A páneurópai piknik és a vasfüggöny ideiglenes megnyitásának 30. évfordulója alkalmából találkozik Orbán és Merkel.

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 19-én reggel egy, a Wellhello és a Halott Pénz popcsapatok által közösen előadott dalt, az Emlékszem, Sopronban címűt posztolta a Facebook-oldalán – vette észre a hvg.hu.

"Emlékszem, Sopronban" – Orbán Wellhello és Halott Pénz-dallal várja Merkelt

Orbán Viktor Tusványoson 2019-ben

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán egyébként Angela Merkel német kancellárral találkozik Sopronban, ugyanis harminc éve, 1989. augusztusában tartották meg az akkor még határzárral (vasfüggöny) védett nyugati határnál a Páneurópai Pikniket, amelyen a keletnémet résztvevők közül sokan át tudtak szökni az osztrák oldalra és így Nyugat-Németországba. (Ehhez kellett a helyi határőrparancsnok is, aki az érvényben lévő tűzparancsot felülbírálta.)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Málna: Úgy gondolom ÉN NEM SÉRTEGETTELEK, de ha ezt akarod akkor megteszem, ezzel a szöveggel a legkedvesebb hozzád tartozót lepd meg !!!
Nem az a bajom hogy odament a csuti, hanem az hogy magának tulajdonítja az egészet, és ez nem károgás, puszta tény megállapítás !!!
Egyébként meg pont TE SZOKTÁL KÁROGNI !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@papa.49: Nem sértegettelek, tényt közöltem. Ezt a legkedvesebb hozzátartozómnak is elmondom, ha azt látom, hogy semmi nem jó neki, mindenbe beleköt, elvész a humorérzéke és az életkedve.
Az miből derült ki, hogy magának tulajdonítja Orbán az egészet?
papa.49
@Málna: Most is te kötöttél belém, ha ennyire szellemi szegény vagy ne szólj hozzám, nem érdekel a béna magyarázkodásod !!!
Málna
Eszemben sincs magyarázkodni. Csak ha már beszélgetünk, szeretném, ha értenéd, hogy mire gondolok.
Ha valaki kérdez tőled valamit, az kötözködés? Most sem a kérdésemre válaszoltál, hanem személyeskedsz.
Eladott Ország
@Málna: ma, 10:38; Abszurd, hogy Angela Merkelnek egy olyan alaknál kell látogatást tennie most a 30. évforduló alkalmából, aki nem a szabadság, nem a határok ledöntésének híve, hanem a szabadságjogok megszüntetése, a határok
felhúzása, az emberi jogok lábbal tiprásának híve. A mai Orbán nemhogy nem engedné ki a kelet-német menekülteket, hanem egyenesen a Stasi-nak adná át őket. uploads.disquscdn.com/images/389cf3934d0a8299801ce3eea693dc6453681a42517d500f80ba5df78c7dee6f.png?w=600&h
Jól emlékszem a kancellárasszonyra és sohasem felejtem el azt az 1989. augusztus 19.-i napot, mikor kinyitottam a kaput és odajött hozzám. Könnyes szemmel átölelt és csak annyit mondott :
- Köszönöm Viktor ! Viszontlátásra az Európai Néppárt frakciójában !
Íme a bizonyíték: uploads.disquscdn.com/images/fa609148ed880e89becce3c8017f0205f8463eb56ef25693617114d69a54e22b.png?w=600&h=256
Merkel csak Sopronig jön, hogy aztán gyorsan egylevegővel ki is tudjon fordulni a büdösből. Amúgy az osztrákokat az akkori szereplőket nem kellett volna meghívni? Az ebéd témája: Adjátok a pénzt bazmeg, mert el akarjuk lopni.
Lepényleső
Adolf bácsival is próbálkozott az akkori diplomácia,de látható volt később,hogy hiába?
reagens
@Málna: Tudod büszkén emlegetik a kulturáltságukat ami azonnal lepereg róluk, ha logikai zsákutcábá futnak. Akkor előjön a trágár, mocskos, proli énjük és a modor eltűnik. Csak a mocskolódó, szerencsétlen,nyomorult ostobaságuk marad meg. Mindet kottázni lehetne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.