A magyar államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át kedd este a Csanád vezér téri székelykaput Makón – írta meg a promenad.hu. Lázár János ünnepi beszédében kiemelte: az elmúlt tíz év munkája után 2019-ben azt a célt kell kitűzni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legjobb helye legyen. 

Lázár János közölte: a legfontosabb cél, hogy versenyképesebb gazdaságot, oktatást és egészségügyet alakítsanak ki.

"A Szent István-i alkotmányt minden nemzedéknek újra meg kellett erősítenie. Meg kellett erősítenie, és meg kell erősítenie a mi nemzedékünknek is. Egy ilyen nagy munkánál pedig érdemes tisztában lenni az alapokkal. Érdemes ismernünk az alapvetéseket. Elsősorban is azt, hogy István királyunk több mint ezer esztendővel ezelőtt egyértelmű utat mutatott mindannyiunknak, nekünk, mai magyaroknak: Magyarországnak és a magyaroknak a kereszténységhez és a Nyugathoz kell tartoznia. Ez a magyar megmaradás föltétele" – mondta Lázár.

Mert – a kereszténységgel együtt – Nyugatról jött a szabadság. A keresztény szabadság, vagy ahogy ma gyakran mondjuk: az európaiság. Az elmúlt ezer esztendőben, meg kellett tanuljuk, hogy szabadságot, kereszténységet csak nyugatról kaphatunk. Az ateizmus, az iszlám és a diktatúra jött keletről az elmúlt ezer esztendőben. Keletről évszázadok óta mindig csak a zsarnokság és a bizantinizmus érkezett.

- jelentette ki Lázár János.

Hozzátette:

Zsarnokság és bizantinizmus, valamint a kereszténységgel nem pusztán együtt élni akaró, de azzal egyenesen vetélkedő, annak a helyét átvenni igyekvő iszlám, amely bizony egészen mást gondol a szabadságról – a hétköznapok szabadságáról, vagy éppen a nők szabadságáról –, mint mi keresztények. Mint mi, európaiak. Magyarország nyugatias és keresztény ország lesz, vagy nem lesz – voltaképpen ezt üzeni Szent István legfontosabb, íratlan intelme, amelyet nem – vagy nem csupán – Imre herceghez intézett. Hanem hozzánk, mindannyiunkhoz: az eljövendő évezredek minden magyarjához.

A térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte: az elmúlt tíz év munkája után 2019-ben azt a célt kell kitűzni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legjobb helye legyen. Ennek érdekében versenyképesebb mezőgazdaságra, iparra és oktatásra, valamint hatékonyabb és igazságosabb egészségügyre van szükség.

Forrás: promenad.huhirtv.hu

Címlapi kép: Facebook/Lázár János

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ezekszerint orbán elvtárs is valahonnan keletről jött,mert magával hozta a diktatúrát, a zsarnokságot,és ami ezekkel jár.
A seggnyalóknak,és a saját pereputtynak vagyonok járnak,az eccerű köznépnek nyomor...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@verőce21: a fidesz az ország majomkenyérfája. Léon Werth kivágná őket, és te?
colibri
@Commenter: tegnap 17:06 Sok beszédnek sok az alja. ...és mivel orbán sokat beszél, összezagyvál mindent. Nem is emlékezik vissza zavaros beszédeire, még akkor sem, ha a saját kútfőjéből jön, pláne nem, ha mások írják meg neki. Gáz ez a sok előadott zagyvaság, bár van, akinek mégis tetszik.
silber13
@Eriksson: Mondhatod ezt egy igazi kultúrbarbárnak!
kokopelli
...nem is tudtam,hogy az Erdogan-baba "kikeresztelkedett",az azerik-kel,a kínaiakkal...stb.-kel! Azok is keletről
jöttek nyugat felé, mint az ő családja anno!! "...akkó most mi van?"
verőce21
@Commenter: (09:52) Léon Werth mindent megért, még a gyerekkönyveket is.
(Neked pedig a fő táplálékod.)
Commenter
@verőce21: Továbbra is gúnyolódhatsz. Legyen akkor ez a fő örömöd. A meséket mindenkinek írták, eredetileg az összes Grimm mese is felnőtteknek íródott. Aztán tompítottak rajtuk. Neked a fő (szellemi) táplálékod nyilván a magyar menedék kiadó egyes kiadványai. Azokra a könyvekre még a majomkenyérfákat is kár volt pazarolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.