A Magyarok kenyere program felajánlásával egy tonna lisztből készül ma Szolnokon a Kárpát-medence kenyere, amelyet idén is szétosztanak az ünnepelők között.

A szervezők közlése szerint idén nem egy óriáscipó, hanem öt, egyenként csaknem 70-100 kilogrammos kenyér sül majd. Ez az öt kenyér szimbolizálja Magyarországot és a programban résztvevő Kárpátalját, Felvidéket, Erdélyt és Vajdaságot.

A kenyérsütés ugyan nem lesz nyilvános, délután – amikor szekéren szállítják a Tiszai hajósok terén felállított nagyszínpadhoz a kenyereket – már bárki csatlakozhat a zenés-táncos menethez. A kenyérszentelést ünnepi műsor követi, majd szétosztják a Kárpát-medence kenyerét az ünnepelők között. "Testvérkenyeret" küldenek Komáromba, Zentára, Beregszászra és Kolozsvárra.

Szolnokon délelőtt ünnepi szentmisét tartanak a Belvárosi Templomban. A Tiszai hajósok terén népi játszótérrel, gyermekműsorral várják a szervezők a kisebbeket, egész nap tart a kirakodó- és kézműves vásár. A kenyérszentelés után a Republic ad koncertet. A Tisza-parton többek között légi parádé, este fáklyás felvonulás, majd tűzijáték színesíti a programot.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A NER határokon átnyúló földbirtokosainak kenyere, az alattvalóknak. Borzalom, h már ezzel is önmagukat ünnepeltetik.
namihami
"" Ez az öt kenyér szimbolizálja Magyarországot és a programban résztvevő Kárpátalját, Felvidéket, Erdélyt és Vajdaságot.""
Nehogy már egyetlen lehetőséget is kihagyjanak a szomszéd országot nacionalistái b@sztatására. Olyan jó velük a ""jószomszédi viszony/iszony), hogy ideje volt már rontani rajta egy keveset.
Ha már pénzzel (cirkusz) tömik őket, akkor kapjanak egy kis kenyeret is. ""Panem et circensem""
desir62
Rohadjál meg O1G, inkább osztottál volna ételt az éhezőknek a Blahán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.