról szólt, hanem a gusztustalan pöffeszkedésől a más nemzetek polgárainak megalázásáról. Csak tudatlan bunkók okolnak mást ezért a veszteségért. a magyar firkászok csak akkor kezdtek sápítozni, amikor a nemzetközi közvélemény ellenünk fordult. Olvass csak bele ebbe. Úgy írnak a vérengzésről, mintha a játszótéren bunyóznának.:
www.antikvarium.hu/konyv/a-vilaghaboru-kepes-kronikaja-iii-574104
Nem kell megerőltetni az agyad, hogy meglásd mi az összefüggés az ország szétdarabolása, és a kor szelleme között.
A mai firkászok jelentős része lekicsinylően kezeli a háborúk minden szörnyűségét, és csak a katonai részsikerekből vezeti le a történéseket, amitől az orrukig sem látnak el.
reagens
@Sámannus: Ha te magyar lennél nem beszélnél így.
Sámannus
@reagens: A családom csaknem húsz évet húzott le a Horthy katonájaként, és elesett is volt közöttünk. Kapjá a fejedhez, mire alapozod ezt. Csak mert a saját katonáit sem kímélték a magyar tisztek, ők akkor is helytálltak. A magyar vezérkar fegyver nélkül is küldött katonákat a frontra, és muníció nélkül is tartatni akarták a frontot. Félkegyelműek tesznek ilyet. Volt, hogy orosz támadásközben állították le a zárótüzet, mert elfogyott a napi lőszeradag. KI hallott ilyet más frontokon. Az agyhalott tisztek miatt a löveget, és a lőszert is zsákmányul ejtették a muszkák. Mondjad már ki a magyar ebben az országban? Talán te lennél? Te aki a tényeket nem veszi figyelembe, aki más emberre nem figyel, csak magára büszke, és mindenkit lenéz maga körül?
Szerintem pedig ilyen a nem magyar, mint te!
Azért mert nyilvánvaló, hogy a magyarok lekezelték a nagy létszámú kisebbségeket, és még gyűlölködtek is velük. Ne legyen kétségünk hogy nem kértek a magyar elitből, és függetlenek akartak lennyi ezért sok magyar rekedt , addig lekezelt nemzetek alárendeltségébe, ahol kollektívan nevezték őket bűnösöknek. Ez azért is rekedt meg a gyűlölet szintjén, mert a magyarok nem gyakoroltak önkritikát a mai napig sem, elszenvedték inkább a győztesek megalázását.
A magyar vezérkarok az félistenként kezelt uralkodóktól várták a megmentésüket, de csak katasztrófák jöttek helyette.
Nem volt a magyaroknak a hazájukban sem aki megvédje őket a saját kiskirályaitól most ezt élesztik fel újra, a magyarokat gyűlölő uralkodók. Mi más lenne a helyzet ott ahol a magukon segíteni nemtudók kirekesztődnek a társadalom perifériájára, közben az ő adójukat magánvagyonként kezelő maffiózók tüntetik el.
reagens
@Sámannus: Nem látjuk hasonlóan a történéseket és ennek a bejegyzésnek a keretei meghaladják a komoly és kimerítő beszélgetés lehetőségeit.
Horthy politikai kényszerpályán mozgott. Az orosz fronton való dicstelen szereplésünk nem csak a nehézkes vezetésnek volt köszönhető. A németek, románok cserben hagytak. Ami pedig Trianon okait illeti, beszélgethetünk róla, de mondj már egy példát a történelemből nekem arra amikor a felháborodott nemzetiség az anyaország kétharmadát elveszi. Mind ezt a művelt nyugat segítségével.
Végül pedig ki a magyar? Illyés szerint az, akinek fáj Trianon. Röviden ennyi.
Sámannus
@reagens: A magyaroknak a süket duma fáj, az ellenséggyártás megy, az ingyenélőzés és a hasonlók, a hajléktalanok gyártása az eladósodottak kihasználása a védtelenek megalázása kifosztása Ez ma a Trianon, ez veszejti el az országot, a szenvtelen gyűlölet szítása akárkik ellen. Ha sokat találkozol a magyar médiával, csodálkozhatsz mert ezeket elhallgatják, mert a bűnösök csak Illyést emlegetik.
Illyést emlegetni csak köntörfalazás, mert csak ha Kelet Magyarországot vesszük alapul, mi a túrót akarunk mi Erdéllyel púpot a hátunkra, vagy több emberkifosztásának kell?
Ne a nyírségit vagy a borsodit okoljuk, mert a vezetőink dohos fejében van a hiba, akik románokat neveznek ki ide helytartóknak, és még a beruházásokat is kilopják a régióból.
2010-től már volt idő elegendő, hogy legalább a morzsáját mutassa valaki a jó szándéknak, És ez ma a Trianon! Kiéheztetik a régiót a szó legszorosabb értelmében. Csak a maffia dőzsöl a vidék főlött! Hol van ILLYÉS? Sóhajt e valaki értük, értünk? Ki meri nem magyarnak nevezni az itt élő kifosztottakat? Csak a szarháziak!
A tanulmány itt van a jelenben, itt a szemünk előtt, és kegyetlen rablásban csúcsosodik ki. Álszentek, álmagyarok, fogadatlan prókátorok áldozata az ország és a régió. Nincs háború amivel magyarázni lehet ezeket a csapásokat, nincs természeti katasztrófa csak katasztrófális vezetés, rablás van.
Trianon most van az országban, mert menekülnek az orvosok, mert a vizitdíjjal meg lehetett volna tartani őket. Lőrinc milliói lettek a vizitdíjból Bizonyám! Most kegyesen adakozik egy kórháznak, mert van mibű, amit kilopott a közösből ezért kellett leszavaztatni a vizitdíjat, hogy többet lehessen megcsapolni a közösből!!!
Hazudozás a magyar Trianon kiskomám hazudozás egyfolytában. Úgy koppasztják meg a keleti régiókat, hogy észre sem veszik. Két dolgot vágnak a fejünkhöz nem jár, vagy nem jut! Csak a maffiának!!!
Oké magyarok! Így állunk, egy szál gatya nélkül ki van a seggünk a zokniból Szép dolog, hogy üzemel a...
Sámannus
@Sámannus: Folytatás:
Szép dolog, hogy üzemel a mátészalkai kis vonat Felcsúton...legalább a remény, hogy nem Romániában, vagy a Felvidéken, talán valami harc folytán vissza is kerül majd, vagy az Antant vissza adja nekünk békésen.
reagens
@Sámannus: Szépen összehoztad. Az biztos, hogy a munkakerülő, lumpen csürhét nem védegetem. Etesd őket a saját munkáddal. Majd meghálálják és agyonvernek ha megállsz.
Magyarország fejlődik. Lopást emlegetsz de arról nem szólsz hogy a szoclib kormányok alatt semmit nem ruháztak be. Hová lettek azok a pénzek? A szoclibek ellopták. Most épü szépül az ország még ha te ezt nem is akarod belátni.
Nekem fontos Magyarország integritása és Trianon felülvizsgálata. Talán az Aurorában népszerű lennél ezzel a magyarságot tagadó pocskondiázó dumáddal. Hazafiak között ne próbáld meg mert a kezed a hátsódba dugják.
Gyűlölet? Kell és szükséges. A mocskokat gyűlölni kell és mindenhol fellépni ellenük. Ez a minimum.
Sámannus
@reagens: te nem vagy magyar, csőlátásod van, ugyan az a hibád mint amiért Trianon bekövetkezett, egy katasztrófa ahogyan gondolkodsz. A fenyegetőzés is ezt igazolja. Nagy valószínűséggel e mögött a hangnem mögött is olyan érdek húzódik ami nem kedvez az országnak. Sokkal inkább ezzel akarsz ártani nekünk.
reagens
@Sámannus: Nem fenyegetőzés. A mocskos munkakerülő magyarellenes fehérjehalmazok ellen a magyarság mindig fellép. Te nem. Tudomásul vettem. Szeretni sem fogom őket de szánni sem.
Sámannus
@reagens: gondolkodj el azon, hogy a németek és a franciák korábban hogyan éltek. Mi lesz Angliából, amikor kilépnek?
Kiknek az érdeke ez? A hazugság megszaporodott ez terjed nálunk is. Lásd még a "Híd" programot, meg tudod mi ellen kell fellépni.
koszpeko
@reagens: Kezd a fellépést Farkas Flóriàn ellen.
Kezd ott, hogy ki ítélte oda az eu.-s pénzt.
Kezd ott, hogy ki az aki nem kéri szàmon az OLAF vizsgàlata ellenére sem.
S most lehet magyarkodni és Trianonozni.
advocat
@reagens: A szoclibek latt a pénz "elment" a közalkalmazottak és egyéb közmunkások bérére. Azért épült egy-két dolog, és eleinte még nem volt - lenyúlható - uniós pénz sem. És így tovább!
reagens
@Sámannus: Egyik ország sem érdekel. Ők már elvesztek.
reagens
@koszpeko: Akinek Trianon magyarkodás az mi a fenét keres a magyarok között? Nem tartóztat senki. Elhúzhatsz a magyarok hazájából a sajátodba.
simmering73
@reagens: Aztán kutyabőröd van-e, hogy született mély magyar faszfej vagy?
reagens
@simmering73: Arról nem kell bizonyíték, hogy egy viselkedni képtelen tahó paraszt vagy. Beszélgess a többi lelki nyomorékkal! Van itt pár ilyen!
Lepényleső
...meg,ahogy tesszük ma is,-szerte a világba,-ne lehessen tudni mennyit lopnak valójába?
reagens
@advocat: Ha annyira nagyszerű volt a kereset a szoclibek alatt, akkor miért most keresnek és élnek jobban a dolgozók? Tudja mindenki, hogy most jobban él. Ez tény és nem tudod kimagyarázni!
Sámannus
@reagens: Rosszul tudod.Ahogyan az USA államai mindmáig tarják identitásukat, úgy van ez az EU-ban is csak mocskos ruszki duma, hogy az EU felzabálja a gyermekeit. orbán idegen érdeket szolgál, amikor széthúzást szít.
A német francia viszony az Unió alapja szerencsére a legerősebb gazdaság alapjait is képezik, csak az irigység az ami szól belőled
reagens
@Sámannus: Mióta széthúzás a nemzeti szuverenitás megőrzése? Orbán az Europai Egyesült Államok ellen van, mert nem ezért és nem ilyen feltételekkel csatlakoztunk. Mi is a bajod azzal, ha magyarok szeretnénk maradni? Nem kötelező. Kimehetsz a négerek, arabok közé kozmopolitának. Senki nem tart vissza, de ezt ne akard ránkerőltetni. Magyarország döntött ha tetszik neked ha nem!
kokopelli
@Sámannus: ...elég,ha Németországot veszed!Egy "Bajor" vagy egy "Szász" az elsősorban bajor és szász!
Soha nem egy deutscher,amit nem is nagyon használnak! (még soha sem hallottam,hogy "die deutschen Leute"!
...az Erópai Egyesült Államok pedig egy vicc,mert senki nem akarja nyugaton sem,ill. nem is említik!
eretlen
@reagens: Hol ? Környezetembem az összes fiatal 90% külföldön dolgozik !!
koszpeko
@reagens: Közzé tették, hogy aki nem szereti a fideszt,Orbànt a kirekesztés politikàjàt az nem is magyar.

Meg kellett néznem meg van e még a személyim, van e még àllampolgàrsàgom.

Vagy nekem is vennem kell letelepedési kötvényt Rogàntól?
reagens
@eretlen: Vagyis nincs a környezetedben fiatal. Hát ezzel jár a munkaerő szabad áramlása amivel csatlakoztunk.
reagens
@koszpeko: Nem az számít mi van a személyidben. Nem tudtad?
koszpeko
@reagens: Megint terelsz.
Csak hogy mondj valamit.
Érveid nincsenek.
Nem vagy vita partner.
Ha nem az agymosott propagandàt kell mantràzni akkor az összes fityiszes bajban van.
Ezen az egysíkú gondolkodàson vàltoztatni kellene mert csak közröhej tàrgyàvà vàlsz.
Vígasztaljon, hogy nem csak te.
Hanem az összes itt kommentelő narancsködös.
reagens
@koszpeko: Mi ebben a terelés? Hiába van Hun a személyidben, ha magyargyűlölő vagy esetleg idegen érzelmű. A magyarság szintje az identitás vállalása. Mi ebben annyira érthetetlen?
reagens
@koszpeko: Nincs egy érved sem csak a libsi propagandát nyomod. Nem vetted észre, hogy bukott oldalt támogatsz és értelmetlenségeket beszélsz? Az ilyen nem vitapartner. Menj az elvtársaidhoz simiért.
Sámannus
@kokopelli: Ott ahol ezzel foglalkoznak valószínű nem engedik, hogy a populisták keresztbe tegyenek. Ha az Unió meg akarja az értékeit védeni változtatni kell egymás közötti kapcsolatokon. Nem tartható, hogy egyeseket az orosz politika madzagon rángatva szétzilálja a közösséget. Ez a szuverenitás duma a lélegeztető gép amin be lehet avatkozni az európai politikába. Ezzel visszaélve, még sokat árthatunk magunknak is, egyedül kisded játékra való
kokopelli
@Sámannus: ...erre találta fel magát,a "levetett álnemzeti" politikusokból összetákolt "AfD" banda,ami a
volt keletnémeteknél talál hallgatóságot! Érdekes.hogy a magyar múltban élő csoportokhoz hasonlít!A nem-
zet,meg a dicsőséges vereségektől teli múlt a témájuk! Irredenta,nacionalista népbutító társaság,de amig ló-
ß@r van,addig verebek is lesznek! Sajnos keresztbe tesznek,mert a t.k.-i szenvedő generáció már lassan ki-
hal!A sovinizmus,illetve az irredentizmus az határokat nem ismerő betegség! (;-)) vagy (:-() ?
eretlen
@reagens: Idönként elgondolkozom - ti komolyan hiszitek amit irtok ? Mert akkor nagyon nagy a baj .
Gauntlet
Küldetés?!?!??? Már meg se kérdem, kell e nekik orvos! Nehogy bárki rájuk szavazzon, mert vége az írott történelemnek!
kokopelli
@eretlen: ...de ők nem tudják!? Mint a majmok, ahogy sajnálkozhatnak azokon,akik a rács másik oldalán
vannak bezárva!
reagens
@eretlen: Nem csodálkozni kell hanem cáfolni. Nőttek a jövedelmek, emelkedett az életszínvonal, több munkahely van. Neked ebből mi hihetetlen? Persze ha nem itt élsz akkor csak a vinnyogó propagandát ismered.
koszpeko
@reagens: Pitiàner amit itt előadsz.
Engem nem fogsz leràntani sajàt színvonaladra.
Nehéz is lenne.
Ugyanis ahhoz ki kellene operàlni az agyam.
Ahogy neked és a többi itt kommentelő narancshuszàrnak.
reagens
@koszpeko: Ahoz, hogy a szintemre kerülj go dolkod i kéne és érvel i. Na és kerülni a személyeskedést. Te mit axtál elő eddig? Se tény se érv csak az én minősítgetésém. Arra a szintre nem megyek le veled. Itt vannak az elvtársaid, velük csináld meg. Amit eddig előadtál az az ingerkedésen kívül nulla.
eretlen
@reagens: Hol élek ? Borsod Sajó völgye eléggé magyar ? Talán el kéne látogatnod az ország keleti felébe !!
reagens
@eretlen: Nem szívesen tenném. Nem kedvelem a borsodi populáció jó részét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.