A magyar államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át kedd este a Csanád vezér téri székelykaput Makón – írta meg a promenad.hu. Lázár János ünnepi beszédében kiemelte: az elmúlt tíz év munkája után 2019-ben azt a célt kell kitűzni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legjobb helye legyen. 

Lázár János közölte: a legfontosabb cél, hogy versenyképesebb gazdaságot, oktatást és egészségügyet alakítsanak ki.

"A Szent István-i alkotmányt minden nemzedéknek újra meg kellett erősítenie. Meg kellett erősítenie, és meg kell erősítenie a mi nemzedékünknek is. Egy ilyen nagy munkánál pedig érdemes tisztában lenni az alapokkal. Érdemes ismernünk az alapvetéseket. Elsősorban is azt, hogy István királyunk több mint ezer esztendővel ezelőtt egyértelmű utat mutatott mindannyiunknak, nekünk, mai magyaroknak: Magyarországnak és a magyaroknak a kereszténységhez és a Nyugathoz kell tartoznia. Ez a magyar megmaradás föltétele" – mondta Lázár.

Mert – a kereszténységgel együtt – Nyugatról jött a szabadság. A keresztény szabadság, vagy ahogy ma gyakran mondjuk: az európaiság. Az elmúlt ezer esztendőben, meg kellett tanuljuk, hogy szabadságot, kereszténységet csak nyugatról kaphatunk. Az ateizmus, az iszlám és a diktatúra jött keletről az elmúlt ezer esztendőben. Keletről évszázadok óta mindig csak a zsarnokság és a bizantinizmus érkezett.

- jelentette ki Lázár János.

Hozzátette:

Zsarnokság és bizantinizmus, valamint a kereszténységgel nem pusztán együtt élni akaró, de azzal egyenesen vetélkedő, annak a helyét átvenni igyekvő iszlám, amely bizony egészen mást gondol a szabadságról – a hétköznapok szabadságáról, vagy éppen a nők szabadságáról –, mint mi keresztények. Mint mi, európaiak. Magyarország nyugatias és keresztény ország lesz, vagy nem lesz – voltaképpen ezt üzeni Szent István legfontosabb, íratlan intelme, amelyet nem – vagy nem csupán – Imre herceghez intézett. Hanem hozzánk, mindannyiunkhoz: az eljövendő évezredek minden magyarjához.

A térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte: az elmúlt tíz év munkája után 2019-ben azt a célt kell kitűzni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legjobb helye legyen. Ennek érdekében versenyképesebb mezőgazdaságra, iparra és oktatásra, valamint hatékonyabb és igazságosabb egészségügyre van szükség.

Forrás: promenad.huhirtv.hu

Címlapi kép: Facebook/Lázár János

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ezekszerint orbán elvtárs is valahonnan keletről jött,mert magával hozta a diktatúrát, a zsarnokságot,és ami ezekkel jár.
A seggnyalóknak,és a saját pereputtynak vagyonok járnak,az eccerű köznépnek nyomor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ezekszerint orbán elvtárs is valahonnan keletről jött,mert magával hozta a diktatúrát, a zsarnokságot,és ami ezekkel jár.
A seggnyalóknak,és a saját pereputtynak vagyonok járnak,az eccerű köznépnek nyomor...
silber13
Hát jJani, ritkán hallani ennyi zagyvaságot és blődéget, amit itt össze hablatyoltál! Ez a saját szellemi terméked vagy a fijjug besegítetek??:-)))
.-)))
justhpeter
"Az ateizmus, az iszlám és a diktatúra jött keletről az elmúlt ezer esztendőben."
Tökéletesen elégtelen a memóriád, Jani, hiszen kifelejtetted Sztálint, meg Putyint.
nezelodo
@justhpeter: Na hát ezért akkora siker a keleti nyitás...
nezelodo
@justhpeter: Na hát ezért akkora siker a keleti nyitás...
csak úgy....
ennek,már megint nem volt békapcsolva a biztonságos öve? ...,a fideszböl ö a választék és ellenzék is egyben? :) a hazudós kastélyos jankó ?
Nessy
@nezelodo: nekem is ez jutott eszembe! Meg a Putyin, Erdogán, és a többi hasonszőrű vezetővel való nagy haverság!
Sámannus
Janókám, ti mégis beengeditek őket még a spájzba is.
silber13
De kapaszkodj meg Janika! A sok negatív dolog mellett a foci is Kínai agyalmány!
hirmagazin.sulinet.hu/hu/civilizacio/a-labdarugas-tortenete
RonaGyuri
ami azt illeti, hogy te és az a barom Kósa Lala, meg a sok miskolci maca tényleg keletről jöttetek! =))
1magyar
Amelyik muszlim nem veszi fel a kereszténységet vagy minimum nem mond le a vallásáról ki kellene Európából takarítani.
Ne csináljanak itt olyan borzalmakat mint otthon a saját hazájukban. Primitív népség.
kokopelli
Érdekes,ha valaki nem járja be az utat a keletről,de mégis úgy viselkedik mint egy moszlém kormányfő,
aki még a saját katekizmusát is maga ß@rta! (...a talpnyalói ezért olyan bizonytalanok?)
Sámannus
@Mirabilis: Szegíny hívek elszáll az agyuk teljesen ettől a kettős dumától.
nevemnick
"Keletről csak az iszlám, a zsarnokság és a diktatúra jött az elmúlt ezer esztendőben"
Öccse, minket csak az az utóbbi pár évtized érdekel, amikor ti a nehezen kiharcolt demokráciát sz@rrá vertétek.
Erről dumálj.
silber13
@1magyar: Hát hogy ki is a primitív, na, atrról beszélhetnénk.
csak úgy....
@Nessy: bezony,bezony...egyre szaporodnak a napkirályok ,az okosok és igazmondó bölcsek! már alig várom,hogy a kölykeinket egymás ellen uszítsák ,hogy lehessen belölük valaki gyöztes a kárunkra...,mint mindíg!
csak úgy....
@1magyar: ami borzalmakat okoztak a keresztények az ö hazájukban ...,te fölvennéd a kerszténységet? az emberek képesek arra,hogy egymást gyilkolják a vallás nevében, szerinted a te vallásod különb mint a többieké? ...persze ,te föltehetöleg,még templomot sem láttál belülröl de ...,jó szórakozást az emberiség,emberiesség útvesztöiben,hamarosan hozzád sem lesz irgalmas senki...,ha jól számolok,akkor eddig sem volt,ha havi 30ezerböl tengödsz és vannak még félelmeid...
cikicakk55
Aztán majd Makót is jól tönkre b...a mint Hódmezővásárhelyt és keres egy másik várost. Ide,Vásárhelyre már be sem meri tenni a lábát,mert az emberek már a neve kimondásától is undorodnak. János! Ne strapáld magad a sok beszéddel.Ameddig te és az Istened vagytok kormányon,addig Magyarország csak süllyed. Tudod az ország nem jelent egyet a Fidesszel. Ebben az országban rengeteg ember él,sokkal több mint gondolnád,akik utálnak téged és a főnöködet is.A 2/3 birtokában tudtok csak uralkodni az embereken,de hidd el,a diktatúrátok nem lesz hosszú életű.( Sajnos már így is jóval többet életetek túl mint kéne,de ne bízd el magad)
Lepényleső
...ahogy most is,s ahogy igaz ez a keleti országrészre is,s terjed mint a pestis?
simmering73
Janikám, a tatárjárás után a ti pusztító országrombolásotok úgy fog bevonulni a történelembe, mint fideszdúlás.
Eriksson
A keleti kultúra csodálatos. És sokkal régebbi, mint a nyugati.
namihami
Ne, ezzel megint sz@rba haraptál Janó. A nyilatkozás nem a te műfajod. Maradj meg a csendes megjelenésnél. Abból baj nem (nagyon) lehet.
staro2
Jani te idióta! Hozzánk képest Vásárhely is keletre van!
csak úgy....
@Eriksson: állítólag , az öseid,még a fákon lógtak európában,mikor egyiptomban már piramisokat építettek...
bencemacska
@justhpeter: ma, 15:47
Jani, Jani meg fog ezért nagyon feddeni a gazdád, hisz ott vannak a rokonai, akik között jól érzi magát.
Ezt ő maga hirdette ki a valamilyen sámán versenyen!
vacsi
No, és szerinte maguk a magyarok honnan jöttek?! Agyalágyult!
evacica
Főnököd akkor miért barátkozik velük? Erdogán apó pl egyik jó haverja, na meg a többi keleti volt tagköztársaság?A diktatúra meg már itt van Orbán és bandája személyében!!!
advocat
Janó! És mi van kínai barátainkkal? Etelközről most szó sem essék. És ez az ember érecccségizett! Is.
advocat
...érdekében versenyképesebb mezőgazdaságra,... újra lesz makói hagyma? Is.
csak úgy....
azért félelmetes,hogy mindenki (majdnem) mindenki tudja,hogy keletröl származnak a magyarok,de mikor a keleti ,talán rokon népek kopogtatnak az ajtón,...azok elött,politikai okokból a vallásra és a kulturális körülményekre hivatkozva,egyszerüen meg van tagadva a segítség! akár egy olcsó genetikai tesztel is ki lehet mutatni,hogy a keletröl jötteknek több közük van a magyarsághoz a vallásuk ellenére,mint pld. a miniszterelnöknek!
ila51
még az utóbbi húsz évvel sincs tisztában
nezelodo
@Commenter: Még nincs két éve, amikor fényesre nyalta az iszlám követőinek hátsóját, hogy a Nemzethy Vejkó gazdagodhasson a mosatlan dollárokból. Biztos nagyon tetszett az azóta meghalt arab profnak isI
moareka
Akkor most mi a helyes út jani? ...a "mindenható " nyilatkozataiban, na meg a pemzli fejű is harsogták a keleti nyitást!...ellent mersz mondani???
Nessy
Ha iskolai emlékeim nem csalnak, mi is keletről érkeztünk, és barbárok, pogányok voltunk a már itt élő, letelepedett népek számára.
papa.49
Lézeresszarjankó a MAGYAROK HONNAN ÉRKEZTEK IDE ???Neki kéne futni az általánosnak SÜRGŐSEN !!!
nezelodo
Nem csodálkozom Lázáron, egyébként sokkal okosabb Orbánnál, és az komoly vetélytársat látott benne, de le kell menni az ő szintjére, hogy esetleg vissza tudja nyalni magát a kegyeibe. Amiben még nem éri utol Orbánt, bár nagyon törekvő e téren, a gátlástalanság. Egyszer még ő lesz aki a politika lomtárába küldi a dakotát, ha csak nem farag belőle a vezér újkori hazaáruló Rajkot.
verőce21
"...az iszlám és a diktatúra jött keletről az elmúlt ezer esztendőben... Valamint a kereszténységgel nem pusztán együtt élni akaró, de azzal egyenesen vetélkedő, annak a helyét átvenni igyekvő iszlám..." - és mindezt a sivatagi cigányok hurcolták be hozzánk!
Commenter
@papa.49: nem zavarja. Ezen a szinten is lehet, sőt kell is hamisítani a történelmet. Miért is nem említi senki a bajor Gizella királynét? Ami őt illeti, már akkor megfogadtuk amit áder tegnap mondott: idegenként kitessékeltük az országból.
Commenter
@verőce21: akkor miért is nyitottunk a sivatagi cigányok lakta Jordánia felé különösen?
Vagy sivatagi cigány és cigány között is különbség van? A Naffa család biztos magyar felmenőkkel rendelkezik.
verőce21
@Commenter: Olaj! ...olaj ez nálad a tűzre.
De neked a Jordániaiak miatt nem kell szabódni, a Te őseid Togo-ban 300 éve még a kenyérfákon guggoltak...
Commenter
@verőce21: ahogy Darwin elmélete szerint minden ember ősei a kenyérfákon guggoltak...
verőce21
@Commenter: Csak nem 300 évvel ezelőtt...! :)
Commenter
@verőce21: tök mindegy, mondtam már gúnyolódhatsz...
Commenter
@verőce21: a fidesz az ország majomkenyérfája. Léon Werth kivágná őket, és te?
colibri
@Commenter: tegnap 17:06 Sok beszédnek sok az alja. ...és mivel orbán sokat beszél, összezagyvál mindent. Nem is emlékezik vissza zavaros beszédeire, még akkor sem, ha a saját kútfőjéből jön, pláne nem, ha mások írják meg neki. Gáz ez a sok előadott zagyvaság, bár van, akinek mégis tetszik.
silber13
@Eriksson: Mondhatod ezt egy igazi kultúrbarbárnak!
kokopelli
...nem is tudtam,hogy az Erdogan-baba "kikeresztelkedett",az azerik-kel,a kínaiakkal...stb.-kel! Azok is keletről
jöttek nyugat felé, mint az ő családja anno!! "...akkó most mi van?"
verőce21
@Commenter: (09:52) Léon Werth mindent megért, még a gyerekkönyveket is.
(Neked pedig a fő táplálékod.)
Commenter
@verőce21: Továbbra is gúnyolódhatsz. Legyen akkor ez a fő örömöd. A meséket mindenkinek írták, eredetileg az összes Grimm mese is felnőtteknek íródott. Aztán tompítottak rajtuk. Neked a fő (szellemi) táplálékod nyilván a magyar menedék kiadó egyes kiadványai. Azokra a könyvekre még a majomkenyérfákat is kár volt pazarolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.