A gyermekétkeztetéshez kapcsolódó, törvényben foglalt ellátásokat az önkormányzatok alapvetően biztosítják, azonban jelentős részüknél annak megszervezése nem szabályszerű – mondta a szervezet felügyeleti vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

ÁSZ: az önkormányzatok biztosítják a gyermekétkeztetést, de ennek megszervezése nem mindig szabályszerű

Pulay Gyulát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az ÁSZ befejezte a gyermekétkeztetés rendszerének 2014-2016 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ felügyeleti vezetője azt mondta, fontos társadalmi kérdés a gyermekétkeztetés, ezért ellenőrizte a számvevőszék.

Pulay Gyula közölte, a vizsgálat megállapította, hogy a gyerekek általában megkapták a szükséges étkeztetést, ugyanakkor azt tapasztalták, hogy az önkormányzatok nem tartottak be minden jogszabályi előírást, például a térítési díjak megállapításakor, vagy a nyilvántartások vezetésénél.

Mint mondta, az ÁSZ azt is vizsgálta, az önkormányzatok belső ellenőrzési rendszere a három év alatt legalább egyszer ellenőrizte-e a gyermekétkeztetés megszervezését, tártak-e fel szabálytalanságokat és azok kijavítására intézkedtek-e. Megjegyezte: az Országgyűlés kifejezetten felhatalmazza az önkormányzatokat, hogy ellenőrizzék: a gyermekétkeztetést végző vállalkozások megfelelő minőségben, mennyiségben, pontossággal biztosítják-e az étkezést.

Hozzátette: ritka volt, hogy az önkormányzatok belső ellenőrzése vizsgálta volna az étkeztetést nyújtó vállalkozó teljesítését.

Elmondta azt is, összesen 69 önkormányzatnál végezték el a vizsgálatot és azt tapasztalták, hogy tíz százaléknál magasabb volt a szabálytalanság aránya. Domokos László, az ÁSZ elnöke levélben hívta fel az érintett önkormányzatok figyelmét a hiányosságok kijavítására.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nahát. Nem tán arról van szó, hogy Orbán kicsit feszesebbre húzza a fideszes önkormányzatok pórázát nagyobb fegyelmet követelve, most hogy jönnek az önkormányzati választások? Néha oda kell csapni, hogy a kutyák jobban húzzanak.
tudode
Az ÁSZ-nak a gyermekétkeztetés hiányosságain túl MAKRÓBAN rá kellene szánnia magát arra, ha LENNE JOGOSULTSÁGA, és nem "csak" SÓHIVATALKÉNT működhet/hat, hogy KILENC ÉV UTÁN hogy fordulhat az elő, hogy
valójában, ha eljön az idő
.
az Orbán-kormány reformok helyett romokat hagy maga után
.
Amelyet bizonyít az MNB 180, és 330 pontos gazdaságélénkítő javaslata is!
.
www.google.com/search?q=mnb+gazdas%C3%A1g%C3%B6szt%C3%B6nz%C5%91+programjai&oq=MNB+gazdas%C3%A1g&aqs=chrome.1.69i57j0l2.7472j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------------
.
Felér a szociális ágazat válságával az, hogy
.
----REKORDÖSSZEGET FORDÍTANAK GYERMEKÉTKEZTETÉSRE
.
KÖZEL HÁROMSZOROSÁRA EMELKEDETT A KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁS 2010 ÓTA
.
www.magyaridok.hu/belfold/rekordosszeget-forditanak-gyermeketkeztetesre-2845068/
.
És ezzel még dicsekszik is a MAFFIA Bt., hogy akkora még a dolgozói szegénység is, amely következtében ki tudja hány GYERMEK ÉHEZIK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.