Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyarországgal való kereskedelmi együttműködés fontosságát emelte ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az itt elhangzottakkal kapcsolatban elkezdett terjedni az a kiírás a Facebookon, hogy Merkel nem mondta, hogy Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat, és "hírhamisítás" történt. 

Ezt mondta Merkel az EU-s pénzek magyarországi felhasználásáról

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán 2019. augusztus 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából hétfőn Sopronba látogatott Angela Merkel, aki a köszöntője után munkamegbeszélést folytatott Orbán Viktorral. Az eseményt követő sajtótájékoztatóról több orgánum beszámolójában megjelent a német kancellár azon kijelentése, hogy Magyarország jól használja fel az uniós forrásokat.

A megszólalás kisebb turbulenciát eredményezett a hazai nyilvánosságban, miután több felületen elkezdett terjedni egy kiírás, amely szerint hírhamisításról van szó, Merkel nem is mondott ilyet az uniós pénzekről – írta meg ma az Index és a Mandiner.

Az Index azt írja, 

a Facebookon terjedő leleplezés nem állja ki az igazság próbáját.

A kancellár a sajtótájékoztatón szó szerint a következőt mondta:

A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja – és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.

A Mandiner is lefordította Merkel erről szóló nyilatkozatát, a német kancellár hivatalos oldalán (bundeskanzlerin.de) található leirat alapján.

A leirat szerint Merkel ezt mondta:

Először természetesen a kétoldalú kapcsolatainkat vettük tekintetbe. Ebben az összefüggésben azt szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy tényleg sokat kereskedik egymással a két ország, és hogy sok közvetlen befektetés érkezik Németországból Magyarországra ezeknek a cégeknek is az előnyére, tehát ebből Németország is profitál. A kereskedelmi mérleg 55 milliárd euróval nemcsak átfogó, hanem kiegyensúlyozott is. Ez azt jelenti, hogy a nemzetgazdaságaink szorosan össze vannak kötve.

Ha arról beszélünk, hogy a kohéziós és strukturális források milyen céllal kerülnek felhasználásra, azt kell mondanunk, hogy ezeket a forrásokat úgy használják fel, hogy az növelje a konvergenciát az Európai Unióban.

Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket. Németország örül, hogy munkahelyekkel járulhat hozzá ehhez

A Merkel-féle sajtótájékoztató meghallgatható az interneten is, a Die Welt honlapján.

Forrás: Index, Mandiner, MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cincinntatus
A kancellár a sajtótájékoztatón szó szerint a következőt mondta:

A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül - és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja - és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben."
Tehát nem lopta el, hanem a pénzt az ország jól fektette be!
man at work
És aki komolyan gondolja a hülyeség mantrázását, terjesztését: Cuncimókus Cincinnatiből.

Egy: Merkel már mondott, csinált hülyeségeket, mint pl: http://www.atv.hu/kulfold/20150918-a-migransk...

Kettő: A sok közül néhány vélemény Orbán VALÓDI "eredményeiről, eredményességéről":

https://hirklikk.hu/kozelet/orban-viktor-egy-...

https://nepszava.hu/3044680_reagalt-az-ellenz...

https://24.hu/belfold/2019/08/20/bekesi-laszl...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.