A Magyarországot nyugati-keleti irányban átszelő, leendő M9-es autópályáról egyeztetett Szita Károly, Kaposvár kormánypárti polgármestere és Vári Attila, Pécs kormánypárti polgármester-jelöltje – hangzott el az M1 aktuális csatornán szombaton.

Szita Károly és Vári Attila egyetértettek abban, hogy a gyorsforgalmi útnak gazdaságélénkítő hatása lenne a térségben, ezért a két városnak közös érdeke, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás.

Vári Attila az M1 aktuális csatornának azt mondta, ha az M9-es autópálya Pécset is elérné, az komoly lökést adna a város gazdasági fejlődésének. A városnak azonban nemcsak az a feladata, hogy saját magát, hanem hogy a régiót is erősítse, és határon átnyúló régiós központtá nőjön – hangsúlyozta.

Hozzátette, fontos, hogy minden irányba, így Mohácson át az Alföld felé is jó minőségű, közvetlen útkapcsolata legyen a városnak.

Az egyeztetést követően Szita Károly közösségi oldalán azt írta, Pécs és Kaposvár közös érdeke, hogy összefogjon és a következő tíz évben szorosan együttműködjön az M9-es autópálya megépítésében. A két város ugyanis szerinte együtt sikeres lehet.

Az M9-es autópálya tervét márciusban mutatták be, amely szerint – a korábbi elképzelésekkel ellentétben – a nyomvonal érintené Pécset is, a cél ugyanis az, hogy az új autópálya Kőszegtől Debrecenig összekösse az ország déli határvonala mentén húzódó vidéki városokat.

Szakértők szerint a M9-es megépítésével az autósok időt takaríthatnának meg, az út pedig tehermentesítené a fővárosi közlekedést és új munkahelyeket is teremtene.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A fideSS-kormány az M0-sal sem boldogul. Az új autópálya túl nagy falat lenne ennek a felkészületlen csapatnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A fideSS-kormány az M0-sal sem boldogul. Az új autópálya túl nagy falat lenne ennek a felkészületlen csapatnak.
Sámannus
Mivel hazánk nem csak térkő nagyhatalom, ugyanúgy alapkő nagyhatalom is. Lassan nálunk lesz a legmagasabb egy nézetméterre jutó alapkő száma. szoktam is figyelmeztetni őket, hogy ott már két alapkövet is leraktatok, és még a budit sem építették meg amibe a melósok járnak majd szarni.
karma1
Na, ezt az igeretet szepen be lehet soporni a 13. ill. 14. havi nyugdijigeret melle, szorosan...Nem fognak ezek egy kapavagast sem csinalni ezugyben
karma1
@justhpeter: Ne felj, a zsebuk nagyon jol ki van preparalva a visszaszedett milliardok szamara, amit mar most ellopnanak , mar a tervezesi szakaszban.
Megcsinaltak az M0-t is, hat ha valami szar es eletveszelyes, akkor az az... Akarnak meg egy ilyet? Bar maga az otlet kivalo lenne, es tehermentesitene egy csomo mas autopalyat, de mar most leteszem a nagyeskut, hogy a fideszesek mar azzal keresnenek egy csomo penzt, hogy az o tulajdonukat kellene kisajatitani a palyaepiteshez. Ki van ez talalva, de semmi nem fog belole megvalosulni, legalabbis nem ezeknek a szemeteknek az uralma alatt.
Sámannus
@karma1: Választás után nem csak a lakásukig aszfaltoznak, hanem még a budiig is lefogják. Nagy összegben fogadok rá.
karma1
Vegulis olyan csoro meg orban meg a kormany sem vo't, hogy igerni ne tudjon! 2010-ben megigerte a 13. de meg a 14. havi nyugdijat is! Aztan latjuk, mire ment az igeret,... A nyugdijhoz csak annyi kozuk volt, hogy elloptak a 3000 milliardot is az emberektol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.