Tiffán Zsolt fakadt ki korábban, hogy miért hívnak Tusványosra olyan „hülyegyerekeket”, mint Kiss Tibi. A Quimby-frontember válaszában a gyűlölet túlfogyasztásával magyarázza a fideszes borász szavait.

Kiss Tibi keményen kioktatta a fideszes borászt a gyűlölet túlfogyasztásáról

A Fidesz volt parlamenti képviselője hetekkel ezelőtt írt a Facebookra egy Orbán Viktort és Tusványost dícsérő bejegyzést.

"Tusványos számomra a nemzeti érzület katalizátora! Ajándék és megtiszteltetés a völgyben Együtt lenni a harcostársakkal, a világ és az erdélyi magyarság körében. Magyarország Miniszterelnöke minden évben olyan istápot ad a lelkünknek, amely bőven szabályozza hazaszeretetünket..." – fogalmazott.

Majd hozzátette, hogy a színpadi fellépőkkel – nevesítve Kiss Tibivel, akinek az elhíresült Varangykirály című versét idézi is a borász – komoly gondjai vannak."Mit keresnek ezek itt?" – teszi fel a kérdést. Ő mindenestre úgy véli, hogy az tehet erről, „akinek hagyják, hogy ezeket a hülyegyerekeket meghívja”. Őt kell nagyon gyorsan kirúgni – mutat megoldást Tiffán.

Kiss Tibi hétfőn válaszolt, szintén a Facebookon. Mint írja, Tiffán borászként alkoholgyártással és annak eladásával foglalkozik. „De gondolom Ön is tisztában van vele, mi történik, ha azt mértéktelenül, mohón fogyasztják. Amit Ön most tesz, az a gyűlölet mértéktelen fogyasztása az én alkotásomon keresztül” – írja Kiss.

Az idézett verset (amiben szó nincs a Fideszről és Orbánról konkrétan, abba mindenki belehallhatja, amit akar – érdekes, hogy Tiffán egyből erre gondol) szerinte így is lehet használni, de nem erre való.

Mint írja, már megszokta, hogy muníciónak használják az érdekek és ideológiák harcában. „Tetves egy dolog, de ez van.”

Kiss szerint a versike a tehetetlen düh megfogalmazása. „Ebben senki nem szeret sokáig tocsogni. Olyan, mint egy okádás. Igaz nem a kiváló Tiffán bortól. Inkább valami ihatatlan, tömény lőrétől. Rosszullétét a túlfogyasztás miatt megértem. Ízlésben, elvi kérdésekben pedig nem kívánok harcolni. Nekem tökmindegy, hogy miben hisz” – zárja sorait a Quimby énekese.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Bizony úgy gondolja ez a borász, kiválóbb lesz, és jobban fogy a bora, és több támogatás jön a NER kompatibilitása révén! Az meg, hogy a versike révén miért pont Orbán jutott eszébe, ő tudja, de egyben árulkodó is. Eszerint más amit a józan esze diktál, és más amit az érdekei.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ezt hívják inga-effektusnak. Ha az egyik oldalra nagyon kilendül (magyarul nagyot kell benyalni), akkor ezt a másik oldalon egy méretes hülyeséggel kötelező kompenzálni.
Félreértés elkerülése végett. Soha nem voltam Quimby rajongó (már a korom miatt se--leragadtam a '60-as, -'70-es és '80-as éveknél), de a házizenészek (Ákos, Demjén és hasonlók) iránti feltétlen imádat kontra mindenki más, az ilyen eseteket hozhat magával. Pedig ez a Kiss még némi törleszkedést is bemutatott, már a fellépés szinhelyének megválasztásával is. Vagy komoly volt a pénz? Ki tudja?
Cincinntatus
Edmond Rostand:
Cyrano de Bergerac monológjában ilyent mond:

"De szellemet, boldogtalan dudás,
Azt nem ismer, s azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag"!

Napjaink viszonyaira lefordítva:
Egy hülye fráter is lehet mondjuk a Quimby zenésze.

Ha Michael Jackson pedofil volt, attól még szabad hallgatni a lemezeit.

Wade Robson és James Safechuck részletekbe menően beszélnek arról, hogyan molesztálta és erőszakolta meg őket Michael Jackson a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján, amikor Safechuck, 11-12, Robson pedig 7-8 éves volt.
nezelodo
Bizony úgy gondolja ez a borász, kiválóbb lesz, és jobban fogy a bora, és több támogatás jön a NER kompatibilitása révén! Az meg, hogy a versike révén miért pont Orbán jutott eszébe, ő tudja, de egyben árulkodó is. Eszerint más amit a józan esze diktál, és más amit az érdekei.
Eriksson
Bizonyos együtteseket mint a Quimby, vagy mint a Lovasié, a zenéjük miatt lehet szeretni. Persze, hogy meg kellett hívni őket Tusványosra. Bennük viszont lehetett volna annyi tapintat, hogy nem kezdik az ellentétes ideológiát hinteni egy többnyire más gondolkodású rendezvényen. Arra lehetne ezer más lehetőségük.
Mert valójában ezzel ők követték el a "gyűlöletkeltést" és még nekik áll feljebb!
nezelodo
@Eriksson: Lehet, hogy az ő tapintatuk is NER kompatibilis, és illiberális? Illetlen ám számon kérni a tapintatot, meg a tiszteletet is, azoknak akik bármikor agyagba döngölhetnek, vagy egyenként levadászhatnak, és ezt nyíltan hirdetik is.
Eriksson
@nezelodo: Szerintem ha provokálnak, ne várjanak együttérzést.

"Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak"
reagens
@Eriksson: Meghívják ezt a szerencsètlen, drogos zenészt és erre nyomja a hülyeségét. Látszik, hogy ilyen és ennyit is ér ez a banda.
Tibike! Zenélni hívtak, ha nem jöttél volna rá, de csak ennyi agyad maradt.
Kookas
@Eriksson: tusványoson hogy kell tenni?
CsipkeRózsa
Tiffán Zoltból még lesz valaki, sőt a bora is sikeres lesz.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nem kell nekik együttérzés, szerintem csak Ákos zenéje az "igazi", ráadásul a szövegeivel együtt.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Ha nem együttérzést vár, akkor mit nyavalyog? Miért égeti magát még jobban?
Kookas
@Eriksson: te mint a többi hogy teszel.
Eriksson
@Kookas: Pl. nem megyek szembe a forgalommal.
Kookas
@Eriksson: nocsak a tuványos az forgalom?
Eriksson
@Kookas: Szerinted? Mintha már a 30. lenne.
advocat
Így próbálja eladni a borát. Gyenge kísérlet! Vagy cak nyal egyet. És megtanulhatna magyarul is helyesírni. Persze ezzel a névvel...
Afra
@nezelodo: Na,erre varrjál gombot, Eriksson...
Afra
@Eriksson: Ezt benézted,mert a közönségre értette,hogy nem kell nekik együttérzés...De sebaj..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.